Seks Mutfağı

Partnerinizi Seks Yapmaya Nasıl İkna Edebilirsiniz?

Bazı zamanlarda cinsel arzunuz tavan yapmış olabilir ve kendinizi patlamaya hazır bir bomba gibi hissedebilirsiniz. Ya da sizin cinsel arzunuz partnerinize kıyasla her zaman daha fazla olabilir. Peki böyle anlarda partnerinizi daha sık seks yapmaya nasıl ikna edebilirsiniz?Cinsel arzusu desteklenmesi gerekmeyen biriyseniz ama partnerinizin arzusunun desteklenmesi gerekiyorsa, bu durum arkanıza yaslanıp değişmesini beklemeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu konuyla nasıl başa çıkacağınızı bulma konusunda eşit derecede sorumlusunuz. İşte partnerinizi seks yapmaya ikna edilmeniz için bilmeniz gerekenler.

Partnerinizin Cinsel İsteksizliğini Kişisel Algılamayın

Çiftler arasında cinsel istek farklılıkları çok yaygındır. İlerlemenizi kişisel olarak almadan defalarca reddedilmesi zor olsa da, kendinize bir partnerin sekse olan ilgisizliğinin sadece sizinle, çekiciliğinizle veya bir insan olarak niteliklerinizle ilgili olmadığını hatırlatmanız gerekir. Bir hormon eksikliği, diğer fizyolojik problemler veya kişinin kendisi hakkında sahip olduğu duygular olabilir. Şüphesiz bir şeylerin değişmesini istiyorsanız biraz empati geliştirmeye çalışın. Muhtemelen, seçim yapma şansı olsaydı, kolayca uyarılmayı tercih ederdi. Örneğin kendini yetersiz hissedebilir. Durum sizi üzüyor, ancak eşiniz için ne kadar acı verici olduğunu küçümsemeyin. Defansif davransa bile, partneriniz muhtemelen aranızdaki işlerin neden kolay olmadığını merak ederek çok zaman harcıyor. Anlayışlı olmaya çalışın.

Çelişkiden Kurtulun, Partnerinize Yaklaşmak için Romantik Olmayı Deneyin

Eğer partneri seksle sizden daha az ilgilenen bir erkekseniz, arkadaşlığınıza dikkat etmeye başlayın. Pek çok kadın bu şekilde bağlanır – size yakın hissetmedikçe açılamazlar. Bu, onun için önemli olan şeyleri yapmak anlamına gelir – bir çift olarak bir şeyler yapmak, evde daha fazla adım atmak, daha uygun olmak ve gününü sormak. Küçük şeyler de yapın. Sabah ona bir fincan kahve getirin. Sevginizi açıklayan bir not bırakın. Sırf onu düşündüğünü söylemek için işten arayın. Eve tek bir gül getirin. Sevginizi rastgele nazik davranışlarla gösterin ve bunu yaptığınızda cinsel olarak size yakın olmak isteyebilir.

Eğer bir kadın ve cinselliği daha yüksek bir partner iseniz, aynı teori geçerlidir: Pek çok erkek eşlerinin bu tür konular hakkında dırdır etmelerinin onları gerçekten soğuttuğunu söylüyor. Erkekler pasif-agresif hale gelebilir, taleplerinizi kabul edebilir, ancak duygusal ve cinsel olarak size karşı çıkabilir. Neden olaylara farklı yaklaşmıyoruz? Eşiniz kayıtsız olduğu için incinmiş, reddedilmiş veya seksi hissetmeyebilirsiniz, ancak eleştirmeyin; nazik ve tamamlayıcı olun. Doğru bir şey yaparken kocanızı yakalayın ve ona anlatın.

Seksi Bir Öpüşme Nasıl Olmalıdır?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Farklı Bir Şey Yapın, Seks Odaklı Hareket Etmeyin

Sizi tanımadan, davranışınızın partnerinizi seks için kovalamak olduğunu söylemek belki de mümkündür. Ve eğer bu hararetli, devam eden bir mesele haline gelmişse, muhtemelen birbirinizle rollere girmişsinizdir. Onu seks için takip edersiniz ve o reddeder ve ne kadar çok iterseniz, partneriniz o kadar baskı altında veya öfkeli hisseder ve uzaklaşır.

