Güncel

Kadınlarda Orgazm Nasıl Olur?

Kadınlarda orgazm nasıl olur konusu en merak edilen konulardan biridir. Bu konu tüm kadınlarda merak edilen bir konu olduğu gibi, sadece kadınların değil, çoğu erkeğin de merak ettiği bir konudur. Bu yazımızda Orgazm nasıl olur? Orgazm belirtileri nelerdir? Orgazm çeşitleri var mıdır? gibi bir çok konuya değineceğiz.

Orgazm, genital bölgenin uyarılara tepki vermesiyle zevkin ve cinsel uyarımların en yüksek noktası olarak tanımlanabilir. Kadından kadına değişerek farklı şekillerde ve etkilerde ortaya çıkar. Hatta bazılarında bu olay hiç gerçekleşmez. Yapılan araştırmalarda, dünyada kadınların üçte birinin hiç orgazm olmadığı sonucu ortaya çıkmıştır. 

Orgazm olmak bazı toplumlarda utanç kaynağı olarak görülse de bu çok yanlıştır. Cinsellik sadece “doğurganlık” için değil “zevk” için de vardır. Bu yüzden kadın cinselliğinde ruh ve beden sağlığı için zevkin önemi büyüktür. Ataerkil toplumsal kurallar, utanç duygusu ve toplum baskısı nedeniyle kadınlar cinselliğinin en özel durumu olan bu konudan çekinmemelidir.

Orgazm Nasıl Olur?

Zevkin en yüksek mertebesi olan orgazm da, vajinanın uzunca uyarılması gereken bir haz dönemi vardır. Cinsel uyarımların yaşandığı bu süreçten sonra, vajinada kasılmalar ortaya çıkar, sıvının kayganlığında ve yoğunluğunda artışlar olur. Kan akışıyla sertleşen klitoris ve nemlenen vajina, sinir hücrelerinin hassaslaşmasıyla her uyarıyı kabul edecek ve orgazm yaşanacaktır. Elbette ki olay bu kadar basit değildir. Bunun yaşanabilmesi için uzunca bir uyarılma söz konusudur. Bu durum sizin elinizde olacağı gibi, karşı cinsin de elindedir. Partnerinizin sizin isteklerinizi yerine getirerek bu konuda vereceği etki çok büyüktür. Bu esnada karın, bacaklar, kasıklar ve bel gölgesinde istemsiz kasılmalar ve ağrılar görülebilir. 

Belirtileri

Cinsel birleşme sırasında orgazm belirtilerini anlamak biraz zordur. Bu olaya biraz “spontane” gelişiyor diyebiliriz. Fakat genel olarak başlangıç aşamasında yaşanan belirtiler arasında; nefes alıp verme hızının artması, kalp ve kan basıncının artması ve göz bebeklerinin büyümesi olarak sıralayabiliriz. Güçlü uyarılma sırasında ise, dudak renginde koyulaşma, göğüs uçlarında dikleşme, klitorisin sertleşmesi ve vajinanın yoğun koyu sıvı akışına geçtiğini söyleyebiliriz. Ayrıca yoğun istekle kendinizi kaybetme duygusu, en bilindik belirtidir.

Orgazm Çeşitleri

Vajina, yapısı gereği sinirsel bölgelerle doludur ve uyarılmaya çabuk tepki verir. Bu uyarılma esnasında da farklı sinir hücrelerinin uyarılması mümkün olacağından çeşitleri vardır. Orgazmı genel olarak klitoral ve vajinal olarak ikiye ayırabiliriz.

Klitoral, klitorisin uyarılmasıyla oluşan türüdür. Klitorisin çevresindeki bölgeler oldukça hassas ve duyarlıdır. Bu duyarlılığa nemlenme de eklendiğinde cinsel zevk üst noktalara çıkar. Hatta araştırmalara göre kadınlarda klitoralin en yoğun tür olduğuna inanılır. Klitoralin tercih sebebi olmasındaki en büyük neden, kadınların mastürbasyon yaparak kendi kendilerine de ulaşabileceği ve karşı cinsin klitorisi uyardığında yabancı gelmemesinden kaynaklıdır.

Vajinalde ise adından da anlaşılabileceği gibi vajinanın uyarılmasıyla oluşan türdür. Vajina da klitoris gibi hassas bölgelere sahiptir. Cinsel birleşme sırasında, penisin direk ve ritmik baskılarıyla kendini gösterir. Vajinalde en etkili faktör, seks pozisyonlarıdır. Her pozisyonun, vajinayı farklı hissettirdiği ve farklı açılarla uyardığı bilinmektedir. Ayrıca cinsel birleşme sırasında, pozisyona göre hem vajinal hem de klitoral orgazm yaşayabilirsiniz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • orgazm olamıyorm ve seks ıstegım cok az karsı cınsten daha cok mast tercıh ediyorum bunu degiştirmem mumkunmu acaba

  • cınselıgın her yerde gunah oldugu konusuyor allh katında ben anlamıyom evlı olanlar baska bıriyle telde cınselık yapacak es bosanmıyacak ev ve esı dusunemıyom bnm esım olsa dırek bosak ılgın sorular ve cevaplarınız mehmet

  • Merhaba Mehmet Ulubey hocam yazınız için teşekkür ederim yine çok güzel yazmışsınız . Peki hiç orgazm olmayan birine ne önerirsiniz. Nasıl orgazm olmayı basabilir
    Teşekkürler kolay gelsin

    • Merhaba Meltem Hanım. Kendi başınıza orgazm olmak istiyorsanız size tavsiyem vibratör kullanmanız olacaktır. Aksi halde el ve parmaklar ile yapılan mastürübasyon fazla sürtünmeden ötürü bir süre sonra hassas sinir uçlarında acıya ve ardından da elinizi çekmenize sebep olacaktır.

    • daha çok kendinizi uyarmaya ve gelmeye odaklanırsanız başarabileceğinizi düşünüyorum. daha çok klitoris üzerine yapılan uyarılara odaklanır iseniz daha kolay o doruk noktasına ulaşabilirsiniz kadınlarda genelde klitoris ile orgazm daha kolay olur .( önemli olan doğru noktayı bulabilmek gerisi zaten uyarılara devam ettikçe gelecektir)