Cinsel Sağlık

Erken Boşalmanın Nedenleri Nelerdir?

Erkeğin çaresizliği kadının mutsuzluğu erken boşalmanın nedenleri nelerdir? uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’DENhttps://mehmetulubey.com/ aldığımız bilgiler öncülüğünde siz ULUBEY takipçilerine anlatacağız.

  Erken boşalma ülkemizde ve dünyada her 10 erkekten birinin başına gelen bir problem olduğu söyleniyor. Buradan bakacak olursak; her 20 kişiden iki kişi bu sebep yüzünden yani erken boşalma problemi yüzünden mutsuz. İşte adım adım erken boşalma tedavisine doğru giden yolda erken boşalma nedir? Den sonra şimdi de erken boşalmanın nedenleri üzerine yazacağız.

Boşalıyorum ama erken boşalıyorum neden?

  Erken boşalmanın gerek fizyolojik gerekse psikolojik olarak çeşitli nedeni olabilir. Ancak biz belli başlıklar altında, o bir çok nedeni kapsayacak şekilde sizlere anlatmaya çalışacağız. Çünkü problemin nedenini bilmek problemi anlamaya yarar. Anladığımız problemi çözüme kavuşturmak ise daha kolaydır. Bu siz danışanlar veya okuyucular açısından daha önemlidir. çünkü belki de kendinizi anlayacaksınız.

Aceleci davranışlar sergilemek

İbiş ile emine evlidir. Emine ağır başlı, tatlı dilli güzelce bir kadındır. İbiş ise tez canlı, her şeyi koştur koştur yapan, hızlı araba süren, anında yemek hazır olsun isteyen, yavaşlığa dayanamayan bir beydir. İbiş yerinde duramayan cinsten bir beydir. Yemeği bile o kadar hızlı yer ki lokmaları tüm tüm yutar adeta bu yüzden de önünden göbeği hiç eksik olmaz. İbiş ile Emine’in aktif bir cinsel hayatları vardır. aktiftir çünkü ibiş genel olarak aktif bir insandır. Neredeyse her gün sevişirler ama bu sevişmeden emine hiç mutlu olmaz. Çünkü ibiş için daha çok önemli olan kendi tatminidir. Emine’in ne istediğiyle fazla ilgilenmez.

alel acele yaşayan ibişin,erken boşalması

İbişin  yatağa geçtiklerinde Emine’in boynunu yalayıp kalçalarını okşaması arasında saniyeler oynar, bizim emine henüz ıslanmışken bir bak ibiş çoktan girmiş bile emine ise daha yeni uyarılıyor, memelerinin okşanmasını, dudaklarının öpülmesini istiyorken ibiş gidip gelmeleri yaşamaya başlamış, emine henüz kendini vermiş tam inlemeye başlamış hadi, daha fazla derken o da ne ibiş o zevk noktasına çoktan ulaşmış hatta uyuyakalmak üzere Emine ah emine her defasında yeni bir umutla yatağa yatıp bu defa olacak bende orgazm olacağım derken ibiş yine işini bitirip arkasını dönmüştür.

çiftler arası uyumsuzluk

İşte bu vaka tam bir erken boşalma vakasıdır. Burada iki tane  erken boşalma sebebi vardır. Bir adamın aceleci tavrı ve bunun beraberinde de çiftler arası uyumsuzluktur. Böylesi bir uyumsuzlukta yaşanan birlikteliklerde erken boşalma kaçınılmazdır. Çiftler birbirlerinin isteklerini karşılıklı değer vermeli bu konuda sohbet etmelidir.


Mastürbasyon hataları

Mastürbasyon yapan alişin yakalanma korkusu

Aliş henüz 15 yaşındadır. 6 çocuklu bir evde yaşamaktadır. Evleri iki odadır ve aliş salonda ablası ve abisiyle birlikte yatmaktadır. Aliş penisindeki sertleşmeyi, cinsel hazzı yeni yeni öğrenirken gecenin bilmem kaçında sertleşmiş penisiyle oynamaktadır. O sırada nefes alış verişleri değişmiştir. Tamda o vakit ablası su içmeye kalkar, abisi yatakta döner, babası tuvalete kalkar, sanki sözleşmişlerdir. Ödü patlar alişin yakalanacağım diye işte böyle büyümüştür aliş. Dahası bunun günah olduğunu zanneder, her yaptığında kör olmaktan, sağır olmaktan korkar, bunu yaptığı için suçluluk duyar bu yüzden hep aliş hızlı hızlı yapmaya çalışmış penisinin sert halinden bir an önce  kurtulmak olmuş ondaki asıl amaç.  Yıllar geçip evlendiğinde, ya da ilk cinsel deneyimi yaşadığında aynı aliş aynı şekilde korkmuştur, yakalanmaktan, günahtan, suç işlemekten bu yüzdende bu korkuyla ilişkiye başlamasıyla bitmesi bir olmuştur. Bu yüzden hep erken boşalmıştır aliş.  Bu erken boşalma yüzünden de partneri de kendiside hep mutsuz olmuştur. Erken boşalma onlar için bir kabus olmuş çözümden ise hep utanmış ve kaçmışlardır.  Oysaki bilselerdi  erken boşalmanın çözümü çok basit ve kesin çözüm belki utanmaktan ve kaçmaktan vazgeçerlerdi.

Tecrübesizlik

Alişin ilk tecrübesi

Aliş 18 yaşına gelir. Bir gün amcası gel yeğenim seni bir yere götüreceğim der. Birlikte giderler alişle amcası, derken vardıkları yer bir genel evdir. Aliş kadınların bakışlarından, duruşlarından anlamıştır meseleyi ve çok utanmıştır. Kadınların yüzüne bakamaz neyse ki kadın kendisi gelir ve alişi bir odaya götürür. Aliş hala utanan kafasını yerden kaldıramazken kadın onu soymaya başlar. Aliş daha bir utanır ve titremeye başlar.kadın alişi yatağa uzandırır ve ön sevişmeyi kendisi başlatır. Aliş utanır utanmasına ama penisi durumdan payına düşeni almıştır çoktan bu alişte utana sıkıla titreye titreye de olsa olayın büyüsüne hafiften kendini kaptırmaktadır. Ama korkuyordur da, kafasında bin türlü düşünce dolaşır. Lan bu kadınla ben nasıl yapacağım, şimdi alışıktır bu, ya olmazsa tam olarak nereye gireceğim acaba, falan diye düşünürken kadın kendisi almıştır zaten içine aliş yavaş yavaş kendini bırakır ama bu defada fazla kaptırmıştır ve hop diye boşalmıştır. Kadınsa öylece kalır, bu duruma kadın söz söylemeden edemez sanki, bu kadar mı der, bu muydu der, belki daha başka ve alişin hayatı boyunca hiç unutamayacağı bir an olur ve o gün bu gündür, aliş her ilişkisinde erken boşalır.

 

aliş’in toyluğu

Oysaki aliş toydu henüz, büyümemişti daha, korkmuştu, çekinmişti, utanmıştı, öyle ya böyle şeyler hep gizli yaşanmalıydı, yasaktı, günahtı, hatta suçtu hep bunları dinleyerek büyümüştü aliş ve ilk tecrübesiydi nereden bilsin ki  aliş, kimse ona doğru düzgün de anlatmamıştı, hep oradan buradan duymuştu bu bilgileri onlarda abartılmış, gerçek olmayan ve olmayacak şeklindeydi…

İşte böyle böyle oluşuyor erkeklerin erken boşalması

Ellerinde olmayan nedenler, çaresizlikler onların erken boşalmasının ve partneriyle mutsuz olmasının sebebi haline geliyor. Erken boşalma sanki onların kaderiymiş gibi davranılıyor. Sanki onlar seks konusunda yetersizler ve bu doğuştan gelen bir özellik zannediyorlar.  Halbuki erken boşalmak kendi kendini kontrol edebilmek aslında, ama bilmeyince kader zannediyor insanlar erken boşalmayı

Anksiyete-depresyon-stres

 

Erdemin İflası

Erdem bey önemli bir holding sahibidir. Ancak tamda işlerin kötü gittiği bir zaman, borçlular kapıya dizilmiş adete, ne yazık ki şirkette işçilerin dahi parasını ödemeyecek duruma gelmişler. Bankalar haczi yollamış ve erdem bey iflasını ilan etmek zorunda kalmıştır. Bir akşam henüz ellerinden gitmemiş olan evinde eşi morali biraz yerine gelsin diye güzel bir gece hazırlar, yemekler, mumlar derken, eşi yavaş yavaş yaklaşmış kendiside bir an gecenin büyüsüne kapılmıştır. Her şey güzel gider, eşini kucağında yatağına götürür her şey eskisi gibidir. Öpüşmeler koklaşmalar derken, erdem halinden memnundur. Eşinin içine girmiş, gidip gelmeye başladığı bir anda bütün hayatı film şeridi gibi gözünün önüne gelmiş, kapısındaki bütün dertler de sanki kafasıyla birlikte penisini doldurmuş ki erdem hiç beklemediği bir anda boşalıvermiştir.