Neyin İşe Yaradığına Odaklanın, Partnerinizi Etkileyen Davranışları Hatırlayın

Evliliğinizde seks hayatınızın daha tutkulu olduğu zamanlar oldu mu? Evet, en başta olabilir ama artık durum böyle değil. Evliliğinizi en başından itibaren inceleyin ve işe yarayan yöntemleri tespit edin.

Seksi Düşünmeden Sevgiyle Dokunun

Kadınlar, seks istemedikleri sürece kocalarının onlara asla dokunmadığından şikayet ederler. Bu onları soğutur. Eğer erkek olarak, daha yüksek motivasyonlu bir partnerseniz, karınızla ilgili bunu hatırlamanız size iyi gelecektir. Sarılmanızı, kucaklamanızı, el ele tutuşmanızı, kanepede yanına oturmanızı veya onu sevgi dolu ama cinsel olmayan şekillerde öpmenizi isteyebilir. Pek çok kadın, erkeklerin ellerini yavaşça vücutlarından aşağı kaydırmadan sarılamayacaklarını söylüyor. Çoğu kadın cinsel imalar olmadan güçlü bir şefkat ihtiyacı duyduğundan, her dokunuş bir ön sevişme aracı haline geldiğinde sinirlenirler.

Düzenli Seks Yapmanın Faydaları Nelerdir?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Zor Zamanlarda Kendi Başınızın Çaresine Bakmayın Öğrenin, Mastürbasyon Yapın

Cinsel dürtüleriniz çok farklıysa, partnerinizin her bir arzunuza bakmasını beklemeniz mantıksızdır. Zaman zaman kendi ihtiyaçlarınızı karşılamak için sorumluluk almanız gerekir. Büyük olasılıkla, bunu zaten yapıyorsunuz ama buna güceniyor olabilirsiniz. Bu iyi ya da adil olmayabilir. Partneriniz yarı yolda sizinle buluşmaya çalışsa da, gitmeye hazır olduğunuz ve onun olmadığı zamanlar olacaktır. Bu normal; kabul etmeniz gerekiyor. Eşiniz ihtiyaçlarınızı anlamak ve bunlarla ilgilenmek için daha fazla çaba sarf ettiği sürece, farklılıklarınızı kabul etmeli ve ara sıra kendinize bakmalısınız.

SORU Peki siz partnerinizi sekse ikna etme konusunda hangi yöntemleri deniyorsunuz? Deneyimlerinizi anonim olarak yorum yaparak paylaşabilirsiniz!
PROFESYONEL YARDIM Cinsellik konusunda partnerinizle aranızda ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorsanız profesyonel destek almanız gerekebilir. Profesyonel bir danışmanlığa ihtiyaç duyuyorsanız Cinsel Terapist/Psikoterapist Mehmet Ulubey ile iletişime geçebilirsiniz.
Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • "Cinsel dürtüleriniz çok farklıysa, partnerinizin her bir arzunuza bakmasını beklemeniz mantıksızdır. Zaman zaman kendi ihtiyaçlarınızı karşılamak için sorumluluk almanız gerekir. " demeniz beni çok aydınlattı hocam. artık eşimi aldatabilirim.

  • Merhaba hocam gerçekten ilgi çekici makaleleriniz var.11 yıllık evliyim iki çocuğumuz var.ikiside normal doğum oldu 3 yıldır eşim yani ikinci çocuktan sonra ilişkiden kaçıyor nedenini sorduğumda bazen zevk alıyorum bazen almıyorum diyor
    Sonra ben tedirgin oldum penisimin artık küçük geldiğini düşünüyorum hatta ölçtüm erekte halde 12.5 cm geliyor ama erekte olmayan halde 4-5cm geliyor bu bende depresyon yaptı hattA eşimin bir iş arkadaşı ile birlikte olabileceği aklıma yer etmeye başladı çünkü eşim ikinci çocuğa kadar maksimum 3 gün aralıklı ilişki yaşıyorduk
    Aslında eşim regl olayı için doktora da gitti horman sıkıntısı olduğunu da söyledi ama
    Siz beni anladınız bence hocam
    Tavsiyeniz nedir nasıl haraket etmeliyim
    Bu arada şuan ben 39 eşim 34 yaşında
    Şimdiden teşekkürler hocam

    • merhabalar, dogumdan sonra bazen boyle olabiliyor.ama bunun bir kaç seansta çöüzmü var. bundan dolayı şüphe duymayın. çözümü oldugunu bilerek cinsel terapi desteği alınız.