Cinsel Sağlık

İdeal Penis Boyu Ne Kadardır? Kaç Santim Olmalıdır?

Dünya üzerinde yaşayan hemen hemen tüm erkeklerin penis boyu ile alakalı tereddütleri olmuştur. Bizim kültürümüzde mahrem konuların eğitimi ergenlik dönemlerinden kalma şehir efsaneleri ile doludur. Utana sıkıla araştırdığımız bu sorularda cevapları bulmaya yardımcı olalım. İdeal penis boyu kaç santim olmalı? Sorusunun cevabını arayacağımız bu makalemizde ayrıca, ilaç yöntemiyle penis uzar mı? Dünya üzerinde penis boyu ortalaması nedir vb. sorulara cevaplar arayacağız.

 

İdeal penis boyu kaç santim olmalı?

Penis vajenle buluşup birleşme gerçekleştirdiğinde vajen doğası gereği ilk 7 santimi hisseder. Buradan yola çıkan bilim insanları ideal penis boyunun yaklaşık 7 santim olduğu kanısına varmaktadır. Penisin uzunluğu ve kalınlığının birleşme sırasında hazza ulaşmakta en ufak bir etkisinin olmadığı bilinmelidir. İlişkilerde partnerlerin birbirlerine olan bağlılığı, birleşme sırasında hazzın doruklarına çıkaracak en tutkulu ön sevişmeler, birbirlerinin hassas noktalarını keşfetmeleri, romantik ortam ve birleşme pozisyonlarını belirlemeleri penisin boyundan daha etkili olacağından emin olabilirsiniz. Bazı durumlarda çiftler özgüven eksikliğinden kaynaklı ilişkilerden geri durma ihtiyacı hisseder böyle durumlarda cinsel hayatınızı düzene sokmak adına da cinsel terapilere ve ilişki uzmanlarına ihtiyaç duyabilirsiniz bu gayet doğal bir durumdur. Öncelikle güvensizlik hissettiğiniz penis boyu ise size nasıl ölçülmesi konusunda biraz açıklamalarda bulunalım.

Bir önceki “Mastürbasyonun Zararları Nelerdir?” adlı yazımı okumak için tıklayınız.

 

Penis Boyu Nasıl Ölçülür

Bunun için ürologların kullandığı klasik yöntem erekte olmamış penisi uzaya bildiği noktaya kadar çekerek ölçüm. Bu ölçüm değeri sizin ereksiyon haline gelmiş penisiniziniz doğal uzunluğuna yakın değere tekabül edecektir. Diğer bir yöntem doğal yollar ile ereksiyon haline geldiğinizde penisin göbeğinize doğru olan tarafından şerit metre ile penis ucuna doğru ölçümü gerçekleştirin. Üroloğunuzun ölçüsü ile sizin ölçünüz arasında 3-5 milim arası far olduğunu göreceksiniz. Genel bilgilere göre Dünya ortalamasının 7 santimetre Türkiye ortalamasının 11 santimetre olduğu söylenmektedir. Değerlendirme yaparken bu kıstaslar arasında olan penis boyu ölçümünün ideal olduğunu unutmayınız.

 

Penis Boyu Uzatma İlaçları

Penis boyundan şikâyet eden erkeklerin ilk çözümleri çeşitli mecralardan temin edebilecekleri kulaktan dolma bilgiler ile hap, jel, vakum pompa vb. yöntemlerdir. Penis uzatma hikayeleriyle süslenmiş para tuzakları ilaçlar kesin çözüm gibi görerek ona yönelirler. Konunun uzmanı hariç kendiliğinden kullanılan tüm ilaç ve yöntemleri asla önermiyoruz. İçerisinde ne gibi bileşenlerin ve vücudunuzun nasıl tepki vereceği saptanamayan ilaçların kullanılması ciddi sağlık sorunları yaşamanıza sebep olabilir. Bunun yerine konunun uzmanı terapistlerden ve doktorlardan randevu alıp penis boyu uzatma ile alakalı gerek fizyolojik gerekse psikolojik desteği alabileceğinizi lütfen unutmayınız.

 

Sertleşememe Probleminin Nedenleri Nelerdir?” adlı yazımı okumak için tıklayınız.

 

Penis Uzatma ve Kalınlaştırma Ameliyatları

Bu tür ameliyatlar sadece teşhis konulmuş hastalar için uygulanan yöntemdir. Ürologların mikro penis diye tabir ettikleri teşhis konulmadan böyle bir ameliyatı kesinlikle yapılmadığını bilmelisiniz. Uzmanların görüşü ile cerrahi müdahale yapılacak mikro penislere iki türlü yöntem kullanıldığı biliniyor.

İlk yöntem penis boyu uzatma işlemi:

işlem penisin bağlı olduğu kasık bölgesindeki bağ kesilerek boyutun bir nevi uzamasına yardımcı olunur. Bu yöntemde hastanın penisinde maksimum iki santimlik uzama sağlanır.

İkinci yöntem penis kalınlaştırma işlemi:

penisin çevresine uyumlu bölgelerden alınan ilave doku yama yöntemi ile penisin ideal kalınlığa ulaşması hedeflenir.

Bu yöntemlerin penisin işlevi ve doğasında fizyolojik değişikliklere ya da komplikasyonlara sebebiyet verme olasılığı bulunuyor. Tedavi süreci boyunca kullanılan ilaçların yan etkileri de mevcut olduğu anlatılıyor. Konunun uzmanları mücbir sebepler dışında bu yöntemi tercih etmediklerini önemle vurgulamak isteriz.

 

Özetle

Sağlıklı cinsel birleşmelerde partnerlere çok iş düşmektedir. Kulaktan dolma bilgiler yerine sorun yaşadıkları konuları kendi başlarına çözmeye uğraşmak yerine konunun uzmanları ile görüşmeleri faydalarına olacaktır. Nasıl ki nezle veya grip olunca konun uzmanına danışırız cinsel hayatınızı engelleyen tüm sorunlarda konunun uzmanına danışınız. Yaşantımızın her evresinde baskıcı kültürler sebebiyle hasır altı yaptığımız tüm psikolojik sorunların ilerde yaşam kalitenizi ve dolayısıyla hayatınız etkileyeceğini unutmayınız. Sizin için en mahrem konularda çözümler bulmak için eğitimlerimizi aldık ve size tüm sorunlarınızda yardımcı olmak için buradayız. Son cümle olarak İdeal penis boyu kendinizle barışık olduğunuz ve partnerinizle düzenli cinsel hayatı yaşadığınız santimde olmalıdır

 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Merhabalar. Yahudi geleneği yüzünden hayatı tamamen mahvedilen ve tedavisi kasten engellenen birisi olarak ne önerirsiniz bana?

    • Lütfen randevu alarak ileitşime geçiniz. anlattıgınız gibi bir şeyin olması mümkün değil

  • Hocam merhabalar 16 yaşına giricem neredeyse sakal bıyık bile yok daha penisimin boyu 16 17 genelde acaba en az ne kadar uzar gelişimi tamamlayana kadar veya ortalama ne kadar uzuyor kalın olmasına rağmen memnun değilim iyi günler..

    • Merhabalar, öncelikle penis boyunuz ideal penis boyundadır. Bence bu konuda içinizi ferah tutmalısınız. Ayrıca sakal ve bıyık çıkmaması hormonal bir sebepten kaynaklıyordur.

  • Hocam iyi günler ben 15 yaşındayım ve penusim 17 cm ama tam erekte olduğunda bazen ağrıyor o ağrılar normal mi birde penis boyum yaşıma göre uygun mu?

  • Hocam 16 yaşındayım 15 cm penis boyum var 1*70 boyum var 19 olmasını istiyorum olurmu

  • Hocam iyi günler penis boyum aşağı yukarı 14 cm ve kalınlığı aşağı yukarı 12 cm bu beni biraz rahatsız ediyor sizce kalınlaştırma ve uzatma ameliyatı olsam sıkıntı olurmu şimdiden teşekkür ederim.

    • Hocanın sana nedemesini bekliyosun dostum biraz küçük bir penise sahipsin ama yeterlidir ön sevişmeyi uzun tut ve kadının zevk almasına odaklan biraz umarım bi sorun yaşamazsın internette bulucagın uzatma aletleri v s hep para tuzağı.

  • Ben erkegim 20 yasimdayim 15 cm hocam ereksiyon hali hic cinsel iliskiye girmedim milli olmadim yani cinsel iliskiye girdikten sonra degisme olur mu peniste boy ve kalinlasma artabilir mi

  • Merhabalar hocam yaşım 20 erekte olmamış hali 4,5 cm ortalama erekte olmuş hali 15,16 cm normalmi hocam erekte olmamış hali neden ufak hocam

  • ön sevişme erkekler için erken boşalma sorunu mu yaşatır ve erkekler için ideal boşalma süresi kaç dakikadır

    • merhabalar , tabii ki hayır... ön sevime ile erken boşalma arasında bir ilişki kurmayın. dogru bir önsevişme hem erkek için hem kadın için çok önemlidir.