Kategoriler: Güncel

SAĞLIKLI BİR CİNSEL ORGAN İÇİN KEGEL EGZERSİZLERİ NASIL YAPILIR?

SAĞLIKLI BİR CİNSEL ORGAN İÇİN; KEGEL EGZERSİZLERİ NASIL YAPILIR?

KEGEL egzersizleri tıpkı diğer egzersizler gibi bazı kasları güçlendirmek adına yapılan bir takım kasılıp-gevşeme hareketidir. Bu egzersizler daha çok cinsel organımız kısmında bulunan kaslar ile yapılır. Buradaki kasları güçlendirebilecek başka egzersiz bulunmamaktadır.  Bu egzersizler özellikle toplumumuzdaki çoğu insan tarafından bilinmemektedir. Ancak özellikle cinsel organımızın işlevlerini sağlıklı yerine getirebilmesi adına geliştirilen, çok basit hareketlerdir. Dışarıdan fark edilen kaslar olmadığı için, çok belirgin rahatsızlıklar olmadığı sürece, ( idrar kaçırma gibi) herhangi bir tedavi şekline ihtiyaç duyulmadığı düşünülmektedir. Ancak yaşamımız boyunca her zaman KEGEL egzersizlerine ihtiyaç duyarız. Bu KEGEL egzersizlerini ne kadar erken keşfeder ve ne kadar fazla yaparsak, cinsel organlarımızda o kadar sağlıklı ve güçlü bir şekilde işlevlerini yerine getirir.

Bu yazımız ile sizlere sağlıklı ve uzun süreli bir cinsel ilişki için yapılması önerilen, KEGEL egzersizleri anlatacağız. KEGEL egzersizi nedir? KEGEL egzersizinde kullanacağımız kasımızı nasıl tespit ederiz? Neden KEGEL egzersizi yapmalıyız? KEGEL egzersizi nasıl yapılır? Kadınlar nasıl yapar? erkekler nasıl yapar? Gibi soruları Uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY aracılığıyla cevaplandıracağız. Bu konuda başka sorularınız var ise uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’E buradan ulaşabilirsiniz.https://mehmetulubey.com/

 

KEGEL egzersizi nedir?

     KEGEL egzersizi ;  pelvik taban kaslarının kontrol edilebilmesidir. Pelvik taban kaslarını güçlendirmek için yapılan sıkıştırma-bırakma hareketidir. Adını 1900’lü yıllarda sağlığa yararlarını belgeleyen Dr. Arnord KEGEL alır.

Pelvik taban kası nedir?

Yolda yürüyorsunuz ve eve gitmenize hala biraz var. O anda idrarınızın geldiğini hissettiniz. Ama eve kadar tutarım dediniz. Derken sıkıştırmaya başladı, etrafınıza bakmaya başladınız, etrafta ne petrol ne de gidebileceğiniz herhangi bir yer var. Adımlarınızı hızlandırmaya başladınız, kontrol hala sizde,  ancak gittikçe kontrolü kaybediyorsunuz,  zorluk çekiyorsunuz. Meğerse ev ne kadar da uzakmış.  Adımlar daha hızlı geldikçe sanki o sıkıştırıyordu, koşar adım eve geldiniz ama son anlarında neredeyse bırakacak durumdasınız, derken içeri girdiniz,  Tuvaletin kapısını açıp, pantolonunuzu tam indirdiniz ve eee evet bir ooh çektiniz. Neyse ki bir kazaya kurban gitmeden kurtardınız. İşte idrarınızı son ana kadar tutmanızı sağlayan, bir kazaya kurban gitmeden sizi kurtaran, vajinal kaslarınızın kontrol edilebilmesini sağlayan, “aşk kası” olarak ta bilinen pelvik taban kaslarınızdır. Bu kaslar “8” şekline benzer. Mesane, ince bağırsak, kalın bağırsak ve rahim organları birbirine bağlayan pelvik taban kaslarımızdır.

Neden KEGEL egzersizi yapmalıyız?

     KEGEL egzersizi ;sağlıklı bir cinsel organ ve güçlü vajinal kaslar için, her kadın ve erkeğin yaşlarının her döneminde yapabilecekleri, çok basit, ama çok az kişi tarafından bilinen egzersizlerdir. İlerleyen yaşlarda ciddi problemler oluşmasına vesile olan, vajinal kasların güçlü olması, yaşımızın her döneminde ihtiyaç duyulan bir şeydir. Çünkü ilerleyen yaşlarda bu kaslardaki zayıflığın zararları ancak gözle görülebilir hale geliyor.

