Cinsel Sağlık

Erken Boşalma Nasıl Tedavi Edilir? Erken Boşalmanın Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

  Erken boşalma fizyolojik temelli olsa bile hem kadını hem de erken boşalmayı yaşayan erkeği psikolojik olarak yıpratan bir cinsel işlev bozukluğudur.

Daha önceki yazılarımızın devamı olarak şimdi de erken boşalma probleminin çözümleri nelerdir? Bu erken boşalma problemi ile nasıl başa çıkılır? Erken boşalma tedavisine başlamak için ilk ne yapmak gerekir?  Hangi doktora gidilmelidir?  Erken boşalma probleminde hangi tedavi yöntemi daha kalıcıdır? Erken boşalma tedavisi için ne tür teknikler uygulanmaktadır? Bu soruları yine uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY’İN (https://mehmetulubey.com/)(bilgileri öncülüğünde cevaplandıracağız.

Erken boşalma probleminin çözümleri nelerdir?

Erken boşalma problemi için uygulana  birkaç farklı teknik ve yöntem mevcuttur. Ancak bu teknikleri kalıcı çözümler ve anlık çözümler olarak ikiye ayırabiliriz. Anlık çözümler kalıcı olmayan cinsel uyarılma esnasında gerçekleştirilen veya dışarıdan takviye alarak oluşan çözümlerdir. Kalıcı çözümler ise dışarıdan hiçbir takviye almadan, kişinin kendi iradesi kullanılarak yapılan zihinsel temizlik ve bedensel alışkanlık şeklinde oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Erken boşalma probleminde kullanılan anlık çözümler

Erkek kişi normal bir şekilde sevişmeye başlar ve sevişme sırasında, boşalma isteği geldiği esnada başka şeyler düşünmeye çabalar. Bu şekilde hazzı oyalar, duraklatır ve en sonunda yok eder. yani kısacası bu yöntemle boşalma gerçekleşebilir, kadında da erkekte de ancak haz duygusu oluşmaz çoğunlukla bu yüzdende çift herhangi bir şekilde mutlu olmaz o yüzden çok tavsiye edilen veya kullanılan bir yöntem değildir.

 

Erken boşalma problemi ile birlikte başa çıkmaya çalışan çiftler kendi aralarında anlaşarak, sevişmeyi kısa tutup direk birleşme aşamasına geçme taktiğidir

Ancak bu yöntemde özellikle kadın açısından daha zor bir yöntemdir. Çünkü kadınlar daha çok temasla uyarılma yaşadığı için kadın henüz uyarılırken birleşmeye geçmesi ona mutluluk vermeyeceği gibi işkence de olabilir. Bu yüzden bu yöntemde çok tavsiye edilen ve kullanılan bir yöntem değildir.

Geciktirici sprey ve ilaç kullanımı;

İlaçla tedavi; en çok kullanılan yöntem genellikle ağızdan alınan ve her gün düzenli olarak kullanılması gereken ilaçlardır. Bu yöntem diğerlerine oranla daha kalıcıdır. Ancak ilaç kullanmanın verdiği bir takım yeni sorunlar yani yan etkiler ortaya çıkartır. İlacı kullanan bireyde yorgunluk, bulantı, terleme ve esneme gibi yan etkiler ilacı kullanmaya başladıktan ilk bir hafta sonra ortaya çıkar. Bu ilaç her gün düzenli alındığında etkisi devam eder bırakıldığı anda ise problem kendini tekrarlar. Bu yüzden de daha yorucu ve psikolojik olarak ta yıpratıcı yeni bir hal alır.

Depoksotin

ilişkiden 1-3 saat önce kullanılır. Her gün kullanım zorunluluğu yoktur. Bu yüzden biraz daha fazla tercih edilir ancak yine kalıcı olmadığı için çiftlerde yorgunluk ve bezginlik ruh hali yaratabilir. Yani insan her zaman  ilişki yaşamak istediği günü ve saati bilemeyebilir. Gün içerisinde planlamamış olabilir. Anlık karşılaştığı bir uyaranla uyarılabilir. Bu yüzden çok tavsiye edilen bir yöntem değildir.

Lokal anestezi krem/jel; ilişki öncesi penise uygulanan krem veya jel ile peniste duyu kaybı sağlanarak boşalma isteği geciktirilebilir. Ancak buda hem uygulanan biçimi olarak hem de duyu kaybından dolayı çokta haz vermeyen bir yöntem olarak tarihe geçmiştir

Erken boşalma probleminde kullanılan kalıcı çözümler

  Erken boşalma tedavisinde amaç; kişinin boşalma refleksi üzerinde denetim kurmasını sağlamaktır. Yani amaç hazzı ortadan kaldırmak değil aksine, hazzı vurgulayarak kişinin yavaş yavaş boşalma refleksini yönetebilmesini sağlamaktır. Sevişme süresi kısa tutulmaz aksine uzatılır.

Bütün bu amaçların gerçekleşebilmesi için cinsel terapi yöntemi uygulanır. Cinsel terapi sürecinde ise;

Hekim öncelikle hastanın beklentileri üzerinde durur. Eğer gerçekçi olmayan bir beklenti içerisinde ise öncelikle bu problemin aşılması sağlanır. Daha sonra kişinin yetiştiği ortam da çift olarak göz önüne alınarak etkilendiği cinsel mitlerin zihinsel temizliğini yapar. Bu temizlik sırasında kişinin cinselliğe bakış açısı zaten çoğunlukla olumlu yönde değişmiştir. Daha sonrasında ise çifte ev ödevleri vererek terapi tam olarak başlatmış olur. Bu ev ödevleri olarak uygulanan bir takım teknikler vardır

İşte bu teknikler;

Sık-bırak tekniği

  • 1.aşama; ön sevişme her zamanki şekilde başlar. Ta ki boşalacağınız ana yakın olduğunuzu anlayıncaya kadar.
  • 2.aşama; partnerinizden penisin kafa bölgesini, gövdesiyle birleşik yerini kavrayarak, birkaç saniye sıkmasını isteyin. Bunu boşalma isteği geçene kadar sürdürsün.
  • 3.aşama; sıkma aşamasından sonra yaklaşık 30 saniye bekleyin ve ön sevişmeye geri dönün. Sıkma aşamasında penisinizin sertliğinde kısmen azalma görülebilir. Ancak cinsel uyarıyla yeniden tam bir sertlik sağlanabilir.
  • 4.aşama; tekrar boşalma isteği geldiğinde partnerinizden önceki sıkma tekniğini uygulamasını isteyin

Bu aşamaları tekrar tekrar yinelediğiniz de hemen giriş anında boşalma olmadan vajinal ilişkiye başlayabilirsiniz. Birkaç defalık pratikten sonra sıkma-bırakma tekniğini uygulamaya ihtiyaç duymadan boşalmanızı nasıl geciktireceğinizi öğrenmiş olacaksınız.

Dur-başla tekniği

  • 1.aşama; erkeğin penisi boşalma anına kadar el ile uyarılır. Boşalma olmadan önce uyarı kesilir.
  • 2.aşama; durma anında erkek derin nefes alıp verir. Rahatlamaya çalışır. Aşk kaslarını serbest bırakır.
  • 3.aşama; uyarmaya tekrar başlanır. Yine boşalma anına gelmeden önce uyarma bırakılır.

Bu tekniğe 30 dk devam edilir. Bu yönteme haftada üç kez erkek kendini kontrol etmeyi öğrenene dek düzenli olarak uygulanır. Boşalma anının kontrol edilebilindiğinden emin olunduğunda bu işlem bir de kayganlaştırıcı krem ile denenir.  Daha sonraki aşamalarda kadının üstte olduğu pozisyonda hareketsiz olarak ve kadının üstte olduğu pozisyonda hareketli olarak denenir. Son olarak yan yana pozisyonda dur-başla tekniği uygulanır. %90 başarılıdır. 10-20dak uzar.

Şekil değiştirme tekniği

Dur-başla ve sıkıştırma tekniği olumlu sonuçlandıktan sonra bu aşamaya geçilir. Yine penis boşalma anına kadar uyarılır. Boşalma anına yaklaşıldığında uyarma şeklini değiştirir ve uyarıya nefes egzersizi ile devam edilir. Duyularına odaklanılır ve aşk kasları gevşek bırakılır. 30 dk sürer ve haftada üç kezz uygulanır. Partnerli aynı teknik penis vajina içindeyken uygulanır.

Erken boşalma problemi yaşayan çift ilk olarak ne yapmalıdır?

Erken boşalmanın nedenlerinde yazdığımız gibi erken boşalma fizyolojik temelli veya kronik hastalıklar sebebiyle de olabilir. Bu yüzden eğer ki yukarıda yöntemleri okudunuz ve kalıcı çözümlerden cinsel terapiyi tercih ettiniz ise gelmeden önce mutlaka bir ürolojik muayeneden geçmelisiniz. Çünkü eğer erken boşalma problemi fizyolojik temelli ise sadece cinsel terapi tabiî ki yeterli gelmez ancak eğer fizyolojik temelli ise de yalnızca fizyolojik problemin giderilmesi yeterli gelmez. Çünkü fizyolojik temellide olsa psikolojik yıpranma söz konusudur. O yüzden fizyolojik temelli erken boşalma probleminde iki tedavi yöntemi de kullanılmalıdır. Çift olarak gelinmesi çözüm aşamasında çok önemli bir yardımcıdır.

Erken boşalma problemi için hangi doktora gidilmelidir.

Erken boşalma problemi zihinsel kaynaklı bir cinsel işlev bozukluğumu yoksa fizyolojik bir sebep mi bilmiyor iseniz hastanelerim üroloji servisi ilk gideceğiniz yer olur. Daha sonrasında oradaki muayeneden temiz çıkar iseniz bir çek-up yaptırmanız gerekebilir. Çünkü bazı hastalıklarında habercisi olabilir erken boşalma problemi. Çek-up ta yaptırdınız yine temiz çıktı hiçbir problem yok o zaman hastanelerin psikiyatr servisi veya da bir psikolog gideceğiniz diğer adrestir. Ancak psikiyatr servisleri daha çok ilaç yöntemi ile tedavi ettikleri için çok fazla önerilemez çünkü ilaç yöntemlerini yukarıda belirttik ama psikolog ve cinsel terapi uzmanı en doğru ve kalıcı adres olacaktır sizler için

1o yıllık deneyimi ile kariyer polikliniğinde sizleri bekleyen uzman cinsel terapist&psikolojik danışman Mehmet ULUBEY (https://mehmetulubey.com/) siz erken boşalma problemi yaşayan çiftler için doğru bir adres olabilir.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.