Cinsel Sağlık

Mastürbasyonun Zararları Nelerdir?

Mastürbasyon ile mutluluk gelir mi? Cinsel birliktelik partnerler arasında her zaman mutluluk veren bir haz olarak ortaya çıkar. Kadına haz verdiği noktaların detayları farklıdır. Erkek tarafından kazanılan hazlarında detayları farklı olmaktadır. Ayrıca her insanda farklı haz noktaları mevcuttur.

Cinsel ilişki gerçekleştirdiği sırada her partner farklı noktalardan zevk almaktadır. Bazıları çok narin ve yavaş bir şekilde cinsel ilişkiyi ister. Bazı partnerler daha hızlı bir şekilde cinsel ilişki tercih etmektedir. Cinsel ilişkinin detaylarına girdiğimiz de her zaman aynı haz alınmayabilir. Bu durum ortaya çıktığında ise kadın ve erkek yalnız kaldığı durumlarda kendilerini tatmin etmek isterler. Kendine tatmin etme duygusu genellikle mastürbasyon ile gerçekleştirilir. Mastürbasyonun tam olarak kendini tatmin etmek gibi bir durumu ortaya çıkmaz. Genellikle erkekler tarafından alışkanlık haline getirilen bir durumu da mevcuttur.

Ayrıca mastürbasyon nedir diye bir soru aklınıza gelir ise; genellikle el kullanılarak gerçekleştirilen lakin bir oyuncak ya da nesne ile de şahsın kendi uzvunu tatmin etmek için gerçekleştirdiği eylem diyebiliriz.

Cinsel organın uyarılmasına karşılık olarak tatmin duygusu, normal cinsel ilişki kadar tatmin vermez. Bu yargı genel bir araştırma sonucunda ortaya çıkmıştır. Burada unutulmaması gereken diğer bir husus ise herkeste aynı durum ortaya çıkmayabilir. Sadece mastürbasyondan çok fazla haz alan insanlarda mevcuttur. Böyle bir durumda ise şahıs tedavi edilmesi gerekmektedir.

Mastürbasyon Hangi Yaşta Tam Olarak Ortaya Çıkar?

Mastürbasyon genellikle ergenlik yaşta cinsel organın uyarılmasına ilişkin olarak başlar. Cinsel organı tamamen tanımaya başlayan birey, bu yaşta mastürbasyon yapmaya eğilimi artar. Elbette ki cinsel duygularını tatmin etmek isteyen her birey her yaşta mastürbasyon yapabilir. Burada atlanılmaması gereken bir nokta ise evli çiftlerin bile mastürbasyon yaptıklarıdır.

İlişki sırasında bile cinsel organın tam olarak uyarılmamasına karşılık olarak mastürbasyon yapıldığı bilinir. Bu kadar detaya bağlı bir olayın yani mastürbasyonun zararları nelerdir?

Mastürbasyon Yapmak Zararlı Mıdır?

  • Gün içerisinde 1 defa yapılan mastürbasyon normal olarak karşılanabilir. Lakin günde 2.defa yapılan ve bunu alışkanlık haline getiren bir erkek bireyin ise sorunları ortaya çıkar. Bu sorunlardan biri ise iktidarsızlık olarak karşımıza çıkıyor. 2.bir rahatsızlık ise ereksiyon problemidir.
  • Gün içerisinde 2 defa gerçekleştirilen bir mastürbasyon da ise erkek penisinden orgazm dışı bir akıntı gerçekleşebilir.
  • Günde 1’den çok yapılan mastürbasyon olayında ise karaciğerin yorulduğu belirtilir. Karaciğer hastalıklarına yol açacağı araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.
  • Artık çağımızın bir hastalığı olarak görülen erken boşalma sorunu da ortaya çıkar. Çağımızda her bilginin rahat bir şekilde bulunması, porno sektörünün de gelişmesi ile erkeklerin kendini tatmin etmesi artık çok basit bir olay oldu. Böyle bir durumda erkekler günde birden fazla mastürbasyon gerçekleştiriyor ve bu durum erken boşalma olarak kendini gösteriyor.
  • Mastürbasyon çok sıklıkla yapılırsa kişinin halsizlik sorunu ve yorgunluk sorunun ortaya çıkıyor.
  • Evli iseniz mastürbasyondan uzak durmalısınız. Eşinize karşı şehvetiniz ve istediğiniz azalır. Böyle durumlar genellikle boşanmaya kadar gidiyor.
  • Her mastürbasyon yaptıktan sonra insanda pişmanlık duygusu artar. Bu duygu gün içerisinde artan mastürbasyon sayısı ile zirveye çıkar. Kişide karakter bozukluğu ya da depresif durumlar daha fazla olmaya başlar.
  • Mastürbasyonu gün içerisinde artıran bir insan doyumsuz bir hale gelir. Evli çiftler de grup ilişkiye yönelme durumu ortaya çıkar. Tek eşlilik yetmemeye başlar.
  • Mastürbasyon genellikle lise yıllarında tercih edilir. Böyle bir yaş aralığı genellikle özgüvensiz bir ortamı ortaya çıkarır. Mastürbasyonun fazla bir şekilde gerçekleştirilmesi özgüven eksikliğine sebebiyet verir.
  • Kadın ve erkek arasında bir bağın oluşmasını engeller. Genellikle duygusal bir yapıya sahip bir kadın, erkek tarafından cinsel ilişkiye zorlanmak durumunda kaldığında ters bir durum ortaya çıkar. Duygusallık ve romantiklik durumlarını ortadan kaldıran bir şekle sizi büründürür.
  • Genellikle sonuç odaklı gerçekleştirilen bir mastürbasyonun, kadın erkek ilişkilerinde sorunun temeli görünmektedir. Sorunu tam açmak istersek; erkek çok sık mastürbasyon yaptığı takdirde sonuç odaklı hareket eder. Sonuç odaklı hareket eden bir erkek romantik bekleyen bir kadın ile ters kalacaktır. Kadına karşı gecenin sonunda istekte bulunması gibi bir durum ortaya çıkar.

Bu durumların genel olarak bir algı oluşturması yetmez ancak her şeyin fazlası her zaman zararlıdır. Ayrıca yapılan araştırmalar ile belirtilen oranlar çok dikkat çekicidir. Ergenlik çağını yaşayan her 17 yaşını doldurmuş erkeklerin %80’i, kadınların ise %58’i mastürbasyon yaptığını belirtmiştir. Mastürbasyonun genel algısı her zaman hızlı bir şekilde kendini tatmin etmek duygusundan geçer.

Ayrıca mastürbasyon yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar;

  • Daha fazla haz almak adına kadınlarda kendisini boğma durumu ortaya çıkar. Bu durumu gerçekleştirmemeniz sizin için iyi olacaktır. Kötü sonuçlar ile baş başa kalabilirsiniz.
  • Erkeklerin mastürbasyon sırasında elektrikli süpürge kullandıkları bilinir. Bu durum daha fazla haz verirken sonuçları kötü bir noktaya da gelebilir.
  • Erkekler genellikle sabun ve kayganlaştırıcı ile bu işlemleri yapar. Erkek cinsel organına bu tür şeylerin fazla ve uzun sürmesi nedeniyle zarar verdiği belirtilmektedir. Her şeyin azı her zaman iyidir.
  • Kadınlar duş alırken, duş başlığı ile kendilerini tatmin ederler. Suyun hızının artırılması elbette çoğu kez daha fazla haz vermektedir. Ancak cinsel organınıza fazla yüklenmemeniz sizin sağlığınız için daha iyi olacaktır.

Sizlere mastürbasyonun zararlarını tam detaylı bir şekilde anlattık. Yukarda da belirtiğimiz üzere her zaman her şeyin fazlası zararlardır.  Dikkat edilmesi gereken hususların başında kendinizi tatmin etmek için aldığınız oyuncakların dikkatli bir şekilde kullanılmasından geçer.

Kadınlarda Orgazm Nasıl Olur” adlı yazımı okumak için tıklayın.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Öncesinde çok fazla yapıyor idim ancak son zamanlarda(son 1 senedir) bu durumu azaltmaya başladım, eskiden günde 5,7 iken şuanda günde 2,3 bazen 1 bazen ise hiç yapmıyorum ruh halime göre değişiyor tamamen bırakmaya bırakamasam bile haftada 3 4 e düşürmeye çalışıyorum eskiden pek etkilenmedi ancak şu son zamanlarda hafızamda zayıflama belirtisi ortaya çıkmaya başladı bunun eskiden çok fazla yapmamla ilgisi olabilir mi? Eğer tamamen bırakır ya da haftada 1 e düşürür ve düzgün beslenir isem ve zihin eğzersiizi yapar isem bu durum düzelebilir mi?

    • mastürbasyon bağımlılığından kurtulmak için profesyonel destek almalısınız.

  • Gunde 2 kere 3 kere yapiyorum .son zamanlarda elerimde ayaklarimde terleme oluyur bundan ola bilirmi

  • hocam selamlar bişey danışacağım izniniz olursa sürtünme ile hamile kalınırmı sürtünmeden önce 2 kere mastürbasyon olmuştur 15 dakika içerisinde sürtünme esnasında zevk suyu vardı ve boşalınca az bişey vajina etrafına geldi hiç bi türlü içeri girilmedi

  • Hocam mastürbasyonu bıraktım ama her gece istemsizce rüyamda boşalıyorum neden oluyor bu acaba

  • Hocam hipnoz ile bu bağımlılıktan kurtulmak mümkün mü?

    • boyle birsey yok. boyle birsey olsa ülkemizde kilolu kimse kalmaz :)

  • Hocam, mastürbasyon beyin uyuşukluğu yapar mı veya zeka geriliği gibi bir sorun? Bazen konuşma esnasında kelimelerin telafuzunda zorlanıyorum. Normal midir?

    • bunlar masturbasyon kaynaklı seyler oldugunu düşünmüyorum.

    • ihtiyaç hissetmiyorsanız sorun yok. bir zararı olacagını düşünmüyorum

  • Mehmet bey haftada 2 kez yapıyorum her hafta deil bezen hiç yapmıyorum ama ben kendimi özel güne ayırıyorum 3 5 saat te 7 8 kez boşalım tabi bu özel günde 2 ayda bir oluyor araştırmak istedim sizinle paylaşmak istedim teşekkür ederim kendinize iyi bakın cevabınızı bekliyorum Memet bey