Seks Mutfağı

Seks İçin En Doğru Zaman Nedir? İdeal Sevişme Saati!

Hayatımızın en mahrem alanı cinsellik… Gizemle beslenen karmaşık ve çekici bir konu bu. Yıllar boyu hakkında yazılıp çizilen, sanata ve edebiyata konu olan, önyargı ve hurafelerden etkilenen, hayatımızın en temel olgularından biri… İşte tam da üzerinden atamadığı bu giz perdesinden dolayı hâlâ farklı yorumlarla besleniyor, farklı saptamalar yüzünden bulanıklaşıyor. Örneğin, erkeklerin cinsel ilişki sonrası uyumalarını bir tür ilgisizlik olarak yorumlayan ve buna fena halde alınan kadınlar bu durumun bilimsel bir açıklaması olduğundan bihaber. Yine çoğu kadın yumurtlama dönemlerinde çok çekici ve seksi olduklarını, bunun da bilimsel bir deneyle kanıtlandığını bilmiyorlar… 

Bilinmeyenleri ortaya çıkarmak için artık açık konuşmanın vakti geldi diye düşünüyorum. Bunun için öncelikle seks nedir ? detaylıca açıklamak istiyorum.

SEKS; Seks cinsel olarak sizi uyaran tüm eylemlere karşılık gelmektedir. Seks, cinsel ilişkiden fazlasıdır. Diğerlerinin yanı sıra, öpmekokşamak ve oral seksi de kapsar. Ayrıca, kendi kendine de seks yapabilirsin buna mastürbasyon denir.(Bkz: Mastürbasyonun Zararları Nelerdir?) Cinsellik insan olmanın temel unsurlarından biridir. Kendini ifade etmenin normal ve pozitif yoludur. Seks sadece doğru tekniklerden ibaret değildir. Birbirinin duygularına ve arzularına önem vermek, yakınlık göstermek ve doğru atmosferi yaratmak da önemlidir.

Denemeler yaparak kendinizin ve partnerinizin en çok hoşuna giden şeyleri bulun. Arzularınız ve duygularınız hakkında partnerinizle konuşun. Kendi kendinle de deneme yapabilirsin. Ayrıca bir çok farklı yoldan seks yapabilirsin: Birbirinizi okşama; kucaklama; öpüşme; yalama; Vücudun erojen bölgelerini tahrik etme bu döngünün temel taşıdır diyebilirim.

Seks, her defasında farklı olabilir. İnsanların seks yaşamı hayatları boyunca değişebilir, örneğin vücutları veya seks ihtiyaçları (libido) değiştiği için. Bu normaldir. Bazı insanlar daha kısa veya daha uzun bir süre boyunca seks yapmayabilir.

Peki, seks için en ideal vakit nedir, ne zaman sevişmelisiniz?

Bir sabah eşinle birlikte uyandığında kahvaltı yapmadan önce aklına ilk gelecek şey öncelikle partnerinle  seks yapmak olabilir. Uyandığı vakit ereksiyon halinde olan partnerin zaten tam olarak seni zevkin doruklarına çıkarmaya hazırdır bundan emin olabilirsin. Ereksiyon halinde olan partner tarafından okşanarak, öperek uyandırıldığında sen de bu heyecan verici oyuna hazırsın demektir. Senin için tam da şuan en ideal seks vaktidir. Devam edebilirsin..

Ya da bir akşam vakti güzel bir yemekten sonra partnerin tarafından yatak odanıza götürüldüğünü düşün. Sana güzel sözler söylüyor, seni tatmin eden,  cezbeden, her şeyi yapıyor. Seni öpüyor okşuyor ve soymaya başlıyor. Belki de şuan senin için seks zamanı , en iyisi, en ideali..

En çok hangi günler cinsel ilişki yaşanıyor?

Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan verileri de merak ederseniz bir göz atın derim.Seks yapmak için en verimli saatin sabah  8 olduğu açıklandı.
Sabah 8’de vücudun enerjisi ve hormon seviyesi zirveye ulaşıyor. Eğer bebek yapmaya çalışıyorsanız, bu saatte erkeklerin sperm sayısı da daha yüksek oluyor. Seks yapanlara bir tek uyarı, seks süresinin uzun tutulmaması!

Seksin en doğru zamanı şu an. Yani kış tatilleri. 16 Eylül ve sonrasında bebek doğumları artıyor. Yeni yıl ve sonrasındaki ilk 1 hafta, cinsel ilişkinin en popüler yaşandığı dönem. 14 Şubat Sevgililer Günü akşamı da popülerlik sıralaması içinde.  En çok seks yapılan üç gün; Pazar, Cumartesi ve Cuma.
En az seks yapılan gün ise Salı. Çalışma hayatı libidoyu her şekilde kötü etkiliyor.
Kadınların kendilerini en şehvetli hissettikleri gün, regl döneminin 6. Günü. Bu günden itibaren ilk bir hafta da kadınlarda cinsel isteğin zirve dönemi. Zamanlamanın en kötü olduğu dönem ise adet döneminin başlangıcından bir gün öncesi. Kadınlar bu dönem enerjileri çekilmiş gibi hissediyor ve asla cinsel istek içine giremiyorlar.

İdeal seks nasıl olmalı?

Seksin daha uzun ve nitelikli sürmesi açısından merak ettiğiniz püf noktalar açığa çıkıyor. Eşimle ya da sevgilimle en uygun halde nasıl seks yaparım ? Partnerimle nasıl daha uzun sevişebilirim? Çok romantik mi olmalı ya da nasıl hissetmeli? Birbirimizi seks esnasında tatmin edebilmek adına yapabileceğimiz ideal hareketler neler olabilir? Diye düşündüğünüzü duyar gibiyim. 

Bu alanla ilgili sorularınızı, meraklarınızı ve problemlerinizi ben Psikolog Mehmet Ulubey ile iletişime geçerek çözüme ulaştırabilirsiniz. 

İdeal seks; cinselliğin eğlenceli, keyifli ve duyguları ifade etmenin başka bir yolu olduğunu bilmekle başlıyor. Hissedildiğinde isteniyor ve yapılıyor. Kadınlar cinsel ilişkiye girmek için sevgiye gereksinim duyuyor, erkekler de sevgiye açılabilmek için cinselliğe gerek duyuyor. İdeal seks, çok öncesinde olumlu duygu alışverişiyle başlıyor. Beğenildiğini ve arzulandığını hisseden kişi cinsellikte daha tutkulu, özgüvenli oluyor. Aynı zamanda hem kendi hem de partnerinin hazzına odaklanıyor. Ön sevişme haz alışverişinin tutkusunu ve heyecanını arttıracak çok önem verilmesi gereken bir aşama. Çiftin birbirini hazırlamasını sağlıyor. Cinsellikte açık bir iletişim, çiftin birbirinin haz noktalarını tanıması, istek ve beklentilerinin konuşulması, duygu alışverişi ideal seksin olmazsa olmazlarından. Bu demek oluyor ki isteklerinizi net ve şeffaf bir şekilde ifade etmekten çekinmeyeceksiniz. İletişim, iletişim, iletişim..

Seksin genel vücut sağlığına etkisi nedir ? diye düşünecek olursanız ; Stresi azaltma, sağlığı ve iletişimi geliştirme becerisi nedeniyle cinsellik; bir aşk ilişkisinin en değerli armağanı. Cinsel yaşamı olan çiftler daha uzun yaşıyor ve daha az hasta oluyor. Hormonların bu durumda etkisi büyük. Vücudun tüm organları çalışmaya başlıyor, kan dolaşımı hızlanıyor. Sık yinelenen cinsel birleşme erkeklerde testosteron, kadınlarda oksitosin hormonlarının üretimini arttırıyor. Bu hormonların salgılanması sizin iyi hissetmemize yol açıyor. Düzenli seksin faydası aşikar… Ancak sık seks yapmak avantaj mı, dezavantaj mı? Olumsuz sonuçlara yol açıyor mu?  diye sorularınız vardı.Sık cinsel ilişkiye girmenin fiziksel ve ruhsal sağlık açısından faydalı yanları var tabi ki. Ancak sık yapılan seks bir müddet sonra heyecanı kaybettiredebilir. Bunu bir görev olarak yapmak ise en tehlikelisi… Görev gibi yapılan seks, çift ilişkisine zarar verebiliyor. Sık cinselliğin avantajlı yanları bulunmakla birlikte her iki kişinin de bunu istememesi durumunda dezavantaja dönüşebiliyor. Cinsellikte önemli olan öncelikle sizin süre, sıklık ve içerik konusunda ortak bir zeminde buluşabilmesi. 

Seksin Faydaları Nedir” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Bunlarda sorun varsa  problemlerinizi açıkça  konuşabilmeniz gerekiyor. Böylece sorun olan, çözülemeyen durumlarda yardım almaları ve mutlu bir cinsellik yaşaması daha kolaylaşıyor. En çok merak edilenlerde bir diğeri; Sekste ideal süre diye bir şey var mı peki? Sekste ideal süre konusu belirsiz bir alan diyebilirim. Süre diye bir kavram kullanmamız çok doğru değil. Sekste ideal süre şu kadardır konusunda henüz bir hemfikir oluşmadı. Seksin süresinden daha önemli olan konu, içeriği ve süreci olmalı. Tutkusuz bir seks, uzun sürse de tatmin edicilikten çok uzak olabiliyor. Bunun dışında, orgazm şekilleri farklılık gösteriyor ve bireylerin orgazma ulaşma süresi de farklı oluyor. Her ikisinin de tatmin olması için gereken içerik ve süre, ideal seksin süresini sizin partneriniz özelinde tanımlamasınız gerekiyor. İdeal sekste önemli olan uzun süren cinsel birleşmeden çok senin  doyuma ulaşıp ulaşmamandır.

Kadın ile erkeğin ideal cinsel ilişki ve sıklığı farklılık gösteriyor mu? Yani cinsiyete göre sekse bakış açınız değişiyor mu? merakını aydınlatayım. Birçok toplumda kadın cinselliği baskı altında. Kadınların cinsel gücü konuşulmayan çok önemli bir gerçek! Cinsel birleşme ve boşalmanın ardından erkeklerin tekrar cinsel ilişkiye girmesi için zamana ihtiyaçları oluyor. Oysa kadın birleşmeden hemen sonra yeni bir cinsel ilişkiye geçebiliyor ve arka arkaya orgazm olabiliyor. Siz  kadınların doğasında bu yetenek mevcut. Bastırılan cinsellik ise kadınların cinsellikte daha az aktif, zevk alan değil zevk veren olarak algılanmasına yol açıyor. Bu perspektiften bakıldığında, kadın için cinsellik bir ihtiyaç olmaktan ziyade birliktelikte görev olarak algılanıyor. “Erkeğin cinsel ilişkiye daha sık ihtiyacı oluyor ancak kadının yok” gibi bir tabuyla halen karşı karşıyayız. Maalesef kadınların bir çoğu cinsel ilişki esnasında kendinin tatmin edilmesi gerektiğinin düşüncesinden bile bir haber yaşıyor. Kadınlar ne kadar bilinçlenirse o kadar mutlu olurlar ve eğer mutlu olurlarsa mutlu da ederler diye düşünüyorum.  Cinselliğin kadın ve erkek için bir olma hali ve yaşam enerjisinin yükseldiği bir an olarak algılanmasıyla, doyum alma düzeyine odaklanıldığında, hem kadın hem de erkek için ideal ilişki ortamı sağlanacak ve sıklık gelişecektir düşüncesindeyim.

Seks ile ilgili daha fazla bilgi almak adına daha önce yazdığım Seksin Faydaları Nelerdir?  başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Mutlu ve sağlıklı ilişkiler dilerim.

 Seksin en doğru zamanı şu an. Yani kış tatilleri…
** 16 Eylül ve sonrasında bebek doğumları artıyor.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Sevgili Mehmet Ulubey hocam verdiğiniz bilgiler çok kıymetli bilgiler bunun için elinize emeğinize sağlık, ancak sex için doğru zaman adlı yazinizda dikkatinizi çekmek istediğim yerler var. Öncelikle yazı çok güzel içerik olarak çok dolu bir yazı ama bence yazıyı ikiye bolmeliymissiniz çünkü hem arada biryerde başlıktan kayma yapmış konuyu dagitmissiniz hemde yazı çok uzun olduğu için bir yerden sonra sıkıldım açıkçası ama yine söylüyorum üslubunuz ve konu ve konulara hâkimliğiniz beni gerçekten etkiledi. Bir de demişsiniz ki en doğru zaman sabah sekiz bunu yönetmeliklere de bildirsenizde mesai saatleri ni dokuza çekseler olmaz mı vatandaşın ilişkilerinde mutluluğu için önemli bence
    İyi günler yazılarınızın devamını dilerim

    • görüşleriniz için teşekkür ederim. daha dikkatli yazmaya çalışacagım.
      sabah sekiz olarakta yanlı yazmışım. en ideal saat çiftlerin ikisininde anlaştıgı saat