Güncel

Seksin Faydaları Nelerdir?

Sanılanın aksine seks yapmanın insan vücuduna hiç bir zararı yoktur. Aslında zararlı olduğu düşünülen seksin kendisinden çok, seks öncesi ve sonrası ertelenen hijyen kurallarıdır. Peki Seksin Faydaları Nelerdir? Seks yapmanın psikolojik ve sağlık açısından önemi nedir? Seksin insan sağlığı için bilmediğiniz bir çok faydası vardır. Bu yazımızda Seksin Faydaları Nelerdir? konusuna değineceğiz.

Düzenli bir seks hayatına sahip olmak demek; hem psikolojik açıdan hem bedensel açıdan hem de sağlık açısından kendinizi çok daha iyi hissedebileceğiniz bir yaşam demektir. Yapılan binlerce araştırmada cinsel hayatı sağlam olan ilişkilerde, daha iyi ve mutlu bir ilişki yaşanıldığı bilinmektedir. Sağlam olan bir cinsel yaşam ise serotonin oranı ile doğru orantılıdır. Şimdi saymakla bitmeyen seksin faydaları listemize bakalım.

Adet Ağrısını Hafifletir

Seksin faydaları arasından en dikkat çekeni, seksin kadınlarda ağrılı adet ağrısını hafifletmesidir. Adet ağrısının temel nedenlerinde biri, rahim kanamayı kontrol altında tutmak için kasılmalar meydana getirir ve rahim kasılmaları, karnın alt kısımları ile kasıklarda hissedilerek ağrı olarak algılanır. Eğer düzenli bir seks yaşamınız varsa rahim bu kasılmalara alışkın olacağından vajina kuruluğunu giderecek ve sancılarınızı hafifletecektir. 

Prostat Kanserini Önler

Erkeklerin cinsellikle alakalı en çok korktuğu ve gelecek yaşlarda olma riskinin arttığı sağlık sorunlarından biri de prostat kanseridir. Yapılan araştırmalarda sık boşalan erkeklerde, prostat kanseri olma riskinin düştüğü sonucuna varılmıştır. Sık boşalmak demek, erkeğin sperm kalitesini yenilediği gibi damar yollarını da genişletir ve prostat riskini düşürmede etkilidir.

Seksin Faydaları : Kalori!

Düzenli seksin faydaları arasından bir konuda kaloridir. Seks yapmak, kalori yakmanıza yardımcı olur. Araştırmalara göre seks esnasında 200-300 arası kalori yakarsınız. Bu kalori yakımı, düzenli seks ile birleştiğinde spor çetelenizde artık “seks yapmak” ta olur. Ve kendinizi daima daha sağlıklı, daha diri ve özgüvenli hissedersiniz.

Kalp Sağlığını Güçlendirir

 

Yapılan araştırmalara göre, özellikle erkekler için düzenli seks yapmak, düzensiz seks yapana göre kalp krizi geçirme riskini yarı yarıya oranında azaltıyor. Kalp sorunları her ne kadar sağlık açısından oluşan sorunlar olsa da, mutsuzluk, stres ve yorgunluk gibi psikolojik etkenleri de vardır. Düzenli seks yaşamına sahip olan erkekler bu psikolojik sorunların ötesine geçerek kalp sağlığını koruyor.

Seksin Faydaları : Cilt!

Seksin faydaları arasındaki başka bir konu cilt sağlığıdır. Seks yapmak cildin genç ve güzel görünmesini sağlar. Seks yaşamının kişiye verdiği pozitif psikolojik etkileri cilt sağlığına yansır. Ayrıca seks yapmak kan akışını düzenleyeceği için deriyi diri ve sağlıklı tutar. Sağlıklı seks yaşamı olan bireylerin geç yaşlandığı bilinmektedir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Haftada iki veya üç kere seks yapmak, vücudun direnç mekanizmalarını hareketlendirerek virüslerden ve enfeksiyonlardan koruyor. Böylelikle yaz-kış bağışıklık sisteminiz güçlenmiş oluyor. Güçlü bağışıklık sistemi demek ise; yorgunluk, halsizlik, grip, soğuk algınlığı, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi sayılabilen bir çok hastalığa karşı dirençli olmanız demektir.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • İlişkiye girmeden hap kullanıyorum kullanmasam az ve erken oluyor ve doymuyorum ne yapmalıyım

    • merhabalar bu konuda piskoterapi almalısınız. 05336442218 nolu hattımızdan alabilirisniz.

  • Merhaba Mehmet Ulubey hocam sexin faydaları isimli makalemizde geçen prostat kanserini önlemesi ile ilgili bölümle ilgili sormak istiyorum benim dedem prostat hastalığı na yakalandı kanser değildi ama doktor dedemin cinsel aktivite sinin fazla olmasından dolayı olduğunu söylemişti yedi tane çocuğu varda dedemin sizde böyle yazınca merak ettim acaba sadece kanseri mi önlüyor yoksa doktor bizi mi yanlış yonlendirdi
    Saygılarımla iyi günler dilerim.

    • merhabalar, doktoru yanlışta anlamış olabilirsiniz. bence doktorunuzdan tekrar bilgi almalısınız.