Ergen Danışmanlığı

Ergenlik çocukluktan yetişkinliğe bir geçiş dönemidir. Başlangıç ve bitiş yaşları kesin olmamakla ve cinsiyete göre değişmekle birlikte yaklaşık 12-21 yaş arasını kapsar. Bu dönemde hızlı bedensel değişimler, kimlik duygusunun oluşumu ve ruhsal, fiziksel, sosyal olgunlaşma gerçekleşir.

Bu dönemde meydana gelen değişikliklere uyum konusunda ergenler bir takım zorluklar yaşayabilir. Bu dönemde kim olduğunu, neye değer vereceğini, neye inanıp bağlanacağını bulmaya çalışan ergen yetişkinlerden (anne-baba) duygusal bağımsızlığını gerçekleştirdiği, bir gruba ait olma ihtiyacının ön planda olduğu, karşı cinsle ilişkilerinin giderek daha fazla önem kazandığı, fiziksel görünüme ilişkin kaygılarının arttığı, duygusal alanda iniş çıkışlarla seyreden bir sürecin içine girer.

Bu sürece ek olarak ergen bu dönemde okul problemleri, geleceğe ilişkin plan ve güçlükler, toplumsal ilişkilerde zorluklar yaşamaya başlayabilir. Söz konusu durum ergenlik dönemini hem ergenin kendisi hem de çevresi için zor bir durum haline getirmekte, gerek kendi içinde gerekse çevresiyle arasındaki iletişimde kendini yetersiz hissettiği ve çaresiz kaldığı görülebilmektedir.

Sonuç olarak bu dönem bir kriz dönemi olarak karşımıza çıkabilmektedir. Kimi ergen bu dönemi daha sakin ve kolay atlatırken kimi için bu dönem daha sancılı ve zor geçebilmektedir. Bu dönemde ortaya çıkan problemlerin erken tanınması ve profesyonel yardım alınması dönemin daha az hasarla atlatılması ve ileride oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçilebilmesi adına büyük önem taşımaktadır.

 

ERGEN DANIŞMANLIĞI NEDİR?

Çocukluktan genç yetişkinliğe geçiş evresi oldukça zorlayıcıdır. Bu süreçte hem aileler hem de ergenlik çağındaki genç yetişkinler bir takım problemler ile karşılaşabilirler. Kendini ortaya koymayı, daha özgür ve daha esnek sınırlara sahip olmayı isteyen çocuk, değişen duygu durumu ve fizyolojisi sebebiyle daha asi ve öfkeli olabilir. Anne babalar, çocuğun davranışlarındaki bu ani değişimde ve aile kurallarını esnetmek istemesinde ergenle anlaşmakta sorun yaşayabilir. İşte bu noktada ergen danışmanı aileye ve ergene bu geçiş sürecini en uygun şekilde atlatılabilmeleri için psikolojik destek sağlar. Ayrıca ergen danışmanlığı ergenlik çağı depresyonu, madde kullanımı ve antisosyal davranışların da önüne geçilmesinde yardımcı olmaktadır.

 

ERGEN DANIŞMANLIĞINDA TERAPİ SÜRECİ NASILDIR?

Ergen Danışmanlığında ergenle tek veya sorun tanımına göre ailesi ile birlikte değerlendirme görüşmeleri ardından, ergenle güven ilişkisi kurulduktan sonra bireysel danışmanlık çalışması yapılır.

Çocuğun daha sağlıklı, pozitif, mutlu ve kendini ifade eden bir birey olması için ergen ile yapılan çalışmalarda, eşzamanlı olarak veya farklı zamanlarda aileler de sürece katılır. Çocuklarının bu zor sürecini anlamaları, sürecin genel özellikleri, aile içindeki beklentiler, ergen karşısındaki tutumlarının nasıl olması gerektiği konusunda aileler bilgilendirilerek aile içinde bir denge kurulması sağlanır.

 

ERGEN DANIŞMANLIĞINDA HİZMET VERİLEN ALANLAR NELERDİR?