stres ve depresyonun fizyolojik etkisi

Hayatımızda yaşadığımız ruhsal problemler sadece kafamızın içinde yer etmez aynen yukarıda olduğu gibi ruhumuza yüklenen yükler fizyolojik olarak hayatımızı da etkiler, her şeyi etkilediği gibi cinsel hayatımızı da etkiler. Her şey yolunda giderken bir gün öyle bir bozulur ki tepe taklak oluruz ve hayatımızdaki bütün rollerimiz sekteye uğrar. Bu gibi erken boşalma vakaları sonradan oluşan, bakıldığında daha karmaşık ve zor ama çözümü de bir o kadar basit bir vaka halidir. Hatta böylesi bir durum yani ilk defa erken boşalma gerçekleştiği ise tekrar olur mu korkusu yaşamadan hayatımıza devam ettiğimizde bir daha erken boşalma problemi yaşamaya da biliriz ya da tam tersi yaşaya da biliriz, önemli olan yardım alabilmektir.

Partner

Dostların Erken Boşalması

Abuzer, şaban ve necmi üç arkadaştır.  Bunların birde eşleri vardır. abuzerin eşi hayat, necminin ki Nazmiye, şabanın ki ise hasibedir. Bu üç arkadaş ve eşleri çok samimi dosttur. Her şeylerini paylaşırlar. Ya da paylaştıklarını zannederler. Çünkü bu üç arkadaşta ayrı ayrı evliliğinden şikayetçidir. Abuzer ile hayat sürekli kavga ederler, birbirlerine bir tatlı sözü yoktur bunların. Necmi ile nazmiyenin arasında da tam tersi duvarlar örülüdür. Necmi asla Nazmiye ye ulaşamaz. Nazmiye çok korkak ve utangaçtır. Şaban ile hasibe de ise durum daha bir farklıdır. Çünkü şaban öylesine aşık öylesine bağımlıdır ki karısına, onun sözünden asla çıkmaz hatta ondan korkar, hasibe bir o kadar umursamazdır şabanı onun duygularını hiçe sayar aynı değeri vermez şabana…

dostların cinsel terapist kliniğinde karşılaşması

Gel zaman git zaman, düşe kalka yaşarlarken, bir gün abuzer bir cinsel terapiste gitmeye karar verir. Araştırırken uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’İ https://mehmetulubey.com/keşfeder, ve hemen randevusunu alır. Randevu saatinden erken yola çıkan abuzer gittiği kliniğin bekleme salonunda necmiyle karşılaşır. İlk başta görmek istemez ikisi ama göz göze geliverirler birden işte ve artık mecburdurlar selam vermeye…

Soramazlar da birbirlerine neden geldiklerini öylece konuşmadan beklerken içeriden doktorla birlikte şaban çıkar ve üçü de şaşkın şaşkın birbirlerine bakarlar.

Neyse hemen oradan uzaklaşırcasına kaçan şaban, necmi ve abuzer eşlerinin kendilerinden habersiz düzenlediği akşam yemeğinde tekrar bir araya gelirler. En sonunda abuzar dayanamaz ve sorar hayırdır arkadaşlar? Der. Bir iki kekeledikten sonra şaban der, ben erken boşalıyorum, karımı mutlu edemiyorum diye üzülerek anlatır anlatmaya başlar, bunun üzerine abuzer de bende erken boşalıyorum, çünkü akşama kadar kavga ettiğim karımla sevişmek içimden gelmiyor der. Penisim istiyor ama ben isteyemiyorum bu yüzden de erken boşalıyorum der, bunun üzerine necmi benim durum daha da vahim benim karım benden korkuyor, ilk yaşadığımızda beni reddetmişti ve canı çok yanmıştı bende onun canını yine yakacağım korkusuyla erekte halimi sürdüremiyorum ve erken boşalıyorum der.

 


Böylelikle üç farklı çiftin farklı sebeplerle erken boşalma problemi yaşadığını görüyoruz.

  Bunun gibi erken boşalma probleminin altında yatan çok farklı nedenler olabiliyor. Problem aynı gördüğünüz gibi ama nedenler farklı, daha da farklı olabilir mesela

  • Penis başı aşırı hassas olabilir.
  • Prostatip gibi kronik hastalıkları olabilir.
  • Başkaları tarafından mahrem yerlerinin keşfedilme korkusu olabilir


Nedeni ne olursa olsun önemli olan çözümün her şeye rağmen var olabilmesidir

Sizde kendi içinizde böyle bir problem yani erken boşalma  yaşıyor olabilirsiniz. Nedenini biliyor da olabilirsiniz, bilmiyor da önemli değil. Çünkü asıl bilmeniz gereken bu erken boşalma probleminin bir kader olmadığıdır. Dahası bu problemden kurtula bileceğinizdir. Bunun için uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEYhttps://mehmetulubey.com/ ister online olarak burada isterseniz de yüz yüze kliniğinde sizi bekliyor.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.