  • Neden kadınlar KEGEL egzersizi yapmalıdır?

     KEGEL egzersizleri özellikle kadınlar için çok önemli sonuçlar doğurmaktadır.

  •   KEGEL egzersizleri vajina çevresinde kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede vajinal kaslar rahatlar ve vajinal ıslanma artar, böylelikle daha sık, daha şiddetli ve daha kolay orgazm gerçekleşmiş olur.
  •    İç organlarımıza yardımcı olur; mesane, ince bağırsak, kalın bağırsak ve rahim bölgesini tuttuğu için, KEGEL egzersizi ile güçlenen kaslar, bu organların daha rahat destekleyerek işlevlerini yerine getirmesini kolaylaştırır.
  • Hamilelik süresince yapıldığı zaman;vajina kısmını eğer normal doğum yapacaksa kişi doğuma hazırlar.
  • Doğum sırasında kasılmaları büyük ölçüde azaltır ve doğum kanalındaki yırtılmaları en aza indirgemesine yardımcı olur.  Bu sayede doğum sonrası oluşacak ağrılar en aza inecektir.
  • Menopoz döneminde pelvik kaslar olduğundan daha zayıf hale gelirken, KEGEL egzersizi ile güçlenebilir. Zayıflamasına engel olunabilir.
  • Rahim gibi organlar hareket ettiğinde veya yerinden çıktığında meydana gelen, pelvik sarkmayı önlemeye yardımcı olur.
  • İlerleyen yaşlarda giderek daha da zayıflayan kaslar zamanla idrarı tutamaya başlar. Ancak KEGEL egzersizi yapılırsa kasların zayıflamasına engel olunmuş olur.

Erkekler neden KEGEL egzersizi yapmalıdır?

  • Ereksiyon sorunlarını ortadan kaldırır:  KEGEL egzersizi ile hızlı kan akışı sağlanır ve ereksiyon olamama sıkıntısı ortadan kalkmış olur.
  • Prostatı önler: prostat kaslarının da pelvik kaslarına bağlı olması sebebiyle, KEGEL egzersizi sayesinde kaslar güçlenir ve prostat önlenir. Prostat zorluklarının, prostat iltihabı ve iyi huylu prostat tedavisinde kullanılır.
  • Yine erkeklerde kadınlar gibi  KEGEL egzersizi sonucu, daha şiddetli ve güçlü boşalma yaşamış oldukları görülmüştür.
  • Özellikle ileri yaşta zayıf kas tonusu olan, idrar ve dışkı tutamama büyük bir sorundur.  Öksürük, hapşırık veya kahkahadan sonra sızıntılara, gecelik kazalara ve bağırsak hareketlerini kontrol etme zorluğuyla mücadele eden, KEGEL egzersizlerinin gelişen, mesane kontrolüyle de bağlantısı vardır.

 

KEGEL egzersizi için pelvik taban kasını nasıl tespit edebiliriz?

Yukarıda bahsettiğimiz örneğimizdeki gibi bir durum varsa yani, idrarınız sizi çok sıkıştırıyor,  ve son anda yetişiyor ya da yetişemiyor,  ya da doyası bir orgazm yaşayamıyorsanız, üzgünüm ama pelvik taban kaslarınız yeterince güçlü değil ve KEGEL egzersizlerine ihtiyacınız var. Ama KEGEL egzersizi için bu kaslarınızın yerini tespit etmelisiniz. İşte bunun için yapmanız gerekenler.

En basit keşfetme şekli; idrarınız geldi tuvalete gittiniz, idrarınızı bıraktınız aktı, aktı, aktı derken hop! Durdurdunuz. Üç saniye sıktınız ve tekrardan aktı, aktı, aktı hop! Tekrar durdunuz ve yine üç saniye beklediniz. Bu şekilde son anına kadar yaptığınızda idrarınızı tam bıraktığınızda durdurmanızı sağlayan o kontrol mekanizması işte sizin KEGEL egzersizinde kullanacağınız pelvik taban kasınız ya da aşk kasınızdır.  Hayırlı olsun artık kasınızın tam olarak nerede olduğunu ve istediğiniz zaman nasıl kontrol edebileceğinizi biliyorsunuz. Bu yöntem kadınlarda da erkeklerde de geçerli olan en basit yöntemdir.

Bir yöntem daha var ancak bu yöntemi yalnızca kadınlar yapabilmektedir. Bu yöntem ise:  parmağınızı vajinanıza yerleştiriyorsunuz ve o parmak ile kas dokularını sayarak pelvik kasının yerini anlayabilirsiniz. Vajinanıza parmağınızı yerleştirdiğinizde idrarınızı tutar gibi yapmak bu yöntemde işe yaracaktır.

KEGEL egzersizi nasıl yapılır?

Kadınlar KEGEL egzersizini nasıl yapar ?

Kadınlarda KEGEL egzersizi üç şekilde yapılabilir.

1: ilk olarak mesaneyi boşaltıyoruz. Sonra istediğimiz herhangi bir zaman ve mekanda tıpkı idrarımızı yaparken nasıl sıkıp bırakıyorsak aynı şekilde sıkıp-bırakma işlemi yapıyoruz.  Aşk kaslarımız sıktığımız haliyle üç saniye beklemeli sonra tekrar bırakmalıyız. Bu şekilde gün içinde 13-15 kez yapmalıyız. Bu sıkıp bırakma işlemini üç sette tekrarlayabiliriz. Her set içerisinde beş defa yaparsak sıkılmadan gün içinde üç sette bitirebiliriz.

2:  Bu adımda hijyen önemli, ilk önce ellerimizi sabunla güzelce yıkıyoruz. Sonra rahat ettiğimiz bir alana geçiyoruz ve vajinamızın içine parmağımızı yerleştiriyoruz. Sonra tıpkı idrarımızı yapıyor gibi parmağımızı sıkıyoruz. Böylelikle aşk kaslarımızın parmağımızı ne kadar sıka bildiğimizi görebiliyoruz.

3: partnerinizle birliktede yapabilirsiniz. Partneriniz ile ilişkiye girdiğiniz sırada partnerinizin penisi  vajinanıza yerleştiğinde aynı şekilde sıkıp bıraktığınızda partneriniz de o güçlü kaslarınızı hissedecek ve bundan son derece mutlu olacaktır.

Erkekler nasıl KEGEL egzersizi yapar?

     erkeklerde de yine temel mantık aynıdır. Tek fark cinsel organının farklılığından kaynaklı olarak bazı yöntemler farklıdır

1: ilk yöntem aynı şekilde doğru kası tespit edip mesaneyi boşalttıktan sonra herhangi bir zaman ve mekanda aynı idrarımızı yapıyormuş gibi sıkıp –  üç saniye bekliyoruz ve tekrar bırakıyoruz bu da gün içinde setler halinde yapılabilir. kişinin kendi tercihine bağlı bir durumdur.

2: ereksiyon halindeki cinsel organınızın üzerine bir bez parçası koyarak indirip kaldırmaya çalışmakta bir KEGEL yöntemidir. Daha sonra aynı egzersizi bir havlu yöntemiyle de yapabilirsiniz.

3: ereksiyon halindeki erkek kadının vajinasına penisini yerleştirir ve karşılıklı egzersizlerini yaparlar. Erkek için kadının kendi tekrarını yapması oldukça etkileyicidir.

KEGEL egzersizi yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Egzersiz yaparken karın bölgesinde ağrı olmamasına dikkat ediniz.egzersiz sonrası karnınız ağrımaya başladıysa egzersizi tekrar yapın. Çünkü KEGEL egzersizi yerine karın egzersizi yapmış olabilirsiniz.

     KEGEL egzersizi esnasında kişiler nefeslerini tutarak göğüslerini kasarlar, bu yanlıştır. KEGEL egzersizinin etkili olabilmesi için vücutta sadece pelvik kaslarının çalışması gerekir.

 

 

 

YAZIMIZDA KEGEL EGZERSİZİNİ ANLATTIK BU KONUDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNMEK VEYA BAŞ EDEMEDİĞİNİZ BİR PROBLEM VAR İSE  UZMAN CİNSEL TERAPİST&PSİKOLOJİK DANIŞMAN MEHMET ULUBEY’E  https://mehmetulubey.com BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Merhaba hocam 21 yaşındayım, dün masturbasyon yaptıktan sonra penisimin ucu iç çamaşırıma yapışmıştı çekince baya bir sızladı. Sonra penisimin deliğinin iç kısmını aralayıp baktığımda bir tarafı kızarmıştı bir gün geçti ve hala aynı kızarıklık var ama hiç ağrı falan yok penisimin dışındada gariplik yok sadece üretra dediğimiz kısmın için kızarmış mikrop kapmış olabilirmi veya başka bir hastalık? Bazen çatallı idrarlarımda oluyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim hocam.

    • merahbalar , hersey normal sıkıntı yapacak bir durum yok. sadace temizliğine dikkat etmelisin. idrarını yaptıktan sonra iç çamasırını girersen sorun ortadan kalkacaktır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY