Kategoriler: Güncel

Pedagog Desteği Almak İsteyenlerin Sıkça Sorduğu Sorular

Pedagog Desteği Almak İsteyenlerin Sıkça Sorduğu Sorular

  • Pedagog Desteği Süreci Ne Kadar Sürer?

Çocuk danışmanlık sürecinin uzunluğu sıklığı, nasıl bir çalışma gerekeceği, neler yapılması gerekir gibi bütün alanlarda pedagog sizi ilk seansta bilgilendirir. İlk görüşmelerde genellikle anemnez dediğimiz genel bilgiler alınır. Pedagog bir yol haritası çizer ve durum değerlendirmesi yapar. Bazı durumlar birkaç seanslık kısa süreli çalışma gerektirirken bazı durumlar aylara yayılan sistematik ve ehemmiyetli çalışma gerektiren danışma konusu olabilmektedir.

  • Çocuk Psikoloğu ile Pedagog Farkı Nedir?

Pedagog, PDR bölümünden mezun olmuş, çocuklarla çalışan uzmandır. Çocuk psikoloğu ile pedagog aynı işi yapar. Çocuk psikoloğu, üniversitelerin psikoloji bölümünden mezundur.

 

Adana’da çocuklarınız için iyi bir pedagog arayışındaysanız sizlerde pedagoji alanında kitapları olan alanda 15 yıllık tecrübesi bulunan Psikoterapist Mehmet ULUBEY ile iletişime geçebilirsiniz.

 

  • Adana Pedagog Ücretleri Ne Kadardır?

Adana’da pedagog ücretleri 700 tl ile 1500 tl arasında değişmektedir. Fiyatların değişiklik göstermesinde bulunulan semt, uzmanın deneyimi, danışılan konu, hizmetin süre ve niteliği (örn; testler 90 dk sürebilmektedir) gibi birçok bağlama göre değişiklik gösterir. Kurumumuz kendini kanıtlamış uzmanlarla çalışıp nitelikli, verimli desteği hemşerilerimize ulaştırma misyonu gütmektedir.

  • Uzman Sadece Çocuğumuzla mı Çalışacak?

Psamer psikoloji uzmanları pedagoji alanında sadece çocuklarla çalışmamaktadır. Sadece çocuğun terapisinin köklü değişimler sağlamayacağını, ailenin bilinçlendirilmesi, farkında olmadan yapılabilen hatalar, bilinmesi ve yaklaşılması gereken her şey, çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda ebeveynlerin donatılması gibi birçok ayakta yaklaşılır ve aile danışmanlığı stiliyle uzun vadede psikolojik sağlamlık sağlanır.

  • Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Nasıldır?

Adana pedagog uzmanı, ortalama 50 – 60 dakika seanslar ile çalışır. İlk görüşmelerde çocuğun yaşına ve danışma durumuna göre bakım verenlerle ağırlıklı görüşebilir. Süreçte de çocuk-genç ile görüşmeler devam ettikçe ailelerle de seanslar yapar. İleri safhalarda takip seanslarıyla durumu-gelişimi gözlem altında tutar.

  • Pedagog Çocukla Ne Tür Bir Çalışma Yapar?

Buna pedagog ilk görüşmede veya ikinci görüşmede karar verir. Her durum ve sorun kendine özgüdür. Bazı durumlarda oyun odasında direkt birebir çocukla görüşmelerin yapılması uygundur, bazı durumlarda test gerektiren durumlar olmakta, bazı durumlarda da ebeveyn ağırlıklı bir çalışma gerekebilmektedir. Dikkat eksikliği gibi durumlarda bilişsel müdahale, dikkat geliştirme egzersizleri gerekli olabilmekte. Davranım bozukluğu bulunan çocuklarla sosyal beceri, dürtü kontrolü gibi yeteneklerin kazandırılması üzerine gidilmektedir. Pedagogunuza tüm soru işaretlerinizi sorabilirsiniz.

  • Çocuğuma Dikkat Dağınıklığı Teşhisi Kondu, İlaçsız Çalışmak Mümkün mü

Birçok aile gerek ilaçların yan etkisinden gerekse farmakolojik dışsal bir kimyevi madde kullanmadan çocukları için destek almak isteyebiliyor. Psamer psikolojik Danışmanlık, Adana’da DEHB alanında önde gelen ve bu alanda uzman psikolog ve pedagoglar ile çalışan bir merkezdir. İlaç dışında müdahalelerle orta ve uzun vadede çocuğun hem akademik hayatını hem sosyal hayatını ve gelecekteki potansiyelini gerçekleştirebilmesi için gerekli psikolojik müdahalelerle sizleri yalnız bırakmıyoruz.

Adana’da çocuklarınız için iyi bir pedagog arayışındaysanız sizlerde pedagoji alanında kitapları olan alanda 15 yıllık tecrübesi bulunan Psikoterapist Mehmet ULUBEY ile iletişime geçebilirsiniz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY