İlişki Rehberi

Erkek Cinselliğinde Yaygın Olan 10 Mit

Cinsellikle alakalı beynimizde bazı yargılar veya beklentiler olabilmektedir. Bu yargı ve beklentilerin sebebi bazen mitler olabilir. Bu yazımızda ise erkek cinselliğinde nasıl yanlış mitler bulunduğuna değineceğim. 

Mit, geleneksel olarak yayılan veya toplumun hayal güçleri ile şekil alan Tanrı ve Tanrıçaların, evrenin doğuşu ve yaratılışıyla ilgili hayali ve alegorik anlatımı olan halk hikayeleridir.

Cinsel mit ise toplumun genelinde doğru kabul edilen, toplum tarafından nesilden nesle aktarılan, abartılı hikayelerdir. Halk biliminde bu tür durumlara uydurma, kurmaca veya hurafe ismi verilir. Ülkemizde yaygın olan bu mitler cinsel birtakım sorunları ortaya çıkarmaktadır. 

Şimdi gelelim mitlere…

1-) Erkekler cinselliği hep düşünür ve hep hazırdır.

Bu da en yaygın olan mitlerden biridir. Aslında erkekleri ağır bir yükün altına sokan bu düşünce sertleşme bozukluklarıyla ilişkilidir. Çünkü toplumlarda genellikle cinsellik ile erkeklik özdeşleşmiştir. Böyle bir düşünceye sahip olan toplum üyesi, başladığı her ilişkiye “ya yine sertleşmezse” düşüncesiyle başlar. Yani cinselliği erkekliğini test eden bir sınav olarak görür. Anlayacağınız üzere bu düşünceler gittikçe beyni sarıp kaygı ve başarısızlık korkusu sebebiyle sertleşme bozuklukları başlar. Oysa ki yapılan araştırmalara göre erkeklerin sadece %23′ ü sık sık cinselliği düşündüğünü belirtmiştir.

2-) Erkekler cinsellikte yöneticidir.

“Erkek cinsellik hakkında her şeyi bilir, her zaman ilk adımı erkek atmalıdır.” diyorsanız bilginizi tazeleyelim. Bu mit bireyin cinsel kimliğini etkilemektedir. Mit yüzünden partnerler bir senaryo hazırlar ve bu senaryo dışına asla çıkamazlar. Bunun sonucunda ise tekdüze giden bir cinsel ilişkileri olur.

3-) Penis boyu cinsellikte önemli yer tutar.

Ülkemizde en yaygın olan mitlerden biridir. Yapılan araştırmalara göre aslında sanıldığı gibi cinsel tatmini etkilememektedir. 

4-) Ayak boyutu ve penis boyu arasında ilişki vardır.

Araştırmalar, ayak boyutu ile insan bedeni arasında pek bir ilişki olmadığını gösterir. Yani büyük el ve ayak boyutu demek büyük penis boyu demek değildir.

5-) Bir erkek, erkekliğini cinsel ilişki sayısıyla ispatlar.

Bu mit, çiftleri oldukça sıkıntıya sokmakta ve birtakım çatışmaları da beraberinde getirmektedir. Cinsel hayat hiçbir zaman bir kimlik göstergesi olamaz. Cinsel ilişki sıklığı, cinsel istek düzeyiyle ilişkilidir. 

 

Cuckold Nedir?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

 

6-) Erkek cinselliğinde ereksiyon mutlaka gereklidir.

Aslında ruhsal ve bedensel yönden haz almak için yapılan her davranış cinselliktir. Hem erkeği hem de kadın için cinselliği bir eylem ile bir tutmamamız gerekmektedir. Partnerler cinselliği olağan akışına göre yaşayıp, kendilerine performans kaygısına itecek düşüncelerden de uzak durmalıdır.

7-) Erkek cinsel ilişki sırasında başka şeyler düşünürse daha geç boşalır.

Bu mite özellikle erken boşalma sorunu yaşayan erkekler inanmaktadır. Halbuki boşalma, kontrol edilebilen ve öğrenilebilen bir reflekstir.

😎 Erkeklerin seks sırasında sertleşme bozukluğu yaşaması sizi sevmediği anlamına gelir.

Kadınları üzen bu mit aslında sanıldığı gibi değildir. Erkeklerdeki sertleşme bozukluğu genellikle stres, yorgunluk veya odaklanamama sonucunda olur.

9-) Erken boşalma problemi sadece genç erkeklerde vardır.

Genellikle erken boşalma probleminin sadece genç erkekte olduğu düşünülmektedir. Ancak bu problem aslında her yaştan kişiyi etkilemektedir.

10-) Rüyalanmak sadece erkeklere özgüdür.

Çoğu insan bunu doğru bulmaktadır. Ancak yapılan araştırmalar kadınların %40′ ı gördükleri rüyalar yüzünden orgazm olup uyanmakta. 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.