Orgazm Yolculuğu

Orgazm Yolculuğu

Cinsiyetçi bir toplum ve maalesef eksik ya da yanlış cinsel bilgi birleştiğinde wuhuuuuuuu neler çıkıyor neler…

Bizde cinsel kültür, orgazmı bir kural üzerine oturtmuş ve çoğu kez cinsel beraberlik için tek hedef olarak sunmuştur. Ama genele baktığımızda aslında orgazm, önerildiği kadar basit ve sık değil.

Kadınların yaklaşık %10-15’inin hiç orgazm olmadığını söyleyebilirim. Erkeklerde ülkemizde, her 3 erkekten 1’i hayatlarının bir döneminde erken boşalma yaşayacaklar.

Size ilginç bir veri: Araştırmalar, orgazmın cinsel beraberliğin en önemli noktası olarak kabul edilmediğini söylemektedir. Bir bilimsel makalede de, kadının en tatmin edici cinsel deneyimlerini bulduğunu, memnuniyetlerini yalnızca orgazma dayandırmak yerine önemli olanın aslında başkasıyla bağlantı kurma hissi olduğu bildirilmiştir.

En çok gördüğüm sabit fikir, penis-vajinal beraberliğinin hem erkeklerin hem de kadınların orgazma ulaşmalarının ana yolu olduğunu düşünmeleridir. Bu fikir çoğu için geçerli olsa da, birçok kadın klitorisin uyarılmasının ardından da orgazm yaşar. Yurtdışında yapılan 80 yılda 33 çalışmanın meta analizinde vajinal ilişki sırasında %25 kadın sürekli olarak, kadınların yaklaşık %50 si bazen orgazm yaşayabilir bulundu %20 nadiren ve yaklaşık %5’i orgazm olmuyor bulundu.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY