Güncel

Boşalmanın Erkeni Olur mu? Erken Boşalma Ne Demektir?

Erken boşalmanın problem olmaktan kurtulduğu adres uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEYhttps://mehmetulubey.com/ Adana’da cinsel terapi konusunda adından söz ettiren ve başarıları günden güne daha çok konuşulan bir isimdir. Kendisi 10 yıldır bu mesleğe itinayla emek vermiştir ve vermektedir. Bu emek sırasında danışanların dan ve eğitimlerinden kazandığı deneyimle sizleri  bu makale ile erken boşalmanın ne olduğu konusunda bilgilendirmektedir.

     Erken boşalma;  prematüre ejekülasyon ve ejekülasyon precoxgibi isimlerle de adlandırılır. Erken boşalma; istenenden önce boşalmadır. Ve bunun kontrol edilememesidir. Tıbbi dilde çeşitli tanımları olan erken boşalmanın,kanıta dayalı ilk tanımı 2008 yılında uluslar arası cinsel tıp cemiyeti tarafından yapılmıştır. Bu tanım cinsel birleşmenin başlamasından itibaren boşalmanın geciktirilememesidir. Ancak burada gecikmekten kast edilen çiftlerin ahenk içinde oluşturduğu bir anda doyuma ulaşmaktır. Yoksa asıl amaç geciktirmekten çok bunun kontrol edilebilir hale gelmesidir. Kişi kendi boşalacağı kararı kendisi verebilmelidir.

Boşalma

     Normal bir cinsel ilişkide kişilerin, yeterli doyuma ulaştığını hissettikleri bir zamanda özellikle kadının orgazmından bir süre sonra erkeğin doyuma ulaştığı andır.  Bu anın ne kadar sürede gerçekleştiği konusunda net bir zaman belirlemek doğru değildir. Bu zamanı kişiler kendileri belirler. burada önemli olan tatmin ve denetimdir. Kişi kendi boşalacağı zamanı bilir, ve kendi kontrolünde boşalır. Boşalma anına kadar yeterli doyum gerçekleşmiştir zaten  artık boşalmalıyım kararını verebileceği gibi nereye boşalacağının denetimini de yapar çoğu zaman, boşalma anı kişiden bağımsız değildir. Sağlıklı bir cinsel ilişki yaşanıyor ise eğer.

erken boşalma

     Ancak bazen böle olmaz,bazen boşalma, doyumun sağlandığının hissedildiği zamana hiç ulaşamaz, bazıları sevişmekten yorulmak ne demektir bilemez, çünkü onların zihinleri kaygılarla süslüdür. Bu kaygıları öyle beslemişlerdir ki onları kontrol etmeye çalışmaktan penisin sert ve dikleşmiş halinin devam etmesini kontrol edemez  .  Yani bazı kişiler boşalmak için hazırlanan penisin yeterince uyarılmayı yaşayıp, güzel bir ön sevişmeyi gerçekleştirip, aşk kaslarının yavaaaş yavaaaş kasıp en son ritmik ve hızlı kasılma anına yani boşalma anını yaşaması çok zordur.  Aslında tam tersi de diyebiliriz, yani penisin uyarılmasının ardından sertleşmesiyle, ritmik ve hızlı hızlı kasılma anı olan boşalma anı arasındaki süreyi kontrol edemez. Yani sertleşme ile boşalma anındaki süre çok azdır. Bu süre kişilere yeterli doyumu sağlamayabilir.  

Yani erken boşalma;

     kadın henüz ısınmışken,  orgazm halini hayal ederken, bu amaç uğruna partneri tarafından uyarılmalara kendine bırakmışken erkeğin boşalmasıdır. Yani burada kast edilen aslında çiftler arasındaki uyumsuzluktur. Çiftler cinsel ilişki içerisinde iken birbirlerini bir ahenk, bir uyum içerisinde uyarırlar. Bu uyarılmanın sonucudur boşalmak. Ancak bu ahenk bozuksa veya bozulursa erkek, kadın orgazm olmadan önce boşalırsa burada bir sorun var demektir.

Nedir bu sorun; erken boşalma

Erken boşalma 2 türlü incelenir.

  1. Hayat boyu devam eden erken boşalma sorunu
  2. Sonradan oluşan erken boşalma sorunu

sonradan oluşan erken boşalma sorunu

     Öncelikle ikinci türü inceleyecek olursak,bu tür erken boşalma sorunu, bir takım hastalıkların habercisi veya sonucudur. Bu hastalıklar, prostat iltihabı, hiper traidi, hormonel  bozukluklar, psikolojik ve sinirsel hastalıklardır. Bu hastalıkların tedavisi ile birlikte erken boşalma sorunundan da tamamen kurtulma olmasa da bir takım iyileşmeler görülebilir.

