Cinsel Sağlık

Kadınlar Nasıl Mastürbasyon Yapar?

Bu gün toplu bir ortamda sesli bir şekilde söylediğinizde etraftaki herkesin size şaşkın ve yargılayıcı bir şekilde baktığı kelime ‘Mastürbasyon’, Latince kökenlidir ve istimna kelimesinden türemiştir. “Elle doyuma ulaşmak” anlamına gelen bu kelime toplumun bazı kesimlerince çok iyi bilinirken bazı kesimlerinde ise ne anlama geldiği hiç bilinmez, hatta çoğu kesimlerde doğru telaffuz edilemez bile. Mesele kelimenin doğru telaffuzu da değildir zaten, bütün mesele içeriğini bilerek sesli bir şekilde telaffuz edememektir. Çünkü edildiği takdirde yine o içeriğini bilen insanlar tarafından yargılanma korkusu sarar içinizi. Bu korku en çok da kadınları sarar. Çünkü erkeklerin mastürbasyon yapması doğal hatta zorunlu olarak görülmektedir. Bu yüzden daha çok kadınlar seslendiremez ve soramazlar; ‘Mastürbasyon nedir, nasıl yapılır?’. Ben Cinsel Terapist & Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Ulubey olarak bu yazımda özelikle kadınlar için tabu haline gelmiş mastürbasyonun ne anlama geldiğini kimleri kapsadığını ve nasıl yapılacağını açıklamaya çalışacağım.

 

MASTÜRBASYON NEDİR?

Mastürbasyon; hiçbir cinsiyet ayrımı yapmadan kişinin kendi kendine cinsel doyuma ulaşması anlamına gelir. Yani “erkeklere özgüdür, kadınların yapması yanlıştır”gibi bir şey söz konusu değildir. Mastürbasyon anlamı olan sadece bir kelimedir; onun üzerinden cinsiyet ayrımına gidenler yine biz insanlarızdır.

Cinsel istek ve arzu insanların yine kadın veya erkek diye bir ayrım yapmadan hissettiği içgüdüsel bir dürtüdür. Bu dürtü insanın yemek yemesi, su içmesi gibi doğal bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyacı gidermek genç, yaşlı, evli, bekar, kadın, erkek herkesin hakkıdır.

Bu ihtiyacın nasıl giderileceği konusunda bir fikri olmayan insanlar bunu etrafında ki hiç kimseye soramazlar. Sorduklarında yargılanılacaklarını düşünürler, zannederler ki bu isteği yaşayan sadece kendileridir. Çünkü onlara yani kadınlara denmiştir ki “Siz kadın olarak böyle bir şeyi yaşamadıysanız arzulamazsınız, arzuluyorsanız yaşamışsınızdır.” Ancak böyle bir şey söz konusu değildir. Ergenlik çağına gelmiş, sevme sevilme ihtiyacı hissetmeye başlamış her kadın ve erkeğin yaşamak isteyeceği veya yaşamayı hayal ettiği bir duygudur cinsellik.

Mastürbasyon ise bu duygunun ya da ihtiyacın giderilme yöntemlerinden birisidir sadece. Bu yöntem zannedilenin aksine bir erkekle birlikte gidermekten daha masum daha zararsız ve daha gizlidir.  Kimse bunu bilmek zorunda değildir. Kadının kendi kendine yaşayacağı haz dolu bir andır sadece. Doğru yapıldığı takdirde hiçbir zararı da yoktur.

 

MASTÜRBASYON YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Mastürbasyon yapılacağında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi hijyendir. Biz zannederiz ki en kirli organlarımız kadınlarda vajina erkeklerde ise penistir. Ancak bu yaygın düşüncenin aksine vajina veya penis en temiz organlarımızdır. En kirli organımız ise ellerimizdir. Bu yüzden mikrop kapmaya müsait bir bölge olan vajinamıza dokunurken ellerimizin özellikle temiz olması gerekir.

Bu hijyen konusu sadece mastürbasyon için önemli değildir. Bütün cinsel yaşamda önem verilmesi gereken bir konudur. Mesela bizim toplumumuzda cinsel birliktelik sonrasında duş alınması öğretilmiştir ancak öncesinde de duş alınması iki tarafı da daha mutlu edebilir.

Bunun dışında ikinci önemli nokta ise mastürbasyonun yapılacağı ortamdır. Mastürbasyonu kendinizi güvende hissettiğiniz, yalnız olduğunuza emin olduğunuz her ortamda yapabilirsiniz. Ancak  kapının kilitli olduğundan emin olmalısınız ki yakalanma korkusu sizi sarmasın, çünkü sararsa orgazm keyfinizden ödün vermiş olursunuz. (Orgazm; cinsel ihtiyacınızı hangi yöntemle olursa olsun giderdiğinizde yaşadığınız mutluluk halidir.)

 

HAYDİ MASTÜRBASYON YAPALIM!

Şimdi ellerinizi yıkayın sakin sessiz bir ortama geçin kapıyı kilitleyin veya kimsenin sizi rahatsız etmeyeceğinden emin olun. Öncelikle kedinize bir pozisyon seçin, bu pozisyon bulunduğunuz ortama göre değişkenlik gösterecektir. Mesela banyodaysanız tazyikli suyu genital bölgenize tuttuğunuz da o tazyik genital bölgenizdeki sinir uçlarınızı uyarmaya başlayacak ve yine isterseniz elinizle de klitoris bölgenizi okşarsınız ve zevke ulaşırsınız. Eğer bir yatak odasında iseniz yatağa sırt üstü uzanıp yine klitoris bölgenizi okşayarak orgazma ulaşabilirsiniz. Yine yatak odası benzeri bir yerdeyseniz yastık gibi bir cismi o bölgemize denk getirerek sürtünme şeklinde de orgazm olabilirsiniz bu tamamen sizin keyfinize kalmış bir durum artık sizi hangisi daha mutlu ederse. Ancak eğer bakireyseniz sert bir cismi vajinanıza sokmaya ve sert bir cisimle sürtünmeye çalışmanızı önermiyoruz.

Şimdi sırada zihinsel olarak hazırlık var. Gözünüzün önüne sevdiğiniz erkeği getirin veya beğendiğiniz herhangi bir erkeği. Mastürbasyonun en büyük özelliği sınırsız hayal gücüdür. İsterseniz Brad Pitt ile bile birlikte olabilirsiniz artık o sizin keyfinize kalmış bir şey. Şimdi seçtiğiniz karakteri gözünüzün önünde canlandırın ve onunla karşılıklı sevişiyormuş gibi hayal edin. Bu sevişme sırasında erkeğinizin sizin nerenize dokunmanızı istiyorsanız sizde kendinizde o bölgelere dokunun ve böylelikle kendi zevk noktalarınızı da keşfetmiş olacaksınız ki bu ilerde sizin mükemmel bir cinsel ilişki yaşamı sağlayacak. İsterseniz ve ortamın müsaitliğine göre tamamen soyuna da bilirsiniz ya da hiç soyunmadan iç çamaşırınızın içine veya dışından okşayamaya başlayabilirsiniz.

Bu şekilde hayal edip okşamaya devam ettiğinizde ayaklarınızda bir sıcaklık hissedeceksiniz. Zamanla farkında olmadan kakçalarınızı sıktığınızı göreceksiniz ve klitoris bölgenizi okşadıktan kısa bir süre sonra ve ya yeterince tahrik olduysanız öncesinde de olabilir zevk suyu denilen bir sıvı ile o bölgenin kayganlaştığını hissedeceksiniz ve böylelikle okşamanız daha da kolay hale gelecek. Eğer sizi kimsenin duymayacağından eminseniz istediğiniz sesi de çıkartabilirsiniz.

Bütün bunları yaparken kısa bir süre sonra titremeye başlayacaksınız ve bir sıvı gelecek ve kendinize harika hissettiğiniz o an orgazm hali. Yani hoş geldin orgazm!

Bunun sonucunda kendinizi nefes nefese kalmış hissedebilirsiniz. Beş dakika dinlendikten sonra duşunuzu alın ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edin ama asla kendinizi suçlu hissetmeyin. Siz yine aynı kendinizsiniz ve bu beden sizin bedeniniz bir başkasına ait değil sadece siz isterseniz bir başkasıyla paylaşabilirsiniz…

 

Sizde mastürbasyon hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Uzman Cinsel Terapist Mehmet Ulubey‘den randevu alabilirsiniz: 0533 644 22 18

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY