Kategoriler: Güncel

KOCANIZLA SEVİŞİRKEN ORANIZ AĞRIYOR İSE SİZDE VAJİNİSMUS OLABİLİRSİNİZ

VAJİNİSMUS NEDİR?

  Vajinismus: ilişki sırasında canının yanacağı korkusuyla kendini kasmak, ve bu kasma sonucu kadının kendisini kilitleyerek eşinin cinsel organının içeriye girmesine izin vermeme durumudur.  Bu istemsizce yapılan bir kas hareketidir. Kadının kafasında oluşan korku dolu senaryoların fiziksel yansımasıdır.

Bu tanımı ülkemizde, hatta dünya da her 10 kadından birisi yaşamaktadır. Eğitimli, eğitimsiz, zengin, fakir, Amerikalı, Alman, Kürt, Türk, Çerkez…vs hiç fark etmez, her kesimden kadınlar bu hastalıkla kaşı karşıya kalabilmektedir. Ancak çoğu kadın böyle bir problemin hastalık olduğunu ve adının vajinismus olduğunu bilmez.

Bizim amacımız bu makale ile vajinismus konusunda sizleri bilgilendirmek, ve çözüm önerisi sunmaktır. Bu çözüm yollarından bir tanesi de uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’DİR.  https://mehmetulubey.com/

BU HASTALIĞIN ADI NEDEN VAJİNİSMUSTUR

Hepimiz zaman zaman, özellikle de bastırılmış toplumlarda kendi bedenimize yabancı büyümüşüzdür. Dahası kendi bedenine  yabancı, kendi cinsel organına ise ön yargılı çünkü cinselliğe ön yargılıyızdır.

Herkes cinsel organının bir ismi olduğunu bilir. Bu isimler genellikle argo kelimelerdir. Çoğunlukla öfke anında küfür amaçlı kullanılır. Çoğu kişi, özellikle de eğitim seviyesi düşük kesimler kadın cinsel organının adının “vajina”, erkek cinsel organının adının ise “penis” olduğunu bilmemektedir. Onun yerine pipi, fıstık, fındık, “ora”, özel bölge, büllük… gibi isimler kullanılır. Kadın cinsel organına vajen veya vajina denir. Ve o bölge vajinal kaslar ile korunur ve işlevlerini yerine getirir.

Vajina ismini bilmeyen kesimlerde de vajinismus problemi yaşanmaktadır. Ancak yaşadıklarının bir hastalık olduğunu ve tedavisi bulunduğunu bilmezler. Aksine bu problemin doğuştan gelen bir engel olduğunu düşünürler ve kendilerinin eksik yaratıldığı algısına kapılıp kaderine razı olurlar. Bu da daha fazla öz güven kaybı yarattığı gibi bir tedavisi bulunabileceğini de düşünmezler. Düşünenler ise en fazla bir hocaya veya imama gidip okuttururlar ve bu şekilde iyileşebileceklerini düşünürler. Dahası bu problemi ailelerde dahil olmak üzere hiç kimse ile paylaşamazlar.

İşte bu makale ile sizlere kimse ile paylaşmak zorunda kalmadan, sadece google amca ya yazarak vajinismus olup olmadığınızı, eğer vajinismus iseniz nasıl bir yol izleyeceğinizi sizlere en sade dille uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’İN ağzından anlatamaya çalışacağız https://mehmetulubey.com/

PEKİ VAJİNİSMUS OLDUĞUNUZU NASIL ANLARSINIZ?

  1. Vajinismus probleminin varlığını anlamak için öncelikle bekar veya evli fark etmez cinsel ilişki tecrübesi edinilmesi gerekmektedir.

Çünkü cinsel ilişkisi tecrübesi olmayan kadınlar, hiçbir şekilde böyle bir şey yaşayacaklarını akıllarına getirmezler, çünkü bu problem, üzerine düşünülerek veya planlanarak gerçekleşmez. Aksine tamamen istemsizce gerçekleşen bir durumdur. Hatta kadınlar tam tersine çok isterler fakat zihinlerinde kurdukları korku senaryoları istemsizce vajinal kaslar vajinayı kilitler veya yarı kilitler bunun sonucunda erkek cinsel organı olan penis içeriye giremez. Girmek için zorladığında ise tahriş eder ve acı verir.

  1. Cinsel ilişkiye dair ön yargılar nedeniyle kadın en baştan ilişkiyi reddetti mi?

Geçenlerde karşılaştığım iki çifte ilk tecrübelerini sordum bir tanesi aynen şöyle aktardı” tıpkı bir kazığın içine girdiğini düşün” dedi

 

bayan bana ve aklıma direk böyle bir görüntü geldi. gerçekten böyle düşündüğünde ve hayal ettiğinde benzerlikte hiçbir sıkıntı yok gayette benziyor. Ürkütücü ve korkutucu olabiliyor.  Eğer bilgili birisi değilseniz ve bu cümleyi aklınızdan çıkartamıyor iseniz en baştan ilişkiyi reddedebilirsiniz. Veya böyle bir cümle gerçekten duyan kişiyi vajinismus yapabilir. Çünkü ereksiyon halindeki bir peniste tıpkı bir kazık gibi dik ve sert ancak aralarında önemli bir fark vardır. Bu fark ise penis bir odun veya demir parçası değil aksine bir insan uzvu ve etten kemikten olan bir şeydir. Kafanızda bu gibi korkular yaşıyorsanız sizde vajinismus veya vajinismus adayı olabilirsiniz.

  1. Cinsel ilişkiye girme tecrübesini ilk defa yaşayan kişi bu tecrübe esnasında herhangi bir korku, itme gereği veya acı hisstti mi?

İlişkiyi yaşarken her şey güzel başladı, müthiş bir ön sevişme yaşadınız ama kafanızda bu kadar kalın ve uzun penis benim vajinama nasıl girecek diye düşünüyorsunuz. Siz bunları düşünürken eşiniz sizin bu düşüncelerinizden habersiz girmeye hazırlanıyor. Derken geldi hazırlandı ve evet ilk girişi gerçekleştirmek üzere penis ucu vajina girişine uzandı ki aaa birde ne görsün kapı kapalı vajinal kaslar girişe yığılmış ve geçişe izin vermiyorlar. Siz o sırada müthiş bir acı hissettiniz. Eşiniz canınızın yandığını anladı ve geri çekildi. Tekrar ufak bir ön sevişmenin ardından tekrar hazırlandı ve tekrar denedi ama kale muhafızları yerlerini bir adım bile terk etmemişler. Biraz daha zorladı ve siz artık onu itme gereği hissettiniz. Eğer böyle bir ilişki deneyimi yaşadıysanız vajinismus olabilirsiniz.

  1. ilk tecrübeyi yaşadınız başarılı olamadınız veya acılı bir deneyim yaşadınız bundan sonraki denemelerinizde de aynı kilitlenmeyi yaşıyor musunuz?

İlk gece zor olandır. Çünkü ilk defa yaşanacağı için ne olacağını ne erkek ne de kadın tam olarak bilmiyordur. O yüzden ilk gece yaşanan başarısızlık veya acılı bir ilişki ilk gecenin verdiği tecrübesizlik olarak algılanabilir. Bu yüzden tekrar tekrar denemeye devam edebilirsiniz. Bu her deneme de başarısızlık söz konusuysa ve her defasında daha fazla zorlanıyorsanız. Her deneme öncesi daha fazla korkma başladıysanız evet siz bir vajinismus hastasısınız ve en kısa zamanda bir uzmana başvurmalısınız.

  1. Vajinismus her zaman ilk cinsel deneyim ve sonrasında olacak diye bir şey yok doğumdan sonrada başınıza gelmiş olabilir öyle değil mi?

Evlisiniz yıllarca ya da aylarca gayet güzel bir cinsel ilişkiniz var. Hatta o kadar güzel ki meyve vermeye başladı yani hamilesiniz. Derken aylar geçti ve nur topu gibi bir bebeğiniz oldu. Oldu olmasına ama nasıl oldu. Daha sağlıklı olsun diye normal doğum yaptınız ve doğum sırasında yırtılma  oldu veya rahim kanalınız tahriş oldu. Tabi bundan habersizsiniz. Derken kendinizi toparladınız ve kocanızla baş başa kaldınız nihayet. Bunun tadını çıkartıyorsunuz ve o harika cinsel hayatınıza kaldığınız yerden devam ediyorsunuz yani öyle zannediyorsunuz. Derken kocanız tam içinize girdiği esnada o da ne! Beter bir acı daha önce hiç böyle bir acı yaşamamış tınız. Aman tanrım dediniz ve tekrar denediniz ve daha da fazla bir acı ve ardından kilitlenme veee hoş geldin vajinismus. Çünkü artık zihninizde ya yine öyle acırsa korkusu çoktan yer buldu üzgünüm ama bu korkuyu yerinden etmek için bir uzmana ihtiyacınız olabilir.

Vajinismus cinsel ilişki süresince çeşitli zamanlar da kendini gösterebilir. Üstelik farklı farklı sebeplerle oluşabilir. Cinsel ilişkinin başlangıcı, ortası, sonu veya doğum sonrası ya da bu süreçte herhangi bir taciz veya tecavüz olayı yaşanması sonrası meydana gelebilir. Bizim burada anlatmak istediğimiz; bu problemin de diğer her problem gibi bir çözümü olduğudur.

Bu problemi yaşayan danışanlarımız öncelikli olarak yapmanız gereken bu makaleden de faydalanarak vajinismus problemi yaşadığınızı kabul etmektir. Olamaz neden olsun ki gibi soruları bir kenara bırakıp bir an önce bir uzmana başvurmanız sizin ve ilişkiniz açısından çok önemlidir. Kabul etmediğiniz süre evliliğinizden ve güzel günlerinizden çalınan zaman demektir.

Kabul ettikten sonra yapmanız gereken ise iyi bir cinsel terapistten randevu almaktır ki bunun için size uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’E buradan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.