Kategoriler: Güncel

KADINLARI VAJİNİSMUS YAPAN PROBLEMLER NELERDİR?

KADINLARI VAJİNİSMUS YAPAN PROBLEMLER NELERDİR?

Öncelikle yaşanılan cinsel problemin adının vajinusmus olduğunu ve bunun bir hastalık olduğunu kabullenmeliyiz. Neyse ki tedavisi bulunan bir hastalık olan Vajinismus; kadınların fiziksel bir özrü değildir.  Bu hastalık kadınların kaslarını cinsel birleşme esnasında istemsizce kasması sonucu oluşur.

    Peki, kadınlar neden birleşme esnasında kendilerini kasarlar?

Günümüzde dahi bunun birçok sebebi var. Ama en temel sebebi ağrıyacağı korkusudur.  Çünkü diğer bütün sebeplerin altında bu korku yatar. Ancak birçok kadın bu ağrıyı oluşturan şeyin kendileri ve bilinçaltında yatan korku sebepleri olduğunun farkında değil maalesef, dahası bunun tedavisi bulunan bir hastalık olduğunun da farkında değil.

İşte bu yüzden bu makale ile kadınlarda vajinismus nedir? neden kadınlar vajinismus olurlar? Penisin anatomik yapısı vajinismusu etkiler mi?  Vajinismus olan kadınlar nasıl bir çocukluk geçirmiş olabilir? Kadınların vajinismus olmasında erkeğin rolü var mıdır? Çevre de ki insanlar vajinismus problemini tetikler mi? gibi soruları cevaplamaya çalışacağım. Bunların dışında veya bu problemlerle ilgili sorularınız için uzman cinsel terapist&psikolojik danışman Mehmet ULUBEY’E buradan ulaşabilirsiniz. https://mehmetulubey.com

KADINLAR NEDEN CİNSEL BİRLEŞME ESNASINDA CANININ ACIYACAĞINI DÜŞÜNÜR?

Kadınlar evlenene kadar ya da yetişkin bir kimse oluncaya kadar cinsellikle ilgili bir sürü korkunç hikâyeler duyar. İlginç bir nedenle bu konuda iyi olan kadınlar bile cinselliği etrafına, korkulacak bir şeymiş gibi anlatır. Bunun sebebi olarak bu kadar zor bir şeyi kendisinin başarmış olduğunu göstermek olabilir. Ancak söylediklerinin karşı taraf üzerinde ki etkisinden habersizdir. Aslında hiç kimse gerçekten yaşadığı şekliyle anlatmıyor, ya da çok daha vahimi ülkemizin çoğu kadını cinselliği yanlış yaşıyor. Bunu bir görev olarak görüyor. Böyle bir bakış açısıyla yaşanan birleşmeler de mutsuz, acılı ilişkiler ve biten evlilikler ile sonuçlanıyor. Mesele cinselliği yanlış öğrenmekle başlıyor. Doğru bir cinsel eğitimle hem kendi ilişkinizin daha güzel olmasını sağlarsınız hem de etrafınızla doğru ve güzel bir cinsel ilişkiyi yaşıyor olmanın gururunu paylaşırsınız.

Doğru bir cinsel eğitim için uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’E buradan ulaşabilirinizhttps://mehmetulubey.com/

Peki, gerçekten cinsel ilişki kadınların canını yakar mı?

Bu konuda uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’İN görüşlerini aldık.  ULUBEY’E göre vücudumuzda bulunan her organın bir işlevi vardır. Bu fizyolojik olarak doğal bir şekilde işler. Ancak diğer organlarımız işlevini gerçekleştirmek için dışarıdan müdahale ye ihtiyaç duymazken bizzat üreme kanalı olan vajina ve penis üreme işlevini gerçekleştirmek için birbirine ihtiyaç duyan ya da daha açık olmak gerekirse muhtaç olan iki organdır.

Üreme dışında başka işlevleri de bulunan bu iki organ doğanın getirisi olarak birbirleri için vardır. Ancak bu iki organın birbirlerine olan ihtiyaçları sadece üreme üzerine değildir. E doğal olarak bu iki organın gerçekleştirdiği işlev olan cinsel ilişki de yaşanması gereken doğal, içgüdüsel bir ihtiyaçtır. Yani sözün kısası penis vajina için, vajina penis için vardır. Bunların birbirleriyle yerine getirdikleri işlev normal koşullarda yaşandığı sürece acı vermez. Ancak insanların bu konuda doğru bir cinsel eğitimleri bulunmadığından birbirlerine acı vermektedirler. Ancak bu şekilde ağrıyabilir. Tabi bu ağrının fiziksel bir sebebi de vardır.

