Güncel

G Noktası Nedir?

Cinsel hazzın birçok farklı renkleri, farklı tatları vardır. Sağlıklı bir cinsel yaşamda önemli olan ise, bu renkleri ve tatları keşfedebilmenizdir. Bugün ki konumuz ise bu renklerden biri olan “G Noktası“…  Peki G Noktası nedir?.. Nerededir?.. Nasıl bulunur?.. Gelin bu konuları cevaplayalım..

G Noktası Nedir?

Kadınları orgazma götüren noktalardan biri olan G Noktası, her kadının ve erkeğin merak ettiği bir cinsel haz noktasıdır. Alman Jinekolog Dr. Ernst Grafenberg’in 1950’li yıllarda bir erojen bölge olarak tanımladığı ve doktorun baş harfini taşıyan bu bölge, kadınların vajinal bölgesinde en zevk verici bölgelerden biridir. Grafenberg, bu bölgeyi vajinal ve klitoral orgazmdan daha farklı bir orgazma yol açabilir şekilde yorumlamıştır. Ancak araştırmalara göre, G Noktasının vajinal orgazma dahil olduğu soncuna varılmıştır. 

Nerededir?

G Noktası, vajinanın en duyarlı yerlerinden biri olup, bu noktaya ulaşıldığında ise kadının orgazmının kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak G Noktasına ulaşıldığında, bu hazzı sadece bölgenin bulunmasıyla değil, kadının psikolojik ve ruhsal haliyle beynini de bu duruma hazır hale getirmesiyle hissedilebilir. G Noktasının yeri genel olarak vajina girişinin 5-6 santim kadar ilerisinde olduğu düşünülüyor. Üst vajina duvarında olan ve idrar kanalına yakın bir yerde bulunan bu bölge, sinir liflerinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olup, dolayısıyla da en haz verici bölgelerden biridir. G Noktasının orgazma sebep veren durumu, hızlı ve yüksek basınçlı ritmik uyarımlardır.

G Noktası Nasıl Bulunur?

G Noktasını bulabilmek için kadınların kendi bedenini tanıması, erkeklerin ise kadının bu zevk noktasını doğru bulabilmesi önemlidir. Bu noktayı bulabilmek için seks öncesi kendinizi rahatlatmalı ve ön sevişmenin tadına varmalısınız. Bu durum keşfinizi daha kolaylaştıracaktır. Sonrasında ise vajina girişinin 5-6 santim derinliklerinde haz bölgenizi hissetmeye çalışın. G Noktası genelde uyarıldığında kendinin şişerek ve genişleyerek belli eder. Bu bölgeyi hissettiğinizde diğer hazlardan farklı bir şekilde haz aldığınızı fark edersiniz. Ayrıca uyarılma sırasında uygulan baskı ve ritmik hareketlerle vajinada idrar hissi yaratır. Ve bu durum G Noktasını bulduğunuza işarettir. G Noktasına uygulanan bu baskı zamanla orgazma dönüşebilir. Hatta bu orgazmlar çoklu orgazma da dönüşebilir. Ayrıca G Noktasını sadece parmaklarınızla değil, seks pozisyonlarıyla da bulmanız mümkün olabilir. En yoğun haz bölgesi olan G Noktasını, genelde kadınların çok sevdiği misyoner pozisyonundan ziyade, kadının üstte olduğu pozisyonlarda ya da köpek stili pozisyonunda daha rahat bulunabileceğini söyleyebiliriz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

    • erken boşalmaya psikoterapi ile çözümler sunuyoruz. %100 yakın başarı oranımız var, ilaçsız ve kalıcı çözümler
      sunuyoruz.
      Psikolojik destek almak ve randevu oluşturmak için https://mehmetulubey.com/iletisim/ linkinden tıklayabilirsiniz.

  • Merhaba Mehmet Ulubey hocam yine harika bir yazıyla karşımızda siniz . Yine çok özel bir konu olmuş tebbrik ederim

  • Hocam ben 1 gün masturubasyon yapmıştım herşey yolunda gidiyordu sabah olduğumda iç çamaşırımda sperm gördüm ve arka arkaya 3 gün iç çamaşırımda sperm gördüm bir sağlık problemimmi var yoksa normalmi eskiden hiç yoktu o günden sonra olmaya başladı .

    • bunlar sprem değil zevk sıvısıdır buyuk ihtimal.
      masturbasyondan sonra biraz sıvı gelebilir. idrarını yaptıktan sonra iç çamasırlarını giyersen sorun kalmaz.