Cinsel Sağlık

Penis Nasıl Kalınlaştırılır?

Penis Nasıl Kalınlaştırılır? Öğrenelim 🙂

Uzmanlar, dünyada yaklaşık 155 milyon erkeğin cinsel fonksiyon bozukluğu sorunu yaşadığını söylüyor. Kadınların ise, eşlerine bu konularda destek olmaları gerektiği önemle vurgulanırken, eşleri anlayışlı olan erkeklerin, yaşadıkları sorunları çözme konusunda tedaviye daha yatkın olduğu da bir başka gerçek… Eğer sorunlar gizlenir, görmezden gelinirse, kimi zaman evlilikleri bitirme noktasına getirebiliyor. Peki penis nasıl kalınlaştırılır? Sorusunun cevap bulalım.

Erkeklerin kimi zaman, penislerinin fonksiyon özelliklerindeki aksaklıkların ve problemlerin haricinde, erkeklik simgesi ve güç temsili olarak gördükleri boyut konusu estetik bir operasyona kadar sahibini götürebiliyor. Penisinin boyunu, hem kalınlık hem de uzunluk açısından, hacimsel olarak geliştirmek isteyen erkekler, birçok metod deniyorlardır. Bir uzmana başvurulduğunda, uzmanın gerekli görmesi ve yönlendirmesi ile uygulanabilecek birkaç yöntem var aslında.

Fiziki müdahale ile uygulanan, bitkisel kürler denenerek yapılan ya da cerrahi yöntemlerle yapılan uygulamaların her biri bir miktar sonuç vermektedirler. Bunlardan, cerrahi operasyonla yapılan müdahale de iki farklı yöntem var.

Bu yöntemler yağ ve hyaluronik asit enjeksiyonudur. Penis kalınlaştırma yöntemleri, penis boyu uzatma ameliyatı gibi kalıcı sonuçlar vermemektedir. Operasyonun ardından genital organın çevresi 6 ay ila 1 yılda tercih edilen yönteme göre hacim kaybına uğrar. Tekrar yaptırılabilir. (Bkz: İdeal Penis Boyu Ne kadardır? Kaç Santim Olmalıdır?)

Hangisinin tercih edileceğine, muayene sonrasında hasta ile birlikte karar verilmektedir. Her iki yöntemde de operasyon sınırlı uyuşturma (lokal anestezi) altında yapılmaktadır. Uygun hastalarda aranan ortak özellik, 18 yaşının üzerinde olmasıdır. Çünkü, penis gelişimi 18 yaşında tamamlanır. 50 yaş ve üzeri hastalarda da uygulanabilmektedir. Penis kalınlaştırma, penisin gövde kısmına yapılır. Baş kısmına müdahale edilmez.

Penis kalınlaştırmanın önemine ve gerekliliğine değinen uzman (prof.) doktorlar bulunmaktadır. Yıllarca hastaları ile elde ettikleri tecrübeleri neticesinde bunu belirten cinsel terapistler de var. “Kadınlardaki cinsel organ yapısının, daha çok dış kısımlarında duyarlılık söz konusu. Klitoris ve dış dudaklar uyarılmaya karşı, iç kısımlardan daha fazla hassasiyet gösterir.” Bir başka açıdan bakacak olursak, örneğin regl dönemlerinde kadınların kullandıkları tamponlar, bu nedenle çok rahatsız etmez. Dolayısı ile kalın bir penis, vajinayı ince ve uzun bir penisten daha etkili uyarabilir.

Yağ Enjeksiyonuyla Penis kalınlaştırma nasıl olmaktadır?

 

Yağ enjeksiyonuyla tercih edilen penis kalınlaştırma için vücudun karın, bel çevresi ve kalça bölgelerinden liposuction yöntemiyle iri yağ hücreleri alınır. Özel işlemlerden geçirilerek kanül ya da ince iğneyle penis çevresine dengeli bir hacim oluşturulacak şekilde aktarılır. Morarma ve şişlikler oldukça düşük bir seviyede görülür. Sonuçların kalıcılığı ortalama 6 aydır. Nakli yapılan yağın yaklaşık yüzde 30-40’ı kalıcı hale gelir. Kalan yağ miktarı eriyerek yok olur. Yağ enjeksiyonu, istenilirse 6 ay sonra tekrarlanabilir. 

Operasyon,  1,5 saat gibi çok kısa süre içerisinde penis kalınlaştırma işlemi tamamlanmaktadır. Erkeklerin karşı karşıya kaldıkları bu sorunun, kısa süre içerisinde tamamen ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. 

Ayrıca kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu, uygulandığı bölgede genel anesteziye ihtiyaç duyulmadan ve vücut alerjik bir tepki göstermeyeceğinden, hastayı hastanede yatırmadan hemen taburcu olması konusunda da rahatlatır. 

Hyaluronik asit enjeksiyon yöntemi ile penis kalınlaştırma nasıl yapılmaktadır?

 

Bir diğer enjeksiyon yönteminde ise, hyaluronik asit kullanılır. İnce iğnenin ucuyla penis çevresine enjekte edilir. Bu dolgu maddesinin içeriği, hali hazırda vücutta doğal olarak bulunmaktadır. Bu yüzden vücutla reaksiyona girmez, alerjik bir tepkiye neden olmaz,  uyumludur. Operasyon uygulamasının sonucunun kalıcılık süresi 6 ay ila 12 aydır. İyileşme süreci hasta açısından konforlu ve kısadır. 

“Her iki penis kalınlaştırma yönteminin uygulanmasının ardından ortalama 1 ile 4 cm. arasında kalınlaşma sağlanır. Ancak bu, hastadan hastaya değişiklik gösterebilmektedir. “

Uzman tarafından yapılan cerrahi müdahalelerde, penis kalınlaştırma uygulaması sonrasında, penisin temel olarak bahsedilebilecek fonksiyonları etkilenmezler. İdrar yapma, ereksiyon kalitesi gibi temel işlevler normal bir şekilde devam edecektir. Uygulamayı yapan cerrahın tecrübesine göre, penisinizde bir his kaybı, doku hasarı, rahatsızlık verecek derecede kesi ve görüntüsü olmayacaktır. 

Operasyonun ardından ise, penis üzerinde ya da çevresinde, iyileşme sürecinde oluşabilecek topaklanma gibi küçük estetik müdahale ihtiyaçları, küçük müdahalelerle rahatlıkla giderilebilecektir. 

Kilolu insanlarda, penis kökü veya pubik bölge denilen alan şişman olduğu için, penis olduğundan daha kısa görünmektedir. Dolayısı ile bazı tercihlerde, bu bölgeden uygulanacak operasyon için yağ alınması, penisi daha çok ortaya çıkarabilmektedir. Kişiyi psikolojik olarak da rahatlatabilmektedir. 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Merhabalar burdaki hareketleri düzenli olarak 4 haftadır yapıyorum. Penisimde ciddi anlamda farklılıklar var kalınlaşmanın yanında boyda uzamada olmaya başladı.
    Bence vakit kaybetmeden başlayın?
    Değişime kendiniz görün?

    • Merhaba hangi uygulamayı yaptınız ..Onu anlayamadım yardinci olursanız çok sevinirim

  • ben kendimi bildim bileli diyorum. kadınlar buyuk sever diye. dediklerime yeni mi geldiniz hocam ? Siz teorik konusuyorsunuz ama biz alaylıyız. deneyerek öğrendik hocam. ama bilimin bizi desteklemesi önemli :)

  • O kadar okul oku, eğitimler al, doktora falan yap bir de gel ergenlerin çüküyle uğraş, Hocam işiniz sizinde çok zor