  • Ergenlikte Aile Desteği
  • Ergen İle Aile Arasındaki Çatışmalar Ve İletişim Problemleri,
  • Sınav Kaygısıergen_danışmanlığı_mehmet_ulubey
  • Ergenlikte Madde Kullanımı
  • Davranış Problemleri
  • Ergenlikte Kimlik Oluşumu
  • Ergenlikte Öfke Ve Saldırganlık
  • Ergenlikte Değişken Duygusal Tepkiler
  • Arkadaş İlişkilerinde Zorlanma
  • Özgüven Sorunları
  • Uyku Problemleri -Kabuslar
  • Ergenlikte Dışlanma
  • Ergenlikte Suç İşleme
  • Ergenlikte Çalma Davranışı
  • Ergenlik Döneminde Anti-Sosyal Davranışlar (Okuldan Kaçma)
  • Ergenlikte Kaygı Bozukluğu / Anksiyete
  • Ergenlikte Obsesif- Takıntılı Davranışlar
  • Sosyal Fobi/ Sosyal Kaygı
  • Ergenlik Dönemi Depresyonu
  • Ergenlikte Dikkat Eksikliği
  • Psikolojik Ve Fizyolojik Değişimlere Uyum
  • Kadın Ve Erkek Sosyal Rolleri İle Özdeşleşmek Gelişen Ve Değişen Bedenini Kabullenmek
  • Anne-Baba Ve Diğer Yetişkinlerden Duygusal Olarak Bağımsızlaşmak
  • Ekonomik Bağımsızlığa Hazırlanmak
  • Bağımsız Olmayı Öğrenirken, Diğer İnsanların Da Bağımsız Alanları Olduğunu Kavramak Ve Yaşamdaki Sınırların Farkına Varmak

 

ERGEN DANIŞMANLIĞI HİZMETİNİ ONLINE TERAPİ OLARAK ALABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Ulubey son yıllarda oldukça popüler olan e-terapi & Online Terapi uygulamalarına başlayarak danışanları ile oldukça başarılı sonuçlar elde etmiştir ve etmeye devam etmektedir.

Sizde evinizin rahatlığında, randevu kaçırdım derdi olmadan, istediğiniz anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde aile danışmanlığı hizmeti almak isterseniz hemen Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Ulubey ile görüşebilirsiniz.

 

Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Ulubey’den Direk Randevu İçin: 0533 644 22 18

 

Yorum 16

  1. cavat says:

    oğlum ergen yaşta o kadar çılgın bir çocuk ki ona nasıl ulaşacağımı bilemez olmuştum. korkuyorum bir gün yanlış yerlere gidecek diye ne yapsam bilemedeim mehmet beyin yanına koştum tabiki hemen ve bir tek o anladı onun dilinden ilk defa gelmek istemedi tabiki ama sonra yavaş yavaş ısındı şimdi tek başına seanslara gidiyor. bana söylemiyor tabi ama ço k güzel gelişmeler var çok teşekküe ederim mehmet hocam

  2. ismet says:

    özelliklerin çok fazlasına sahip. İnternet’teki yorumlara ve uzmanlık alanlarını inceleyerek ulaştım kendisine. Yaşadığım çok zor dönemlerde verdiği destek paha biçilemez.. Sizi adım adım takip eder, hiç bir şeyi unutmaz, sonsuz ilgi ve destek gösterir ve zaman/saat gözetmeden sorunu çözene kadar kadar yanınızda olur.. Öz geçmişi, eğitimi çok dolu dolu ve bunları mükemmel bir şekilde pratiğe döküyor.. Gösterdiği özen, teşhis ve tanımlamada ki detayları görebilmesi onu bu alanda profesyonel yapıyor. Onunla çıktığınız bu yolculuk sonrasında bambaşka bir yaşama kavuşacağınızdan hiç şüpheniz olmasın

  3. reyhan says:

    hocam korkuyorum kızımın cebinde uyuşturucu haplar buldum. sormaya korkuyorum. size gelmeye ikna edemiyorum. nasıl davranacağımı bilmiyorum. gittikçe başına buyruk oldu herşey kontrolümden çıktı ne yapabilirim bana bir yol gösterin lütfen sizin methinizi heryerde duydum kızım gelmeye ikna olsa benden gelecem ama olmuyor bir iki çıtlattım ama hemen kavga etti benime kolunda da kesikler var jiletlemesindne korkuyorum .

  4. naime says:

    hocam oğlumla babasının arasında kopuk iletişim var. babası oğluna oğlu da babasına öyle kötü davranıyor ki ben ne yapacağımı şaşırdım. ne yapayım hocam ben bilemiyorum. çocuk eve gelmeye babasına katlanamıyor resmen evden kaçacak bizden gizli birşeyler yapacak diye çok korkuyorum. eşimde çok tuhaf davranıyor sanki onun oğlu değil gibi insan evladına böyle mi yapar diyorum yok yine aynı bana bir yol gösterin hocam lütfen

  5. keriman says:

    ah mehmet hocaya götürmeseydik kızımı kaybedecektim çok teşekkür resmen bana kızımı yeniden bağışladı. ben ona artık ulaşamıyordum sanki benim kızım gitti yerine bambaşka birisi geldi o bizim kızımız değil gibi davranıyordu. odasındna hiç çıkmıyor ders çalışmıyor okula gitmiyor en son mehmet hocaya getirdiimiz gün okulda camı pencereyi indirmişti sağolsun mehmet kızıma öyl egüzel bir diyalog kurdu ki onu yeniden kazanmamızı sağladı meğer kızım bana sesini duyurmaya çalışırmış da ben duymazmışım bizi ona onu bize öyle güzel anlattı çok şükür eski neşesine yeniden kavuştuk en önmelisi biz mehmet bey sayesinde yeniiden aile olduk.

  6. nesibe says:

    bıktım bu sınavlardan hep kazanmamı isteyen ailemden istemiyorum ya ben okumak istemiyorum hocam yok mmu başka çaresi sizin makalelerinizi hep okudum ergenlerle ilgili yazılarınız hep anne babalara yönelik biz ne yapacaz onların bize davranışlarınız biz nasıl anlicaz var mı bunun da bir yolu bıktım artık bıktım nefret ediyorum ailemden
    lütfen bana da yardım edin babamın annemin bana olan tavırlarınıdeğiştirecek yol gösterin bana

  7. melek says:

    annemin beni baskısından kurtarın beni yalvarıyorum. hocam makyaj yapmak dans etmek eğlenmek arkadaşlarımla biryerlere gitmek hepsi yasak ruj sürdüğüm zaman zorla siliyor mesela dışarı çıkmiim diye kapıyı kilitliyor. ne yapabilirim ne olur yardım edin beni bazen deli bu kadın diye ambulans çağırasım var.

  8. afacan says:

    bana yasaktı ama kardeşime neden öyle değil bazen üvey evlatmıyım diye düşünüyorum. herşeyi anne babalara göre yazmışsınız peki biz ne yapacaz be hoca biz nereye gidecez kime anlatacaz derdimizi

  9. esma says:

    merhaba hocam ben 18 yaşındayım ailemden nefret ediyorum gitmek istiyorum ama gidemiyorum. nasıl gidebileceğimide bilmiyorum. evdeki hiç kimse ile anlaşamıyorum babam bana hakaret ederek defol git diyor ama yürüyüşe çıkmama bile izin vermiyor neredeyse bana yardım edermisiniz size gelmem mümkün değil.

  10. zühal says:

    hocam kızım birden çok değişti okula gitmiyor. dersleri gittikçe düşüyor. tanıdığımız çocuk gitti bambaşka bir geldi sanki gerçekten çok şaşırdım ne yapacağımı bilemiyorum. ne olmuş olabilir. aklım durdu sanki tırnaklarını yiyor.

  11. Musa says:

    On altı yaşındayım annemi kanser den kaybettim iki küçük kardeşim daha var. Daha bir yıl olmadan babam yeniden evlendi. Babamdan nefret ediyorum. Kardeşlerimi ve beni bahana etti. O kadının annemin yatağında yatıyor olması beni çıldırtıyor Mehmet bey. Size gelecek durumda değilim maddi manevi gelmem imkansız ama çok zorlanıyorum lütfen bana yardım edin

  12. harun says:

    bilgisayar oyunları bağımlısydım yerimden kalkmadan sadece oyun oynamak istiyordum ama ailem tepeme dikiliyor. bana söylemdediği şey kalmıyordu. babamla her akşam kavga etmekten annemin sürekli laf sokmasından sıkılmıştım. hiçbiri beni anlamıyor sürekli yapmam gerekenleri söylüyorlardı. ama ben aklımı ordan alıp diğer yere koyamıyordum ki neyseki abim bunu farketti ve beni kendisi mehmet hocama getirdi. herhalde hayatta beni anlayabilecek tek insandı kendisi anlatmama gerek kalmadan anlamıştı zaten bende biliyordum sorumluluklarımı ama yapamıyordum bu yğzden çok mutsuz oluyor tekrar oyuna dönüyordum.
    mehmet hocamla tam 21 gün seans yaptk beni baştan yarattı sanki beni anladığı için onu asla üzmek istemiyordum ailemin bangır bangır bağırdığı şeyleri yapıyordum ama mehmet hocam bir farklı söylüyordu sanki o söyledi diye yapmak bir başkaydı.

  13. arda says:

    mehmet hocayı tanıyana kadardı mafya babalığımm kendimi kanıtlama biçimim dışarda terör estiriyordum ama evde kuzu gibi dayak yiyordum öyle şeyler yapıyordum ki annem hem babamdan koruyor hemde kendisi dövüyordu şimdi düşünüyorumda o kadar kötü şeyler yapmışım ki nasıl yaptığımı ben bile bilmiyorum şuan
    mehmet abiyle tanıştığımdan beri başka bir insan oldum. değer görmek için insanlara efelik taslamama onları dövmeme ya da para vermeme gerek yok artık bunlara gerek olmayınca çalmama da gerek yk
    sagolasın mehmet abi

  14. mustafa says:

    Merhabalar,ben Mustafa 16 yaşındayım. Bu yıl özel devlet okulundan özel okula geçtim, ailem eğitim konusunda eksiklerimi özel okul ile giderebileceğimi düşündü. Fakat buradaki insanların yani öğrencilerin hepsi bana çok yabancı geliyordu, kendimi bu okulda çok yalnız hissediyordum. Bu sene ikinci senemi tamamlayacak olmama rağmen belli bir arkadaş grubum yok yalnızım, derslerim de daha da gerilemeye başladım. Ailem beni ders başarımın artması için göndermişken aksine daha da düştü. Ablamla artık bu okulda mutsuz olduğumu paylaşmak zorunda kaldım. Ablam internet üzerinden araştırarak beni Mehmet beye getirdi. Başta kesin bana öğütler verecek biri olur diye düşünüyordum ama aksine anlayışlı ve içten biriyle karşılaştım. Normalde kimseye sorunlarımdan bahsedemezken kendisinin bana karşı yaklaşımından çok etkilendim. Ailemle de arkadaşlarımla da her şey yoluna girmeye başladı. Ailem artık beni daha iyi anlıyor,mutluyum teşekkür ederim kendisine iyi ki tanımışım..

  15. Nermin says:

    Çok teşekkür ederim Mehmet Ulubey hocam eşimle ayrligimiz oğlumun ergenligine denk geldi. Babasının evde yokluğu onu iyice hırçın ve öfkeli yapmıştı ve artık o da babası gibi eve gelmiyor du yalvarmalarimi ise dinlemiyordu. Takı karakola düşene kadar. 15 yaşındaydı sokak ta arkadaş kavgasında polis toplamış karakaola götürmüştü. Yazdı adanadaydi. Konser beni çağırdı ben ağlayarak durumu anlattım konsere ne yapacağımı şaşırdım. Konser bana Mehmet Ulubey hocamı tavsiye etti onun eline düşen hiçbir gencin akillanmadan döndüğünü görmedim dedi. Telefonu nu verdi ve benim adıma da arayıp randevu ayarladı. Çocuk la da konuştu eğer anneni dinleyip gitmezsen seni burdan çıkartma m dedi . On görüşmeden çıktığında oğlum ben artık degisecegim anne ve seni hiç üzmeyecegim demişti gerçekten. Öyle de oldu
    Minnettarım hocama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir