Aldatma

Kadınlar Neden Aldatır? İşte Kadınların Aldatma Sırrı!

Birçok ilişkide yaşanan ve mutlu ilişkilerin önünde büyük bir tehdit oluşturan husus aldatmadır. Günümüzdeki beraberliklerde sık sık karşılaşılan bu konu kadın ve erkek açısından bakıldığında farklı türde nedenler oluşturmaktadır. Bu tür nedenler ise bazı durumlarda eşlerde bulunamayan şefkat bazı durumlarda ise cinsel istekler olmaktadır. Erkeklerin aldatma nedenleri ise EGO tatmini, özgüveni tazeleme, uzun süre aynı kadınla olmadan sıkılma, seks hormonlarının aşırı salgılanması, eşin aşırı kıskançlığı, yoğun stres ve sıkıntı sonucu farklı insanlarla birlikte olma isteği bu sonuçları doğurmaktadır. Eşin cinsel isteklerini yerine getirememesi,(Bkz: Cinsel İsteksizlik ve Tedavisi) orta yaş bunalımı, cinsel işlev bozukluğu yaşayan erkeklerde kendini kanıtlama isteği, eş cinsel dürtüleri bastırma ve gizleme eğilimi psikolojik rahatsızlıklar sosyal ve ekonomik statünün değişmesi ve eşlerle iletişim kuramama en çok nedenler arasındadır. Kadınların aldatma nedenleri ise aile baskısı ile yapılan evlilik, eşlerin fiziksel şiddeti ve baskısı, eşten saygı ve sevgi görmeme, kendini değersiz hissetme, aldatılma, intikam isteği eşin kıskançlığı, eşin bakımsız olması, duygusal olarak eşten beklentilerin karşılanmaması, romantizmin olmaması, ekonomik ve sosyal statü değişikliği ve psikolojik rahatsızlıklar olarak etkisini göstermektedir. Aldatma her insanda olabilen bir özellik olurken kadınların genetik özellikleri ise toplumsal yargılar ve baskılardan dolayı erkeklerden daha az olmaktadır. Fakat bu iş erkeklere göre daha gizli yapılmasından dolayı aldatma oranları gerçekçi şekilde topluma yansımamaktadır. Bu durumda ise Kadınlar neden aldatır gibi soru işaretlerinin oluşmasına neden olmaktadır. Hastalık ve kişilik patolojileri de bir kenara bırakılırsa kadının aldatmasında ki en büyük etki sevgi ve ilgi eksikliği olmaktadır.

Kadının Aldatma Sırrı

Güç ve özgüven yanı sıra yetki sahibi olanların aldatma ihtimalleri daha çok yüksek olmaktadır. Diğer ilginç tarafı ise nikahlı çiftler arasında aldatma oranın bekar çiftlere göre daha fazla olduğudur. Kadınlar gerçekten istemese dahi sadece kendisini aldatan erkeğe aynı kötü duyguları yaşatmak için bu ihaneti gerçekleştirmektedir. Psikologlar ve Hekimler ise eşler arasında yaşanan problemlerin tutkuyu tetiklediğini savunması üzerine hiç kavga etmeyen eşlerinde birbirlerini aldattıklarını iddia etmektedir. İlk olarak şunu bilmek gerekir ki Kadının aldatma sırrı bütün ilişkilerde insanlarla girilen diyaloglarda sağlıktan, işten kısacası hayatın genelinden gerçekleşen yegane şey hormonlar olmaktadır. Hiçbir kadın ya da hiç bir erkek sadece el ele tutuşmak ya da göz göze bakışmak için eşini aldatmaz.  Aldatma direkt olarak cinsel amaç taşırken bu cinsellik nedeni ile aldatmak affedilmez bir eylem olarak görülmektedir. Kadınlar aldattıkları evrelerde oldukça büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaklarını bilirken bu taraftan bakılması üzerine çok cesaretli davrandıklarını da söylemek mümkün. Üstelik aldatan kesim genellikle çok baskı altında kalan kesimdir.  Aynı zamanda cinsel uyumsuzluk, şiddete uğrama neredeyse başa baş yanıtlar arasında yer alan ihanet sözcükleri saygısızlığı evlilikte araya giren yıllar aldatmaya zemin hazırlayan tehditlerdir. Bu tip aldatmalar genel olarak uzun senelerden sonra artık heyecanı kalmamış evliliklerde görünse dahi her yaş için geçerli bir eylem olan aldatma eskimemiş evliliklerde de yaşanabilmektedir. Öz bakım ve temizlik kurallarına uyulmaması yani saatlerce televizyon karşısında oturan bir erkek kadına inanılmaz bir şekilde itici gelebilmektedir. Tamamen birbirlerinin olduklarında kendileri olamadıkları için ezilen kadınlar daraldıkları için başkaları adına yaşamaya başladıklarını anlar bu durumda ise ciddi olarak sıkıldıklarında cendereden kaçmanın başka bir penceresini açmak için ihanete sürüklenebilir. O nedenle aldatmanın açıkça nedeni erkeğin nedenleri ile kısmen aynı niteliktedir.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Hocam ben aldattım bir çok kadınla kız arkadaşımla ilgilenmedim çok uzak durdum oda bir boşluğa düştü sadece öpüştü aldattı ben pişmanım artık hiç aldatmiyorum o benden daha pişman ama ben onun aldattığını biliyorum affedemiyorum uzaklaşmak istiyorum ama o benim onu aldattigimi bilmiyor çok derin bir boşluktayım bu işin içinden nasıl cikacam bilmiyor çok seviyor beni bırakmıyor ben gitmek istiyorum bir yanımda seviyorum bırakmak istemiyorum ne yapacam bilmiyorum beni aldattığı kışın adını başka insanda duysam bile direk aklıma geliyor aldattığı soğuyorum konuyu yüzüne vuruyorum ne yapmam gerekiyor

  • oldukça geniş bir açıdan ele almışsınız.aklıma takılan soru bile bulamıyorum .Teşekkürler