Hayat boyu devam eden erken boşalma sorunu

     İse oluşumu bakımından daha karmaşık ve zor olabilir. Ancak genel itibariyle erken boşalma tedavisi mümkün bir cinsel işlev bozukluğudur. Kadınlarda bu araştırmayı yapmaya gerek yoktur. Çünkü kadınlar yapıları bakımından orgazmın ardından tekrar uyarılıp  yeni bir orgazm yolculuğuna çıkabilecek  cinslerdir. Ancak erkeklerin ilişki sırasında boşalmanın hemen ardından uyarılıp yeniden bu yolculuğa çıkmaları oldukça zordur. Bu yüzden kadın orgazm olmadan erkek boşalırsa  kadın orgazmsızlığın  acısıyla kıvranır. Erkek ise başarısızlığı ile içine kapanır.

      Tabiî ki bu şekilde gerçekleşen her cinsel ilişkide erkek partner erken boşalma problemi yaşıyor denemez çünkü her erkek hayatında bir kerede olsa erken boşalma durumunu yaşar. Burada dikkat çekmek istediğimiz konu problemin yani erken boşalmanın yaşandığı sıklıktır. Ne sıklıkta yaşandığını takip etmek gerekir. İlk defa erken boşalma yaşayan birisinin hemen tedaviye baş vurması ne kadar anormal ise en az 6 aydır  yaşadığı her cinsel ilişkide erken boşalma ile karşılaşan kişinin tedaviden kaçması da  o kadar anormaldir. Bu yüzden yaşanan problemin yani erken boşalmanın sıklık süresi önemlidir.

      Bu problem yani erken boşalma genellikle 40 yaş altı erkeklerde görülmektedir. Ancak erkekler bu konudaki problemleri doktorla hatta bazen eşleriyle dahi konuşmaktan kaçtıkları için, erken boşalma konusunda ki gerçek istatistik sonuçlara ulaşamıyoruz ne yazık ki

Erken boşalma  kısaca

     kontrol edilebilen,kontrol etmenin öğrenilebildiği ve tedavisi olan bir süreçtir. Burada amaç boşalma süresinin uzatılması değil, boşalma anının kontrol edilebilmesidir.  Yani kadın 2 dakikada orgazm oluyor, erkek üç dakika da boşalıyorsa burada bir erken boşalma sorunu var diyemeyiz. Ancak tam tersi durum söz konusu ise evet erken boşalma vardır ve tedavisi mümkündür.

Tedavi için

     Uzman cinsel terapist Mehmet ULUBEY.https://mehmetulubey.com/ Bu konudaki soru ve problemleriniz var ise kendisine bu sayfadan rahatlıkla ulaşabilir veya iletişim kanallarını öğrenebilirsiniz.Unutmayın problemler çözümleriyle birlikte varlardır. Mehmet ULUBEY 10 yıllık deneyimiyle onlarca kişiye çözüm olduğu gibi sizlere de çözüm olabilir. DENEMEK İSTER MİSİNİZ?https://mehmetulubey.com/

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Hocam evlilik derseniz bi devirde zaten evlelenen yok ve evlilik sorumluluk demektir ve bu sorumlulugu alan yok
    Evlilik guzel bir muesssedir iki insanin sevmesi ve sevilmesi iki bedenin bir olmasidir evli olan evliligini bilmez bekar olanda evlenmez ne yapmak lazim peki

  • Yazisilarinizi okudum cok guzel
    Ben bekar bir bayanim evli erkekle seks yapilirsa aldatma ve aldatilma oluyor sevgilisi ile olunursa aman benle yapan bir baskasiyla yapar diye dusunuyor seks saglik acisindan cok iyi ve bekar bayanlar nasil davranmali peki iki ucta kalmamalari icin (evlenilecek kadin yapmaz eglenilecek kadin diye dusunuyorlar ) bekar bayanlar nasil hareket etmeli (din yonude var hocam) yoksa hic yapmamali ve bedeninle duygularinla savasmali mi 18 yasinda evlndim 20 yillik evliligimde 3 sene inisli cikisli seksimiz oldu ve bir daha 3 ayda bir kere 6 ayda bir kere 1 yilda bir kere ve bir daha olmadi yillarca ve hala bedenimle savasiyorum ben bu donguden nasil cikabilirim kisa surede bilgilendirirseniz sevinirim iyi calismalar tesekkur ederim

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY