Aile Danışmanlığı - Aile Psikoterapisi Nedir?

Mehmet Ulubey’in Seans Ücreti Nedir?

Mehmet Ulubey seans ücreti nedir?

Mehmet Ulubey seans ücreti ile ilgili Google da birçok arama yapılmaktadır. Psikolojik danışmanlık seans ücretleri birçok mesleki tecrübeye, eğitime, uzmanlık alanına göre değişmektedir.

 

Mehmet Ulubey’in seans ücretini öğrenmek için tıklayınız.

 

Mehmet Ulubey’in seans ücreti hakkında bilgi almadan önce psikoterapi nedir? Süresi nedir? Gibi soruların cevabını vermek gerekir.

 

Psikoterapist seans görüşmeleri ortalama 50 dk ile 1 saat arası sürmekte olup seans başı ücretle ilerleyen bir hizmet çeşididir. Bazı çalışmaların diğerlerinden hem süresi hem ücreti farklı olmaktadır.

 

Ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlar seanslık ücretlerle çalışırlar ve uzmanlar birbirinden farklı ücretlere çalışabilmektedir. Çeşitli eğitimlere sahip olan uzmanlar verdikleri hizmete göre de fiyatlandırma yapabilirler. Örneğin EMDR terapisi ortalama fiyatları ile Hipnoterapi fiyatları farklılık gösterebilir. Aynı şekilde çocuk psikoloğu ücretleri ile aile danışmanlığı ücretleri de genellikle farklıdır.

 

Mehmet Ulubey’in online seans ücreti;

Online terapinin yüz yüze terapiden etkililik bakımından farkı olmadığı bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır. Online görüşmeler her konuda yapılamadığı gibi uygun danışma ve çalışma koşulları sağlandığında yüz yüze seanslar kadar etkili hatta bazı durumlarda daha efektif olabilmektedir. Online terapi ücretleri yüz yüze görüşmelerle aynıdır.

 

Psikoterapi, bireylerin yaşam kalitesini arttırmak, psikolojik iyilik halini sağlamak, yaşanan bir çok probleme çözüm bulmak, sorunlara farkındalık oluşturmak, yaşantıları anlamlandırabilmek amacıyla destek verilen tedavi sürecidir.

Terapi süreci, uzman psikologlar tarafından danışanın ihtiyaç duyduğu teknik ve yöntemlerle yürütülür. Psikoterapi, psikolojik destek almaya karar veren birçok danışanın en önemli handikapı, terapistin/psikoloğun sihirli bir değneğe sahip olabileceği düşüncesidir. Nitekim tek seansta iyilik halini sağlamayı, problemlere çözüm bulmayı beklemektedirler. Oysa terapi bir süreçtir ve insan psikolojisi, davranışları, iyilik halini sağlayabilmek adına dikkatle incelenmeli, değerlendirilmelidir.

 

Ruh sağlığı, fiziksel(bedensel) sağlığımız kadar önemlidir ve korunması sağlamlığın devamının sağlanması uzmanlar tarafından uygulanacak terapilerle mümkündür.

Beden ve ruh sağlığı bütünlüğünü koruyabilmek için psikoterapi günümüzde birçoğumuzun ihtiyaç duyduğu süreçtir. Yaşam kalitesini artırmak, kendini tanımak, yaşantıları anlamlandırmak, problemleri çözümleyerek daha sağlıklı ilerleyebilmek için terapiye duyulan ihtiyaç yok sayılmamalıdır. Psikologlar günlük yaşamın getirdiği sıkıntıların, insan ruhunu derinden etkileyen durumların hissedildiği zaman güvenle başvurulabilecek meslek elemanlarıdır.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY