En İyi Psikolog

Adana’da Pedagog Hizmeti

Adana Çukurova Psamer Psikolojik Danışmanlık bünyesinde uzman pedagoglar ve çocuk ergen psikoterapistleri ile zorlandığınız, üstesinden gelemediğiniz problemleri beraber çözüyoruz. Adana Pedagog Hizmeti kapsamında okul sorunları, tırnak yeme, parmak emme, kaka tutma, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, davranış bozuklukları, dikkat testleri, zeka testleri, gelişim takibi gibi birçok alanda destek vermekteyiz.

Psamer psikolojik danışmanlık merkezinde pedagoglarımız çocukların problemlerine yönelik olarak,

  • Oyun terapisi
  • Bilişsel müdahale
  • Masal terapisi
  • Anne Baba Eğitimi ve yönlendirmesi
  • Zekâ ve dikkat testleri
  • Gelişimsel tarama
  • Yaratıcı drama

 

Adana Pedagog Nedir, Ne iş yapar?

Pedagog, çocuk ve ergenlerdeki psikolojik problemlerin sağaltımında, tedavisinde çeşitli terapi ve destek yaklaşımlarını kullanan, sadece çocuk ve ergen alanında uzmanlaşmış, çocuk psikolojisi(pedagoji) alanında çeşitli eğitimler almış ve deneyim kazanmış uzmandır.

Adana’ da en iyi pedagog, tüm ebeveynlerin talebi ve hakkıdır. Çocuklarımıza kaliteli ve çözüm odaklı psikolojik destek tüm yaşamları için önemlidir.

 

Adana’da Tavsiye Edilen Pedagog Özellikleri

Anne babalar haklı olarak çocuklarına hassas bir alan olan ruh sağlığı alanında kaliteli ve nitelikli bir hizmet almak istiyor. Yaşanılan sorunların üstesinden gelmek ve baş etmek için uzman bir yol gösterici, terapist, eğitmene ihtiyaçları oluyor.

Adana’da Tavsiye Edilen Pedagog birçok aileye destek vermiş, fayda sağlamış, çocuk psikolojisinden anlayan ve eğitimini bu alanda yoğunlaştırmış, hakkında danışmanlık alanlar tarafından olumlu [danışan yorumları] yapılmış psikoterapisttir. Mesleki anlamda donanım ve yetkinliğin yanında güler yüz, sıcakkanlı yaklaşım, her danışana ayrı özen ve değeri gösterme özellikleri bulunan uzmanlar her daim bir adım önde olmakta ve tercih edilen pedagog olmaktadır. Psamer Danışmanlık olarak tüm uzmanlarımızda bu kıstaslarımızı değişmez koşullardır.

Adana’da çocuklarınız için iyi bir pedagog arayışındaysanız sizlerde pedagoji alanında kitapları olan alanda 15 yıllık tecrübesi bulunan Psikoterapist Mehmet ULUBEY ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Adana’da En İyi Pedagog

Adana’da psikolojik danışmanlık – terapi almak isteyen ebeveynler” Adana’da En İyi Pedagog” kim sorusunu merak edebilmekte. İyi bir pedagog arıyorum diyorsanız öncelikli olarak bazı faktörleri kıstas almanız faydanıza olacaktır. Bunlar; uzmanınızın ilgili alandan mezun olması, çocuk ve ergenlerle aktif olarak danışan görmesi ve bir süredir mesleğini yapıyor ve belli vaka sayısı üzerinde olması(deneyim), sizin ihtiyacınızı karşılayacak donanıma ve eğitimlere sahip olması (oyun terapisi, masal terapisi, psikolojik testler, anne baba yönlendirmesi, çocuklarla uyum sağlama ve güvenilir ortam yaratabilme vb.) gerekir. Bu maddeleri en dolu şekilde sağlayan pedagog danışanlara fayda sağlamak anlamında kendini göstermektedir.

Psamer Psikolojik Danışmanlık pedagog uzmanları kullandığı birçok terapi yöntemi ve çocuklarla direkt ve ebeveyn üstünden çalışmalarıyla birçok soruna çözüm üretmiş ve Adana’da tavsiye edilen pedagog olarak danışanlar tarafından önerilmektedir. Çeşitli eğitim, sunum ve atölyelere de imza atmış olan pedagog hem çocuk psikolojisi hem ergen terapisi alanında psikolojik destek vermektedir. Ebeveyn danışmanlığı ve psikoeğitimlerle birlikte desteklediği çalışmalarından yüz güldürücü sonuçlar almaktadır.

 

Adana Pedagog Çalışma Alanları

Pedagoglar çok geniş alanda destek ve terapi veren, birçok sorunda çocuk ve ailelerin yanında olan meslek grubudur.

