İlk defa 1950 yılında Alman Jinekolog Dr. Ernest Grafenberg tarafından tanımlanmıştır. Dr. E. Grafenberg; vajina ön duvarında bulunan hassas ve haz dolu bir bölgeden söz eder. Daha sonra 1982 yılında Alice Kahn Ladas tarafından, Dr. E.Grafenberg ‘in 1950 yılında yazdığı makaleye gönderme yaparak (vajinadaki bu anatomik bölgeye yeniden işaret ederek) ilk bulan kişinin ismine atfen bu noktaya “Grafenberg noktası” veya “G NOKTASI” ismi verilmiştir.

G noktası; kadınlarda vajinal girişten yaklaşık 3-4 cm içeride, ön duvarın altında, kasılma özelliği taşıyan salgı bezlerinin (SKENE BEZLERİ) yoğun olarak bulunduğu hassas bir dokudur. G noktasının aralıksız uyarılması sonucunda öncelikle bir idrar gelme hissi oluşur. Uyarılma devam ettiği sürece bu his ortadan kalkar ve yerini tamamen cinsel zevke bırakır. Bir süre sonra kadında yoğun bir orgazm ve buna eşlik eden boşalma görülür. Uyarma derinlemesine, uzun süreli ve bastırarak yapılmalıdır. G noktasının uyarılabilmesi için, kadının cinsel yönden uyarılmış ve istekli olması gerekir. Aksi halde bu bölgenin hassasiyetinde artış olmamaktadır.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY
Etiketler: g noktası