Kadınlar yanlış bildiklerinden ve ağrıyacağını düşündüklerinden kendilerini istemsizce kasarlar.  Bu kasma nedeni ile penis vajinaya girmekte zorlanır ve bu zorlanma aşamasında tahriş eder ve ağrı gerçekleşir. Dolayısı ile de kadınların korktukları başına gelmiş olur. Dahası bundan sonraki bütün ilişkilerde aynı acıyı yaşayacağını düşünün kadın kendini daha çok kasar ve hoş geldin vajinismus

VAJİNiSMUS

      Vajina girişinin etrafındaki “aşk kasları” diye bilinen, pelvik taban kasları veya PC kaslarının cinsel birleşme esnasında çok güçlü bir şekilde kasılması sonucu vajina deliğinin kapatacak hale gelerek penisin içeri girmesini zorlaştırıp ağrı yapması halinde oluşan bir psikolojik cinsel işlev bozukluğudur.

NEDEN KADINLAR VAJİNiSMUS OLURLAR

Vajinismus büyük bir çoğunluğu psikolojik olan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık kişinin gelişim dönemlerinde cinsellik hakkında yanlış bilgilendirilmesiyle istemsizce geliştirdiği bilinç altı problemidir. Bu problemin oluşmasını sağlayan çeşitli sebepler vardır. Bunlar genelde sosyo kültürel ve dini  değerlerin insanlar üzerinde oluşturduğu tabular sebebiyle olmaktadır. Bu tabular cinselliği ayıp ve günah görme, kızlık zarını kutsal görme, abartılarak anlatılan ilk gece hikayeleri, taciz-tecavüz-ensest gibi cinsel travmalar veya kadınların kendi zihinlerinde oluşturduğu mitler vajinusmusu rahatsızlığının alt yapısı oluyor.

  • Teşbihte hata olmaz dedirten ilk gece hikayeleri

insanlar yaşadıkları deneyimleri anlatırken karşıdakinin ne derece etkileneceğinden habersiz bir şekilde abartarak anlatırlar. Bunu yaparken de ilginç benzetmeler yaparlar.  Bu benzetmeler dinleyen kişinin kabusu olabilir. Örneğin bir kere bir danışanımın anlattığı bir hikayede kişi penisi bahçe çitlerinde kullanılan kazığa benzetmişti hatta cümlesi tam olarak “kazığa oturmak gibi bir şey” şeklindeydi bunu ilk duyan her kadın aynı korkuyu hissedebilir hatta vajinismus hastalığına yakalanabilir diye düşünüyorum. Bunun  gibi daha bir çok benzetme geçiyor. Bu yüzden kadınlara oradan buradan duyma bilgilere kulak asmayıp doğru bir cinsel eğitim almalarını tavsiye ediyorum.

 

  • Çocukluk yıllarında ensest ilişkiye maruz kalmak

kadını cinsellikten tiksinebilir  veya korkabilir. Ensest ilişki aile içerisinde yaşanılan cinsellik anlamına gelir. Bu abi kardeş gibi örneğin. Bu tür ilişkilere maruz kalan kız çocukları genelde vajinismus problemi yaşıyor ne yazık ki

  • Taciz veya tecavüze uğramış kişiler

kadınlarda yine aynı şekilde vajinismus problemi ile yaşamak zorunda kalıyor maalesef ancak bütün bunların sebebi olduğu gibi çözümü de var.

Uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’E https://mehmetulubey.com/ buradan ulaşabilirsiniz.

  • Doğumun nasıl gerçekleştiğine şahit olmak

Böyle bir gözlem özellikle çocuk ve genç kızlar için hiç de doğru bir durum değildir. Karşısında sancı çeken kadın ve vajina kısmından çıkacak olan çocuğun ne derecede acı verdiğini seyretmesi ilerde vajinismus problemi yaşama ihtimalini çoğaltıyor ne yazık ki

  • Ebeveynlerin cinselliğine şahit olma

Anne babasını bu şekilde seyreden bir çocuk veya genç kız bu tarz bir ilişkiyi annesi veya babası rolündeki kişilere yakıştırmadığı için bu durumdan tiksinebilir. Tabii ki bu da ilerde vajinismus olmasını sağlayabilir.

 

 

VAJİNiSMUSUN OLUŞMASINA SEBEP OLAN MİTLER NELERDİR?

Ülkemizde birçok kadın cinselliğe yabancı ama onun hakkındaki korkulara, değişik inanışlara veya tiksindirici muhabbetlere bir o kadar hakimdir. Çünkü cinsellik erkek egemen bir toplumda kadınların sindirilmesinde kullanılan en büyük silahtır. Çünkü erkekler kadınlara bakarken kendi zihniyetlerinde cinselliği çağrıştıracak ne kadar hal, hareket veya durum varsa bunların hepsini kadınları sindirmek adına kullanmıştır.  Bunu erkekler bilerek yapmamıştır. Bu toplumsal yapı içerisinde kısır bir döngü halinde gerçekleşmektedir. İşte bu kısır döngüyü kırmak adına bütün kadınları ve erkekleri cinsellik ve vajinismus problemi hakkında bilgilenmeye çağırıyorum.

Bizim gibi bastırılmış toplumlarda cinsellik doğru bilinen yanlışlardan ibarettir. Bu yanlışlar erkeklerin ve kadınların zihinlerin de çok değişik mitler yani inanışlar oluşmasına sebep olmuştur.  Bu mitlerden bazıları ise vajinusmus denilen hastalığa sebep olmaktadır. Vajinismus kadınlar kadar erkeklerinde kâbusu haline gelmiştir. Bin bir umutla evlenen çiftler sağlıklı bir cinsellik yaşayamadıklarından evlilikleri kâbusa dönmüştür.

İşte vajinismus mitleri

  1. Vajinam çok dar eşimin penisi büyük

İlk defa penisle karşılaşan ya da sertleşme sırasında penisin büyüklüğünü gören kadın veya hayal eden kadın, o penisin o büyüklükle vajinaya asla giremeyeceğini düşünür. Girmeye çalışırsa da canının çok yanacağı kanısına varır. Ancak bu zannedildiği gibi değildir. Vajina yeterli ön sevişme gerçekleştiğinde ve kadın kendini kasmadan rahat bıraktığında penisin büyüklüğüne göre açılma yapacaktır. Ki düşünürsek doğum sırasında ilk olarak çocuğun kafası çıkar ki bir bebek kafası penisten her zaman daha kalındır.

 

  1. Cinselliği tiksindirici ve utanç verici bir eylem olarak görme

     Cinselliği tiksindirici ve utanç verici olarak görmek yine vajinismusu oluşturan mitlerdendir. Bu mitin oluşmasına sebep olarak porno filmler veya fantezi adına yapılan değişik pozisyonlar olabileceği gibi kadının kendi içerisinde yaşadığı bazı değişik rahatsızlıklar da olabilir. Mesela aşırı titiz bir kadın öpüşmeyi iğrenç bulabilir. Ya da tenin tene değmesi bile onun gözünde tiksindirici olabilir. Ya da yıllarca ayıp diye öğretilen cinselliği bir anda yaşanası doğal bir şeymiş gibi algılaması zor olabilir. Özellikle böyle durumlarda kadınların kendi başlarına bu düşünce yapılarına değiştirmeleri biraz zordur.  Gerek titizlik olsun gerekse ayıp algısı olsun bu zihniyet yapılarını yıkmak için uzman yardımı almak önemlidir. Çünkü öyle durumlarda kadın eşini hiçbir şekilde yaklaştırmayabilir veya ilişki sırasında itebilir. Bunun gibi davranışlar ise eş açısından yıkıcı olabilir. Bu da yine cinsel işlev bozukluğu olan vajinismusa bir sebeptir.

Eğer sizinde böyle bir uzman yardımına ihtiyacınız var ise uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’E https://mehmetulubey.com/ buradan ulaşabiliriniz.

 

  1. Başarılı olamama kaygısı

Kadınlar genelde cinselliğin erkekler için olduğunu düşünür. Çünkü böyle öğretilir. Kadın her zaman erkeği memnun etmek üzere düşünür veya yaşar. Kendi ile barışık olmayan bir kadın ise erkeği yeterince memnun edemeyeceğini düşünerek kaygılanır ve kendini kasar ve biliyoruz ki kasarsak acır. Acırsa vajinismus olur. Ancak erkeklerde kadınlarda bilmelidir ki cinsellik ne kadın içindir ne de erkek için cinsellik hem kadın içindir hem de erkek için yani çiftin karşılıklı yaşayıp birbirinden memnun olup karşılıklı haz alma duygusudur. Bu yüzden bu ilişki de başarı veya başarısızlık diye bir şey yoktur. Orgazm olma vardır.  haz alma duygusu vardır. Bu da yine karşılıklı olabilecek bir duygudur.

  1. Kızlık zarını kutsal olarak görmesi

     Kızlık zarının patlamasıyla masumiyetini kaybedeceğini düşünmesi de yine vajinismus mitlerindendir.  kızlık zarı ilk ilişkiyle patlayabilir veya patlamaya bilir. Bu zarın esnek yapısına göre değişir. Ancak zarda herhangi bir kutsallık olmamaktadır. Çünkü üreme için cinsel birliktelik şarttır

 

 

Kadınların vajinismus olmasında erkeğin rolü

İlk defa cinsel ilişkiye giren kadınlarda vajinismus yaşamalarında erkeğin rolü büyük ne yazık ki çünkü kadınlar kadar erkekler de bu konuda bilinçsizlerdir.  Ne zaman vajinanın hazır olduğunu bilmeyen erkek erken girerse ve yeterli açılma olmamışsa vajinismusa sebep olabilir. Ya da tam tersi penis vajinaya girdikten sonra ne ortalama cinsel ilişki süresi 7 dakikadır. 7 dakikanın üzerinde yaşanılan bir ilişki de bir süre sonra tahriş eder ve acı vermeye başlar.

 

Yazımızda vajinismus probleminin nelerden kaynaklanabileceğinden bahsettik. Yakarıdaki gibi problem yaşıyor olanlar veya kendi içerisinde yukarıda bahsettiğimiz inanışlara sahip olanlar bu problemi yaşamak zorunda değilsiniz gelin birlikte bu problemi yıkalım bunun için uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’E   https://mehmetulubey.com buradan ulaşabiliriniz.

 

 

 

 

 

 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.