İÇERİK ÖZETİ
Pedagog desteğini hangi konularda almalıyız? Ne zaman almalıyız? Pedagog ücretleri ne kadardır? gibi soruların cevabını bu makalemizde cevaplayacağız. Aklınıza takılan diğer sorularınızı yorumlardan yazabilirsiniz.
Pedagog Desteğini hangi konularda almalıyım?
- Çocuğunuz sık sık, tekrarlı, vurdumduymaz halde yalan söylüyorsa,
- Karşı gelme, otoriteyi yok sayma, kurallara uymama, inatçılık üst düzeyse,
- Yeme ile ilgili ciddi problemler varsa,
- Uyku alışkanlığı, yalnız kalamama, karanlık korkusu yoğunsa,
- Teknolojik aletlerle bağımlılık derecesinde vakit geçirme isteği,
- Okuldan, öğretmenlerden şikâyet geliyorsa (uyum; sınıf içi, sınıf dışı)
- Dikkati kolayca dağılıyor ve kendini veremiyorsa,
- Tuvalet eğitimi (alt ıslatma, kaka tutma, tuvalet rutini oluşturma),
- Kolayca sıkılıyor, bir şeye başlarken illa ebeveyne ihtiyaç duyuyor, başından kalkıyorsa (ödev)
- Bencillik, görülme isteğinde aşırılık, liderlik gibi karakter vasıfları sosyal hayatta zorluk çıkarıyorsa,
- Zorlu yaşantılara maruz kalındı ve çocuğun etkilendiği düşünülüyorsa bir pedagoga başvurup öncelikle durum değerlendirmesiyle herhangi bir destek ihtiyacı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Pedagog Desteği Yukarıda bahsettiğimiz maddeler veya farklı sebeplerden çocuklarımız tek başlarına ya da aileleriyle problemlerin üstesinden gelemeyebiliyor. Biz yetişkinler dahi bazı durumlarda çaresiz ve yalnız kalabiliyoruz. Ergenlik ve yetişkinlikte problemlerin kalıcı olmaması, etkisini sürdürmemesi için erken yaşlardaki müdahaleler kritik farklar yaratmakta. Diğer yandan önleyici psikolojik girişim dediğimiz ortada somut, net bir problem olmasa da çocuğunuzun gelişimi ve ilerde psikolojik bağlamda sıkıntı yaşamaması için alınan pedagog destek hizmetleri de verilmektedir.
Adana Pedagog Fiyatları
Adana’da çocukları için uzman pedagog bakan ebeveynler ve yakınlar seans ücretlerini de merak ediyor.
2024 Adana Pedagog Ücretleri 750 TL ile 1500 TL arasında değişim göstermektedir.
Pedagog Seans süresi 50 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Görüşme sıklığı çocuktaki soruna, sorunların derinliği ve yoğunluğuna göre değişim gösterebilmekle beraber ilk etapta haftada bir ya da iki haftada bir ile başlanır. Çözümlemeler ve sağaltımlarla beraber görüşme sıklığı seyreltilir. Özel danışmanlık merkezlerinde her kurum pedagog ücretlerini kendileri belirlemektedir.
Adana Çocuk Psikiyatristi mi, Pedagog Mu?
Ebeveynler ve çocukla ilgilenen yakınların en merak ettiği durumlardan biri de bir çocuk psikiyatristine mi gidilmeli, pedagog ile mi görüşülmeli? Öncelikle bir tanı/teşhis şüphesi varsa, soru işaretleri mevcutsa (örn; dikkat dağınıklığı, otizm) pedagog görüşü alınıp çocuk psikiyatristine yönlendirilme gereği varsa ebeveynler pedagog tarafından bilgilendirilecektir.
Çocuk psikiyatristleri ilaçlı tedavi ağırlıklı çalışır. Çocukta anksiyete, depresyon gibi bir durum bulunuyorsa psikiyatristin alanıdır. Adana’da ilaçsız çocuk psikoterapisi alanında pedagog hizmeti almak isteyen ebeveynler terapi ve çeşitli yaklaşımlarla çalışan pedagog tercih edebilir.