Cinsel Sağlık

Cinsel İsteği Artıran Bitkiler Nelerdir? Nasıl Kullanılmalıdır?

Cinsellik, partneriniz ile olan ilişkinizde olmazsa olmazlardandır. Cinsel hayatınızın mükemmeliyeti her iki tarafın beden ve ruh sağlığına doğrudan etkilemekte ve ikili ilişkilerinizdeki mutluluk oranınıza da doğrudan etkili olmaktadır.  Cinsel ilişkiniz de oluşan sorunlar da aynı ters etki yaratarak depresyon, duygusal bozukluklar veya kaygıların oluşmasına da neden olabilmektedir. Bundan dolayı ikili ilişkilerinizde cinsellik doğal bir unsur olarak yer almakta ve partneriniz ile olan tüm ilişkilerinize de direk olarak yansımaktadır. Partneriniz veya siz bazı dönemlerde cinsel isteksizlik duyabilmeniz oldukça normaldir. Gündelik yaşamımız, iş hayatınız da olan sorunlar veya farklı bir sebepten ötürü cinsel arzularınızı istediğiniz şekilde gerçekleştiremeyebilirsiniz. Ruhsal olarak kötü günler yaşayabilir ve bu da cinsel isteğinizde bozukluklar oluşabilir. Genel olarak cinsel hayatınızda ereksiyon yani sertleşme veya orgazm gibi çeşitli sorunlar oluşabilir.(Bkz: Cinsel Sorunlar ve Psikolojik Nedenleri) Bu noktada cinsel isteğinizi yeniden arttırmak ve partneriniz ile yeniden zevkli zamanlar geçirmek için doğada yer almakta olan bitkilerin etkisi oldukça önemlidir. Peki, bu cinsel isteğinizi ve arzunuzu arttırmanıza yardımcı olacak bitkilerin neler olduğunu ve nasıl kullanılacağına dair bilgileri bu yazı ile paylaşmaya çalışacağım.

Ginseng

Ginseng

Latince olarak ismi Panax olan Ginseng bitkisi, çeşitli D grubu vitaminlerini içinde taşımakta ve Çin tıbbında da oldukça önemli bir yere sahip bulunmaktadır. Uzakdoğu Asya’da ve Amerika kıtasında üretimi gerçekleşmekte ve iki farklı kıtadaki ginseng bitkileri arasında da aşırı bir farklılık söz konusu olmamaktadır. Cinsel ilişkinizde çok güçlü bir afrodizyak etkisi oluşturmasını sağlayan ginseng bitkisi cinsel isteği arttırmakta ve cinsel ilişkinin erkek tarafında yaşanan erken boşalma gibi sorunlarının önüne geçilmesinde yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte testosteron hormonlarında canlılık kazanımı sağlayan bu bitki ile sperm sayınızda önemli bir artış yakalayabilirsiniz. Depresyon ve kaygı gibi cinsel isteksizliği tetikleyen sorunlarda ve vücudun direnç kazanımında da ginseng bitkisi yardımcı olmaktadır.

Kullanışı

Bir bardak suyu cezve boyunda bir kapta kaynar kıvama getirilene kadar kaynattıktan sonra ginseng otunu doğrayarak içerisine atınız. Daha sonra demlenmesi ve soğuması için 15-20 dakika bekletin ve daha sonra süzgeç yargımı ile süzün ve oluşan karışımı her öğünün ardından tüketiniz. Söz konusu karışımı 2 hafta boyunca düzenli bir şekilde uygulamanızın ardından enerjinizdeki artışı fark edeceksiniz.

Arı Sütü

Arı Sütü

Tarih boyunca enerji küpü, bağışıklık güçlendirici ve bununla birlikte birçok hastalığa da iyi geldiği düşünülen arı sütü, polen, propolis ve bal cinsel istek ve arzuların artış sağlayabilmeniz adına önemli bir yer tutmaktadır. Arılar tarafından gerçekleştirilen arı sütü yavru arıların beslenmesi için arılar tarafından vücutlarında salgılamakta ve arı sütü aynı zamanda bir kovandaki kraliçe arının da besin kaynağını oluşturmaktadır. Arı sütü ile beslenmekte olan kraliçe arı ortalama beş ila yedi yıl arasında yaşadığını biliyor muydunuz? Bu uzun yaşamın temel nedeni olan arı sütü bu açıdan hayatınıza enerji katmakta ve zinde kalmanızı kalabilmenizi sağlayabilmektedir. Özellikle arı sütü kullanımı kadın partnerinizin yumurta sayısının artmasında önemli bir yer tutarken erkek tarafın ise sperm kalitesini arttırdığını söyleyebiliriz. Her iki tarafında cinsel bezlerinde iyileşme, cinse organların canlanmasına ve enerji sağlamakta olan arı sütü ile cinsel hayatınızı arzulu ve zevkli bir hale getirebilirsiniz.

Kullanışı

Yaygın olarak arı sütünün kullanımı bal ile bir macun kıvamına getirerek gündelik olarak tüketebilir veya herhangi bir içeceğe arı sütünü aktararak tüketebilirsiniz. Yalnızca arı sütü tüketimi konusunda önemle dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi gündelik olarak 1 gramı geçmemeli ve aşırı tüketim gerçekleştirmemelisinizdir. Diğer bir husus ise arı sütü ısı ve ışık konusunda hassastır. Arı sütünün saklanması için 5 derecelik bir buzdolabı sıcaklığı yeterli olmaktadır.

 

Seks İçin En Doğru Zaman Nedir? İdeal Sevişme Saati!” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Keçi Boynuzu

Keçi Boynuzu

Ülkemizde yetişmekte olan keçiboynuzu ya da farklı yörelerde söylenen adıyla harnup, tam olarak bir cinsel istek arttırıcı bir bitki. Birçok sağlık sorunlarına karşı etkin olarak kullanabileceğiniz keçiboynuzu, cinsel isteği ve gücü arttırırken iktidarsızlık problemlerine ve sperm azlığı sorunlarınıza oldukça yararlıdır. İsteksizlik karşısında büyük problemler yaşamakta ve kalıcı bir bitkisel tedavi arayışındaysanız keçiboynuzu ile kalıcı çözümlere kavuşabilir ve cinsel hayatınızda zevkli anlar yaşama şansını yeniden yakalayabilirsiniz.

Kullanışı

Orta büyüklüğe sahip olan yedi adet keçiboynuzunu soğuk suda iyice yıkadıktan sonra daha sonraki adımda ise dört ya da beş eş parçaya ayırın. Daha sonra yarım lire bir suyu tencere kaynattıktan sonra eş parçalara ayırmış olduğunuz keçiboynuzunu içine ayarak on dakika boyunca kaynatın. Daha sonra soğutun ve muhafaza edebileceğiniz bir kaba doldurun. Gündelik olarak sabah ve akşam yemeklerinden önce bir çay bardağı olacak şekilde tüketebilirsiniz.

 

SORU: PEKİ SİZ DAHA ÖNCE BU VEYA BUNA BENZER CİNSEL İSTEĞİ ARTIRAN BİTKİLER/BESİNLER KULLANIDINIZ MI? NE GİBİ SONUÇLARLA KARŞILAŞTINIZ? ANONİM OLARAK GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN!
Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Mehmet Ulubey hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İnsan gerçekten ne yapacağını bilmiyor bazen cinsel isteği artıran bitkiler makaleniz çaresizce internette dolaşırken karşıma çıkan mucize gibi oldu. Diğer bitkileri bilmiyorum ama hemen yarın keçi boynuzu pekmezi ni denemeye başlayacağım
    Kolay gelsin.

  • çok teşekkür ederim. harika bir yazı olmuş. güvenilir bir kalemden bunları okumak beni rahatlattı.