Pedagoglarımıza başvuru yapan danışanlarımız genellikle alt ıslatma, kaka tutma, parmak emme, tırnak yeme, sınav kaygısı – sınav stresi, sınava hazırlık sürecindeki problemler, karanlık korkusu, yalnız kalamama, fobiler, okula uyum problemleri, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, ağlama krizleri, öfke sorunu, kayıplar, içe kapanıklık, takıntılar, telefon tablet bilgisayar bağımlılığı, ders – ödev yapmak istememe, boşanma süreci ve sonrasının yönetimi, travmatik deneyimler, hırçınlık, karşıt olma karşı gelme, dikkat dağınıklığı, gelişim evrelerinde yaşanılan zorluklarda ebeveyn bilgilendirmesi ve yönlendirmesi, anne baba eğitimi, psikolojik testler, zeka dikkat testleri, bilişsel müdahale…

 

Adana’da çocuklarınız için iyi bir pedagog arayışındaysanız sizlerde pedagoji alanında kitapları olan alanda 15 yıllık tecrübesi bulunan Psikoterapist Mehmet ULUBEY ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Pedagog Desteğini hangi konularda almalıyım?

  • Çocuğunuz sık sık, tekrarlı, vurdumduymaz halde yalan söylüyorsa,
  • Karşı gelme, otoriteyi yok sayma, kurallara uymama, inatçılık üst düzeyse,
  • Yeme ile ilgili ciddi problemler varsa,
  • Uyku alışkanlığı, yalnız kalamama, karanlık korkusu yoğunsa,
  • Teknolojik aletlerle bağımlılık derecesinde vakit geçirme isteği,
  • Okuldan, öğretmenlerden şikâyet geliyorsa (uyum; sınıf içi, sınıf dışı)
  • Dikkati kolayca dağılıyor ve kendini veremiyorsa,
  • Tuvalet eğitimi (alt ıslatma, kaka tutma, tuvalet rutini oluşturma),
  • Kolayca sıkılıyor, bir şeye başlarken illa ebeveyne ihtiyaç duyuyor, başından kalkıyorsa (ödev)
  • Bencillik, görülme isteğinde aşırılık, liderlik gibi karakter vasıfları sosyal hayatta zorluk çıkarıyorsa,
  • Zorlu yaşantılara maruz kalındı ve çocuğun etkilendiği düşünülüyorsa bir pedagoga başvurup öncelikle durum değerlendirmesiyle herhangi bir destek ihtiyacı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz maddeler veya farklı sebeplerden çocuklarımız tek başlarına ya da aileleriyle problemlerin üstesinden gelemeyebiliyor. Biz yetişkinler dahi bazı durumlarda çaresiz ve yalnız kalabiliyoruz. Ergenlik ve yetişkinlikte problemlerin kalıcı olmaması, etkisini sürdürmemesi için erken yaşlardaki müdahaleler kritik farklar yaratmakta. Diğer yandan önleyici psikolojik girişim dediğimiz ortada somut, net bir problem olmasa da çocuğunuzun gelişimi ve ilerde psikolojik bağlamda sıkıntı yaşamaması için alınan destek hizmetleri de verilmektedir.

 

Adana Pedagog Fiyatları

Adana’da çocukları için uzman pedagog bakan ebeveynler ve yakınlar seans ücretlerini de merak ediyor. 

2024 Adana Pedagog Ücretleri 750 TL ile 1500 TL arasında değişim göstermektedir.

Pedagog Seans süresi 50 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Görüşme sıklığı çocuktaki soruna, sorunların derinliği ve yoğunluğuna göre değişim gösterebilmekle beraber ilk etapta haftada bir ya da iki haftada bir ile başlanır. Çözümlemeler ve sağaltımlarla beraber görüşme sıklığı seyreltilir. Özel danışmanlık merkezlerinde her kurum pedagog ücretlerini kendileri belirlemektedir.

 

Adana’da çocuklarınız için iyi bir pedagog arayışındaysanız sizlerde pedagoji alanında kitapları olan alanda 15 yıllık tecrübesi bulunan Psikoterapist Mehmet ULUBEY ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Adana Çocuk Psikiyatristi mi, Pedagog Mu?

Ebeveynler ve çocukla ilgilenen yakınların en merak ettiği durumlardan biri de bir çocuk psikiyatristine mi gidilmeli, pedagog ile mi görüşülmeli? Öncelikle bir tanı/teşhis şüphesi varsa, soru işaretleri mevcutsa (örn; dikkat dağınıklığı, otizm) pedagog görüşü alınıp çocuk psikiyatristine yönlendirilme gereği varsa ebeveynler pedagog tarafından bilgilendirilecektir.

Çocuk psikiyatristleri ilaçlı tedavi ağırlıklı çalışır. Çocukta anksiyete, depresyon gibi bir durum bulunuyorsa psikiyatristin alanıdır. Adana’da ilaçsız çocuk psikoterapisi alanında hizmet almak isteyen ebeveynler terapi ve çeşitli yaklaşımlarla çalışan pedagog tercih edebilir.

