Seks Mutfağı

Anal Seks Mit midir? Anal Seksten Neden Korkuyoruz?

Konuya nasıl girilir nasıl anlatılır bilmiyorum. Ülkemizde henüz normal seks kavramı hakkında konuşulmaya utanılırken bir de Anal Seks nasıl anlatılır ki? Ancak bu kadar çekinilen bir konu olmasına rağmen yapılan araştırmalar ve ortaya çıkan istatistiklere göre ülkede yaşayan birçok kişi bu ilişki türünü tercih ediyor. Bekâret kavramının oldukça önemli olduğu Türkiye’de bu ilişki türü çiftler için bir kaçamak yahut kaçış bileti görevi görüyor. Tarihte de binlerce örneğine rastlanan Anal Seks bazı devletlerde yasaklanmış, bazılarında ise tamamen hayatın içinden bir hal almaya başlamıştır. Konuyla ilgili en önemli ve çoğu insanın bildiği bir topluluk olan Lut Kavmi bu ilişki türünü oldukça abartmış, sapkınlık derecesine gitmiş ve aynı cinsiyette olan erkekler arasında bile yapılmaya başlanmıştır. İslam inancına göre bu kavim içinde bulunduğu bu sapkınlık dolayısıyla helak olmuştur. Hem sağlık hem de etik olma açısından oldukça olumsuz olan Anal Seks İslam dininde de yasaklanmıştır. Ancak Müslüman olan birçok toplulukta olduğu gibi çeşitli Türk devletlerinde de bu ilişki türü sürekli tercih edilmiştir. Eski tarih araştırmalarına bakıldığında Osmanlı İmparatorluğu’nda konu ile ilgili birçok örnek yer alıyor. Hatta Osmanlı’da bile Anal Seks sınırını aşmış erkekler arasında da yaygın bir şekilde yapılmaya başlanmıştır. Muhallebi çocuğu, Külhanbeyi, Civelek gibi terimler bu konuyla ilgili birtakım üstü kapalı tabirler ve deyimlerdir. İstatistiklere vurduğumuz zaman genel olarak kadınlar bu ilişki türünü hiçbir zaman benimsenmemiş, ancak erkekler daha çok zevk almak amacıyla sürekli bu ilişkiyi tercih etmiştir. Zamanla vajinada oluşan genişleme sebebiyle erkekler tam anlamında ereksiyon haline geçemiyor bu yüzden genişlik açısından daha dar olan anüsü tercih ediyorlar. Ancak hem erkek hem de kadın açısından oldukça zararlı olan Anal Seks sebebiyle her iki cinste de çok büyük hastalıklar meydana geliyor. Temizlik açısından oldukça yetersiz olan anüsten, erkek vücuduna birçok mikrop ve virüs bulaşıyor. Olaya bir de kadınlar tarafından baktığımız zaman ise bu ilişkinin çok sık tercih edilmesi durumunda kadınların ilerleyen yaşlarında anüslerinde genişleme olduğu ve tuvaletini tutamama gibi bir takım etkileri olduğu gözlemleniyor.

Anal Seks Nedir? Nasıl Yapılır?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Anal Seks’in Zararları

Adına “Anal Seks”, “Ters İlişki” gibi farklı tabirler kullanılan bu ilişki türünü genellikle erkeklerin arzu ettiğini yukarıda belirtmiştik. Ancak sırf meraktan dolayı yahut farklı bir deneyim yaşamak isteyen bazı kadınların da bu ilişki türünü tercih ettiği, ancak deneyen çoğu kadının süreklilik sağlamayıp vazgeçtiği tespit edilmiştir. Olaya Türkiye açısından bakarsak ülkede yapılan araştırmalar ve anketlere göre Türkiye’de bulunan erkeklerin %19’u alışılagelmişin dışında yeni bir cinsel deneyim yaşamak için bu ilişki türünü tercih ediyor. Ülkedeki erkeklerin ve kadınların ise %49’u ters ilişkiyi daha önceden tecrübe etmiş bulunuyor. Asla ters ilişkiye girmeyeceğini söyleyen kadınların oranı %47 iken erkeklerde bu oran %25 seviyelerinde. Kadınların yapmak istememesi bu ilişki türünde şüphesiz kadınların daha çok zarar görmesinden kaynaklanıyor. Çünkü Anal Seks esnasında kadınların anüs bölgesinde yer alan sinirler ve kaslar tahrip ve deforme oluyor. Anüs bölgesinden akan bağırsak sıvılarının da vajinanın içine girerek bir takım hastalıklar bulaştırması ve enfeksiyon eski yaratması da en önemli etkenlerden birisi.

Erkeklere geldiğimizde ise kondom kullanmadan ters ilişkiye girildiği zaman kadınlar kadar yüksek olmasa da enfeksiyon kapma riski bulunuyor. Anüsten bulaşan mikroplar penisin içine girerek idrar torbası ve prostat yoluna kadar ulaşabiliyor. Dolayısıyla bölgede enfeksiyona sebep olabiliyor. Her iki tarafa da oldukça zararlı olan Anal ilişki İslam dini tarafından da yasaklanmıştır.

Hem kendi sağlığınız hem de partnerinizin sağlığı için bu ilişki türünden uzak durmalı, eğer bu konuda saplantılı bir hale gelmişsiniz uzman kişilerden yardım alıp tedavi olmanız, sağlığınız açısından çok önemlidir.

 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY