Cinsel Sağlık

İlk Geceniz Korkunuz Değil Mutluluğunuz Olsun

İlk Gece Korkusu günümüzde birçok kadının yaşadığı en büyük korkulardan biridir. Peki nedir bu ilk gece korkusu?

Bu yazım ile ben Uzman Cinsel Terapist & Psikolojik Danışman Mehmet Ulubey olarak siz kadınların en çok kafasını kurcalayan ‘İlk gece korkusu nedir? İlk gece hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? İlk kez ilişkiye hangi ortamda girilmeli? İlk kez ilişki nasıl olmalı? İlk cinsel deneyim nasıl olmalı?’ gibi soruları yani o gün yaşayacağınız gerçekleri açıklayacağım.

 

DEĞDİĞİ YERİ DEĞİŞTİREN MEŞHUR ERKEK ELİ

“Erkek eli değmemiş kız” bütün kadınlar bu cümleyle büyümüş ve büyütmüşlerdir. Çünkü erkek eli zincirleri kıran bir güç, adeta değdiği yeri değiştiren, dokunduğu bedeni temizliğinden arındıran bir güç gibi algı oluşturuldu. Bu cümleyi genelde anneler kızlarına kurarlar. Kızlarda hep “Erkek sinek bile yaklaşmadı” diyerek açıklarlar kendilerini, bununla övünürler. Aslında içlerinde büyüttükleri korkudan habersiz bir şekilde övünürler. Çoğu zaman bu korkunun farkında olsalar da yüzleşmek istemezler. Ancak bu övünç kaynaklarının bir gün onların mutsuzluk nedeni olacağının farkında bile değillerdir.

Bir taraftan da kızların en sevdikleri insan, hayranlık duydukları, onun için yaşadıkları babaları vardır. O da bir erkektir ve onun eli de bir erkek elidir. Ancak o babadır, diğeri ağabeydir. Bu yüzden rahatlıkla ve sıkı sıkı tutar tüm kızlar babalarının veya ağabeylerinin ellerini. Tutarlar ki o gücü hissetmek isterler üzerlerinde, hatta o gücün koruyacağını düşünürler diğer erkek eli canavarından.

Yani kızlar yıllarca, yabancı büyütülmek istenmiştir erkek eline. Kızlara o değdiğinde artık temiz olmayacak, annenden çıktığın gibi olmayacak ve tekrar bunu temizleme imkânın da olamayacak algısı veriliyor. Bu korkuyla yaşıyorlar belki de zaman içinde bu hataya düşmüş kızlar, kendilerini günahkâr sayıyorlar. Öyle korkuyla anlatılmış ki hele birde kızlık zarı patlarsa diye ödü patlar genç kızların. Yıllar geçer bu korkularla yetişen kızlar büyürler. O caniymiş gibi anlatılan erkek eline anne babalar kendileri düğünle, bayramla teslim ederler kızlarını. Yıllarca korkulacak bir şeymiş gibi anlatılan, değdiğinde her şeyin değişeceğini ve geriye dönemeyeceğini söyleyen anneler babalar kendi elleriyle tutuştururlar kızlarının elini erkeğin eline…

BU YÜZDEN KORKMAKTA HAKLISINIZ..

Sizi anlamak çok zor değil aslında. Yıllarca yabancı gözüyle baktığınız, yaklaşmaya korktuğunuz o adamla artık baş başa kalacaksınız ve birlikte uyumak zorundasınız. Hatta birlikte uyumak yerine o adam ellerini sizin bedeninizde dolaştıracak, dokunacak size, öpecek, kokunuzu almak için daha da yaklaşacak, belki annenizden bile daha yakın olacak, hatta yıllarca sizden başka sadece aynanın şahitlik ettiği birçok sırrınıza artık o da vakıf olacak.

Siz bunu yaşamaktan yaşayacak olmaktan korkuyorsunuz, çünkü henüz yaşamadınız. Yaşayacaklarınız ise size anlatılanlar değil, aslında itiraf etmeseler de onların yaşadıkları da anlattıkları gibi değil. Çünkü yaşayacaklarınız yani o korktuğunuz o el, size değdiğinde siz ilginç bir mutluluk yaşayacaksınız, o size her dokunduğunda kalbiniz yerinden çıkacak gibi olacak ve daha fazla dokunmasını isteyeceksiniz. Tüm o yabancılık, utanma duygusu hepsi bir anda yok olacak. Sanki yıllardır tanıyormuş, her gün birlikte uyuyormuş gibi rahat olacaksınız.

Bedeninizde hissedecek bunu, vajinanızda somutlaşacak tüm bu hissettiğiniz duygular. Sizde o erkeğe dokunmak ve onun size yaklaşmasını isteyeceksiniz. Vajinanızdan sıvılar akacak ve bu sıvı ile kayganlaşacak vajinanız, bu kayganlık onun size yaklaşıp vajinanıza penisinin girmesi için hazır hale gelmesini sağlayacak, çünkü vajina bunun için var. Vajinanız penis sizin içinize girebilsin diye var. Nasıl ki gözleriniz görmek için, kulaklarınız duymak içinse vajinanızda, penisin sizin içinize girebilsin diye vardır. Bu durum zannettiğiniz gibi çok acı vermeyecek size. Evet kızlığınız patlayacak ama yine zannedildiği gibi kana boğulmayacak çarşafınız. Bunlar sadece size anlatılan gerçeklikten tamamen uzak düşünceleriniz…

 

İLK CİNSEL DENEYİM NASIL OLMALI

İlk cinsel deneyim düğünle başlar, düğün gecesi olmalıdır diye bir şey yoktur. Bunu ne zaman, kiminle, nerede yaşayacağınız sizin kendi tercihinizdir. Ancak yaşamak üzere iseniz kendinize bazı sorular sormanız gerekir.

Bu sorular;

  • Partnerinizi cinsel deneyim yaşayacak kadar tanıyor, seviyor ve güveniyor musunuz?
  • Partnerinizle ilk gece ve cinsellik hakkında hiç konuştunuz mu?
  • Kendinizi seks ve cinselliğe hazır hissediyor musunuz?
  • Cinsel deneyimi düğün öncesi, düğün gecesi veya düğünden sonraki gecelerden hangisinde yaşamak istiyorsunuz?
  • Sex ve cinselliği nasıl bir ortamda yaşamak istiyorsunuz?
  • Sizin için  ilk cinsel ilişkide olmazsa olmazlarınız var mı?
  • Nasıl bir kıyafetle o geceyi karşılamak istiyorsunuz?
  • Partnerinizin o ana özel size davranmasını istediğiniz bir davranış var mı?
  • Onun size yaklaşmasından tedirgin oluyor musunuz?
  • Ondan utanıyor musunuz?
  • Yatağınızı ve bedeninizi birisiyle paylaşmaktan korkuyor musunuz?
  • Yaşayacaklarınızda acı hissedeceğinizi düşünüyor musunuz?
  • Kızlık zarınız hakkında bir bilginiz var mı?
  • Kan gelmediği takdirde eşinizin siz bakış açısı değişir mi?
  • Nasıl bir kanama olacağını düşünüyorsunuz?

Yukarıda saydıklarım gibi cinsellik ve seksle ilgili daha birçok soruyu kendinize de partnerinize de yöneltebilirsiniz. Burada öncelikli olarak partnerinize olan güveninizdir. Bu özel anı onunla yaşamak istediğinizden emin olmalısınız.

 

CİNSELLİK YAŞAMADAN ÖNCE KONUŞ

Partnerinizle cinsel ilişkiye girmeden önce bu konuda konuşmadıysanız, yaşayacaklarınız şansa kalmış demektir. Partnerinizde bu konuda bilgisizse şanssız bile sayılabilirsiniz. Çünkü eğer konuşmazsanız ve bu konuda çekingenlikleriniz varsa eşiniz bunu bilemeyecek ve aynı çekingenliği o da yaşayacak. Siz nasıl onun size yaklaşmasından ve içinize girmesinden veya girdiğinde canınızı yakacağından korkuyorsanız o da sizin canınızın yanmasından korkuyordur. Hiçbir partner de bilerek eşinin canının yanmasını istemez. Bu yüzden öncesinde muhakkak konuşmalısınız ki o size nasıl davranacağını bilsin.

 

SEX VE CİNSELLİĞE HAZIR MISINIZ?

Evlenmek üzeresiniz, düğününüze günler belki saatler kaldı ancak sizin düğünle ilgili düşünmediğiniz tek ayrıntı o gece ne yapacağınız. Maalesef özellikle kadınlar, düğün günü nasıl oynayacağından ne giyeceğine kadar her şeyi düşünürken böylesine önemli bir noktayı düşünmekten kaçıyor. E haliyle bu kadar koşturmaca, ayrıntı, aileden ayrılığın verdiği stres derken tam da o gece yorgunluktan ölecek hale geliyorsunuz. Durum böyleyken birde üstüne korkularınız varsa işte o gece böyle bir ilişkiye hazır değilsiniz demektir. Tabi ki yine tercih sizin ama benim tavsiyem bu kadar stres altındayken kendinizi kasabilirsiniz veya yeterli ön sevişme gerçekleştiremeyebilirsiniz. Bu durumda sizin canınızın yanmasını neden olabilir. Bu yüzden eşinizle konuşup o geceyi erteleyebilirsiniz. Çünkü illaki o gece olmak zorunda değil diğer bütün geceler artık sizindir. Yani ilişkiye hazır olmanız mutlu bir ilişki için önemlidir. Eşinizle konuşup doğru zamanı birlikte belirleyebilirsiniz. Ancak evlendikten 6 ay içerisinde gerçekleştirememişseniz bir uzmana başvurmalısınız.

 

SEX VE CİNSELLİK İÇİN NASIL BİR ORTAM OLMALI?

Şimdi hayal edin böyle bir geceyi veya ilişkiyi nerede ya da nasıl bir ortamda geçirmek istersiniz. Bu konuyla ilgili de korkularınız olabilir. Mesela seslerinizin dışarıdan duyulacağını düşünüyor olabilirsiniz. Düğünün hemen ertesinde gerçekleştiğinde sizden herkesin bunu beklediği için utanıyor olabilirsiniz. Ya da tüm bunlar olmasa bile çok romantik bir oda da mum ışığı altında olmasını istiyor olabilirsiniz artık o sizin kendi iç dünyanızla ilgilidir. Ancak yine eşinizle konuşmalısınız ki o da sizin bu konuda ki beklentilerinizden haberdar olsun. Çünkü o geceki performansınızı bulunduğunuz ortam da tabi ki etkileyecektir. Mesela evde başka birinin daha olması sizi tedirgin edebilir ve kendinizi kasmanıza neden olabilir. Bu yüzden öncesinde düşünüp ortamda neler olmalı ya da nasıl olmalı diye karar verip eşinizle konuşmalısınız.

 

EN SEKSİ KIYAFETİNİZ BEDENİNİZ

O gece ne giyeceğiniz de kafanızda soru işareti barındırıyor olabilir. Çünkü o odaya girip kapıyı kapatıncaya kadar utanma duygusunu üzerinizde taşıyacaksınız. İster çok seksi bir iç çamaşırı isterseniz de tamamen kapalı bir gecelik fark etmez hangisi sizi rahat hissettirecekse onu giymelisiniz. Hatta isterseniz hiç birini de giymeyebilirsiniz. Çünkü en seksi kıyafetiniz bedeniniz!

 

SEKS POZİSYONUNUZU BELİRLEDİNİZ Mİ?

İnternetten pozisyonlara bakıp şu şekilde olmasını istiyorum demeniz eşinizi de sizi de rahatlatacaktır. Özellikle onun size yaklaşma biçiminden korkuyorsanız bunu eşinize anlatıp ilişkiyi siz yönlendirebilirsiniz. Belki sizin altta olmanız, onun sizin içinize girmeye çalışması sizi tedirgin edebilir veya baskı altında hissedebilirsiniz. Bu durumda sizin üstte olacağınız pozisyonlar seçebilirsiniz. Hatta onu içinize siz kediniz alabilirsiniz. Bu yüzden bu pozisyon belirleme de yine sizin duygularınız açısından önemlidir. Kendinizi ne kadar rahat ve iyi ifade ederseniz o kadar sağlıklı bir cinsel ilişki yaşayabilirsiniz.

 

KIZLIK ZARINIZ NASILDIR?

Zar yapısı ağzınızın içinde ki deri kısmı gibidir. Dişinizle bazen dudağınızın iç kısmını kanatırsınız. O zaman nasıl kan akarsa birleşme sırasında kızlık zarınız da o şekilde kanar. Yani çağlayanlar oluşmaz sadece bulaşacak şekilde kanar. Ancak kızlık zarının da çeşitleri vardır.

İlk gece ağrılı ve kanamalı bir ilişki yaşanacak diye bir şey yoktur. Ağrı çekiyorsanız kendinizi kasmışsınızdır ve bu kasma sonucu penis vajinatahrik etmiştir. Bunların sonucu acı çekmişsinizdir. Yine çok kanamalı bir ilişki yaşadıysanız bu durum yine penisin vajinanızda oluşturduğu tahrikin sonucudur.

Normal ve doğal bir ilişkide ya hiç kanama olmaz veya çok az olur ama asla acı hissetmezsiniz.  Ağrısız ve doğal bir ilişki yaşamak istiyorsanız yukarıda bahsettiğim gibi eşinizle önceden konuşup birbirinizi rahatlattıktan ve bu konuda birbirinizi tanıdıktan sonra, ilişki sırasında da ön sevişmeyi uzun tutarak ağrısız ve sağlıklı bir ilişki gerçekleştirebilirsiniz.

Normal bir cinsel ilişki süresi penis vajinaya girdikten sonra 7 dakikadır. Bunun üzerinde bir ilişki kadına acı verir ve daha sonraki birleşmeler için korku oluşturur. Bu yüzden kadınların özellikle ilk ilişkide rahat ve mutlu olması bundan sonra yaşayacakları ilişki açısından da çok önemlidir.

 

Siz de ilk gece korkularınızı aşmak ve daha fazla bilgi sahibi olmak için Uzman Cinsel Terapist & Psikolojik Danışman Mehmet Ulubey‘den randevu alabilirsiniz. Mutlu, huzurlu ve zevk dolu ilişkiler dilerim…

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.