 

Adana’da Pedagog Desteği Almak İsteyenlerin Sıkça Sorduğu Sorular

  • Pedagog Desteği Süreci Ne Kadar Sürer?

Çocuk danışmanlık sürecinin uzunluğu sıklığı, nasıl bir çalışma gerekeceği, neler yapılması gerekir gibi bütün alanlarda pedagog sizi ilk seansta bilgilendirir. İlk görüşmelerde genellikle anemnez dediğimiz genel bilgiler alınır. Pedagog bir yol haritası çizer ve durum değerlendirmesi yapar. Bazı durumlar birkaç seanslık kısa süreli çalışma gerektirirken bazı durumlar aylara yayılan sistematik ve ehemmiyetli çalışma gerektiren danışma konusu olabilmektedir.

  • Çocuk Psikoloğu ile Pedagog Farkı Nedir?

Pedagog, PDR bölümünden mezun olmuş, çocuklarla çalışan uzmandır. Çocuk psikoloğu ile pedagog aynı işi yapar. Çocuk psikoloğu, üniversitelerin psikoloji bölümünden mezundur.

 

Adana’da çocuklarınız için iyi bir pedagog arayışındaysanız sizlerde pedagoji alanında kitapları olan alanda 15 yıllık tecrübesi bulunan Psikoterapist Mehmet ULUBEY ile iletişime geçebilirsiniz.

 

  • Adana Pedagog Ücretleri Ne Kadardır?

Adana’da pedagog ücretleri 700 tl ile 1500 tl arasında değişmektedir. Fiyatların değişiklik göstermesinde bulunulan semt, uzmanın deneyimi, danışılan konu, hizmetin süre ve niteliği (örn; testler 90 dk sürebilmektedir) gibi birçok bağlama göre değişiklik gösterir. Kurumumuz kendini kanıtlamış uzmanlarla çalışıp nitelikli, verimli desteği hemşerilerimize ulaştırma misyonu gütmektedir.

  • Uzman Sadece Çocuğumuzla mı Çalışacak?

Psamer psikoloji uzmanları pedagoji alanında sadece çocuklarla çalışmamaktadır. Sadece çocuğun terapisinin köklü değişimler sağlamayacağını, ailenin bilinçlendirilmesi, farkında olmadan yapılabilen hatalar, bilinmesi ve yaklaşılması gereken her şey, çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda ebeveynlerin donatılması gibi birçok ayakta yaklaşılır ve aile danışmanlığı stiliyle uzun vadede psikolojik sağlamlık sağlanır.

  • Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Nasıldır?

Adana pedagog uzmanı, ortalama 50 – 60 dakika seanslar ile çalışır. İlk görüşmelerde çocuğun yaşına ve danışma durumuna göre bakım verenlerle ağırlıklı görüşebilir. Süreçte de çocuk-genç ile görüşmeler devam ettikçe ailelerle de seanslar yapar. İleri safhalarda takip seanslarıyla durumu-gelişimi gözlem altında tutar.

  • Pedagog Çocukla Ne Tür Bir Çalışma Yapar?

Buna pedagog ilk görüşmede veya ikinci görüşmede karar verir. Her durum ve sorun kendine özgüdür. Bazı durumlarda oyun odasında direkt birebir çocukla görüşmelerin yapılması uygundur, bazı durumlarda test gerektiren durumlar olmakta, bazı durumlarda da ebeveyn ağırlıklı bir çalışma gerekebilmektedir. Dikkat eksikliği gibi durumlarda bilişsel müdahale, dikkat geliştirme egzersizleri gerekli olabilmekte. Davranım bozukluğu bulunan çocuklarla sosyal beceri, dürtü kontrolü gibi yeteneklerin kazandırılması üzerine gidilmektedir. Pedagogunuza tüm soru işaretlerinizi sorabilirsiniz.

  • Çocuğuma Dikkat Dağınıklığı Teşhisi Kondu, İlaçsız Çalışmak Mümkün mü

Birçok aile gerek ilaçların yan etkisinden gerekse farmakolojik dışsal bir kimyevi madde kullanmadan çocukları için destek almak isteyebiliyor. Psamer psikolojik Danışmanlık, Adana’da DEHB alanında önde gelen ve bu alanda uzman psikolog ve pedagoglar ile çalışan bir merkezdir. İlaç dışında müdahalelerle orta ve uzun vadede çocuğun hem akademik hayatını hem sosyal hayatını ve gelecekteki potansiyelini gerçekleştirebilmesi için gerekli psikolojik müdahalelerle sizleri yalnız bırakmıyoruz.

Adana’da çocuklarınız için iyi bir pedagog arayışındaysanız sizlerde pedagoji alanında kitapları olan alanda 15 yıllık tecrübesi bulunan Psikoterapist Mehmet ULUBEY ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.