İlişki Rehberi

Kilolu İnsanlarda Aşk ve Cinsel Hayat Nasıldır?

Merhaba ben Mehmet Ulubey. Adana’da aile danışmanlığı ağırlıklı olarak da cinsel terapi yapan bir uzmanım. Cinsellik algısını her durumda normalleştirmeye çalışırken olayın mahremiyetine de dikkat çekmek istiyorum. Her durumda normalleştirmekten kastım, her türden insanın yaşadığı ve yaşaması gerektiği, insanın barınma, açlık gibi birincil ihtiyaçlarından sonra ilk sıraya alacağımız önemli bir ihtiyaç olduğunun farkındalığını oluşturmak.  Ancak bunu yaparken de toplumsal değerlerinin ve mahremiyet algısının korunduğu ama bunun yanında bu konuda bilinçli ve mutlu bir toplum oluşturmaya çalışmaktır amacım… Son zamanlarda gördüğüm cinselliği normalleştikçe mahremiyetten uzaklaştığını görüyorum. Cinsel hayatın normal bir şey olduğunu kabul etmek yatak odası sırlarınızı halka açmak değildir.  Ve cinsellik, şehvet, arzu bütün bunlar apaçıklıkta değil aksine gizem içinde yaşandığında daha heyecanlı ve mutlu bir birliktelik oluşturmanızı sağlar. O yüzden lütfen ilişkinizin heyecanını kaybetmesini istiyorsanız bu alandaki gizemini kaybetmemeye çalışın lütfen..

Kilolu İnsan Kime Denir?

Kilolu, şişman, obez gibi daha birçok farklı isimle anılan insanlardır. Bu insanlar özellikleri ağırlıklarının yaş ve boy endeksinden çok fazla olmasıdır. Peki, kilolu olmak bir tercih midir? Kimilerine göre tercih, ama bu sorunu yaşayan birçok insan için kaderdir. Bana göre tedavisi mümkün, ancak tedavisi mümkün olmayan diğer hastalıkları bünyesinde barındıran bir hastalıktır. Aslında en önemlisi bazı alışkanlıkların ve bünyesel yatkınlıkların verdiği irade bozukluğudur.  Bu tedavi edilebilir mi? elbette edilebilir, tıpkı birçok hastalık gibi ancak her hastalıkta olduğu gibi burada önemli olan kişinin tedaviyi istemesidir.

Kilolu İnsan Olmak Ne Demektir?

Kilolu insan olmak toplum içerisinde dışlanmayı sağlayan unsurlardan birisidir. Ama diğer unsurlarla kıyaslandığında birçoğundan biraz daha zordur.  Çünkü kişiler kilolarını saklayamazlar. Hatta toplum içine girildiğinde fark edilen kendilerinden önce aşırı kilolu bedenleridir.  Maalesef bu ön yargıyı kırmak oldukça zordur.  Toplumda ki diğer insanlardan daha kilolu olmaları onlara uyum sağlamakta zorlandırır onları.  Mesela hızlı koşamazlar. Top oynamak diğerlerine göre onlarda daha sıkıntılıdır. İki kişilik yer kapladığı düşüncesiyle dar olan veya kısıtlı olan yerlerde sıkıntı yaşarlar. Bu şekilde olmaları sebebiyle kendilerini topluma kabul ettirme noktasında çok sıkıntı çekerler. Fazla kilolar başka hastalıkları da beraberinde getirir. Yine toplum ya da sistem insanları bedenlerine göre sınıflandırdığı için kendi bedenlerinden nefret etme noktasına getirebilir. Çünkü bütün vitrinlerin önünde zayıf kişilerin kıyafetleri vardır. Mesela hiç şişko cansız manken yoktur.  Bedenlerine uygun kıyafet çok azdır. Bu yüzden alışveriş yapmaktan pek hoşlanmazlar. Aslında kilolu olmak bir nevi engelliliktir.

Kilolu Kişilerde Aşk ve Cinsellik

Kilolu insanların çoğu yanakları tombul tombul olduğu için bebeksi bir yüze sahiptir.  Kendilerini bedenlerinden ayrıştırabilen kişiler genellikle esprileriyle, arkadaş canlısı oluşlarıyla, sempatiklikleriyle kendilerin kabul ettirmiş kişilerdir.  Kendi içlerinde mutsuz olsalar ve çoğunlukla hayatı erteleseler de onlar için en büyük mutluluk yemek yemektir ve yedikleri sürece çoğu mutlu gözükürler.  Hatta bazıları normal insanlardan daha mutlu, hayatla barışık insanlardır. Onların çoğu bedenlerini kabul etmiş, insanların onlara söylediği sözleri dalgaya vurarak ta derinlere atmış hayatın eğlenceli noktalarına odaklanmış insanlardır. Dedim ya hani bu bir hastalıktır diye,  hani bir kanser hastası düşünün çoğunlukla karamsardır ve herkes onları teselli etmeye çalışır. Kimsenin onlardan ekstra bir beklentisi olmaz aksine hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapar çevresindeki insanlar.  Obez olmak,  bu hastalıkta kimse size böyle bir teselli de bulunmaz, sanki kişinin kendi seçimiymiş gibi davranılır ve kimse onları anlamaya çalışmaz. Çevresindeki insanlar da onlardan beklenti içerisindedir.  Mesela kilolu olmak ya da obezite hayatı yaşama konusunda birçok konuda engel olmasına rağmen engelli bireylere sağlanan kolaylıklardan faydalanamazlar.  Bu yüzden de hayat onlar için biraz daha zordur.  Hem normal insanlar gibi çalışsın, para kazansın istenir hem de birçok yer kilolu olduğu için onu işe almak istemez. Bunu gibi bir çok sorunla yaşayan insanlar kendilerince bütün bunlara çözüm bulmuş kişilerdir. Mesela top oynayamazlar ama çok iyi kaleci olabilirler. Arabada çok yer kaplayabilirler ama rahatlıkla kucaklarında birini taşıyabilirler. Hoş gözüken bir bedenleri yoktur belki çok sempatik yüzleri vardır ama işte bunları keşfetmiş olan kilolu insanlar kendileriyle barışık olmayı başarmış mutlu insanlardır.

Hamilelikte Seks Yapılır Mı? Nasıl Yapılır?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Her durumda mutlu olmayı başarabilen insan yine her durumda kendini mutlu eder. Özellikle küçüklü yaşlardan itibaren bu durumu yaşayan kişiler kendilerini bu şekilde kabul ettikleri ve böyle yaşamanın güzelliklerine baktıkları için hayat onlar açısından daha kolay olabilir. Özellikle aşk ve dolayısıyla cinsellik konusunda ama herkes tabii ki doğuştan kilo problemiyle karşılaşan kişilerden birisi değil. Bazıları yıllar sonra hatta özellikle evlendikten ve doğumdan sonra bu hal gelebiliyorlar. İşte bu durum biraz daha zordur. Çünkü bu kişiler kendilerini kilolu kabul etmek istemedikleri için sürekli bir mücadele vermeye çalışır, çoğunda da başarısız olur ve daha büyük mutsuzluklar içinde bulabilir kendini.

Sanal Seks Nedir? Nasıl Yapılır?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Ama insan ister kilolu olsun ister zayıf ne aşk gibi heyecanlı bir duygudan nede cinsellik gibi zevkten mahrum kalmamalıdır. Hayatta her şeyin bir çözümü vardır illaki yeter ki sevmekten hele de âşık olmaktan korkmayın. Özellikle kendinizden ve en önemlisi kusurlarınızdan kaçmayın. Mutlaka sizi olduğunuz gibi hem de kusurlarınızla birlikte sevecek ve sizinle uyum içinde sevişecek birileri vardır. Bunun için sizin rahat olmanız ve açık olmanız lazım. Aynalara küser kendinizden kaçarsanız ki insanlarda sizden kaçar. Korkularınızın ve kusurlarınızın üstüne gidin lütfen.  birçok defa kilolu kişilere sex pozisyonları tavsiye edildiğini okudum. Ben öyle yapmak istemiyorum.  Daha önceden sayfamda paylaşmış olduğum sex pozisyonlarıyla ilgili makale herkesi kapsamaktadır. Çünkü ben kilolu veya zayıf insanlar diye bir ayrımı yatak odasına sokmak istemiyorum. Siz birbirini seven ya da arzulayan iki kişi ikinizde kilolu musunuz yoksa biriniz zayıf diğeriniz kilolu mu bilmem bildiğim her insan gibi sizde yatak odasında şehvetin kucağında belki bir karanlıkta ya da isterseniz aydınlıkta kendi en sevdiğiniz pozisyonu kendiniz bulacağınıza eminim.  Ha eğer aranızdan birisi daha kiloluysa muhtemelen daha arzulu ve daha istekli olabilmenizde muhtemeldir.  İnsan o yatak odasında mahremin içine bıraktığında kendini hangi pozisyonda daha mutlu olduğunu keşfederken zaten sevişmenin en üst noktalarını yaşamış demektir. Öyleyse sizde birbirinizle uyum içinde defalarca yaşayın adeta birbirinizi ve kendinizi keşfedercesine… Kilolarınız aşka da cinsel hazza da engel değil belki sizi kısıtlayabilir ama engeliniz olmasına izin vermeyin lütfen…

Elbette aşırı kilolunun diğer sağlık sorunlarını oluşturduğu gibi cinsel sağlık konusunda sorunlar oluşturabiliyor. Bunun kaçınılmaz olduğunu yemek yerken unutsanız bile sizde biliyorsunuz. Özellikle erkeklerde performans düşüklüğü ve erken boşalma gibi sorunlar meydana gelebilir.  Mesele her zamanki gibi problemin var olması değil beraberinde çözümünde var olmasıdır. Eğer sizde bu konuda problem varsa bizde de çözüm var. Tabii ki aşırı kilolu olmanızı özellikle sağlık açısından tasvip etmiyoruz. Ama şimdi burada kilolu olamamanız gerektiğini size tüm dünya bağırırken bir de ben seslenmek istemiyorum benim amacım kilolu da olsanız mutlu bir cinsel hayatınızın olabileceğini sizlere anlatmaktı.  Umarım bunu başarabilmişimdir.  Sevgiler.

SORU: SİZCE KİLO PROBLEMİ BİR İLİŞKİYİ NASIL ETKİLER? ANONİM OLARAK GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ.
PROFESYONEL DESTEK: SİZ DE KİLO PROBLEMİNİZİN İLİŞKİNİZİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE BUNU BİR TAKINTI HALİNE GETİRMİŞ DURUMDAYSANIZ PSİKOTERAPİST MEHMET ULUBEY İLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Bir yerde duymuştum "Engeli toplum oluşturur." diye. Gönül isterdi ki böyle bir başlık görmemek. Ama maalesef toplumumuzun yapısından dolayı insanlar kendi içerisinde fazlasıyla kutuplaştı. Bu yüzden her kesime ulaşan yazılarınızdan dolayı size teşekkürlerimi iletiyorum

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY