Seks Mutfağı

Düzenli Seks Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Sevgi, aşk, tutku ve arzu dolu bir cinsel yaşama sahip olmanız hayatınızı her alanında olumlu bir şekilde yansımakta ve mutlu gecelerin her sabahı davranışlarınızı, konuşmanıza ve hatta yürüyüşünüze kadar etki etmektedir. Partneriniz ile yalnızca birbirinize ayırdığınız en özel anılar yatak odanızda gerçekleşir ve seks ile cinsel doyuma ulaşmanızın yanı sıra birçok faydasını da hayatın içinde görme şansını yakalarsınız. Düzenli bir seks, çift olarak yaşamış olduğunuz gerginliklerin çözümünden sağlıklı bir vücuda sahip olmanıza kadar bir çok olumlu etkisi söz konusu olmakla birlikte düzenli bir seks hayatı sizlere bundan daha çok şeyleri vaadetmektedir. Peki, düzenli seks yapmak çift olarak sizlere neler sunmakta ve kazandırmaktadır?

1) Düzenli Seks Yapmak İlişkinizi ve Hayatınızı Düzene Sokar

Düzenli olarak eşinizi ile cinsel arzularınıza ve doyumlarınıza ulaşabilmeniz sizlere aşırı oranda mutlu bir ilişki yaşamanızı sağlayacak ve güven konusunda kendinizi daha rahat etmenizi sağlayacaktır. Güvenin getirdiği etki sayesinde hem kendinize hem de eşinizi daha çok sevmeye başlayacaksınız. Kendinizi iyi hissedebilmeniz ve öz güveninizin artması noktasında mükemmel bir yöntem olan seks eşinize olan aşkınız, sevginiz ve arzularınız ile daha özel bir hale gelmektedir. Düzenli bir seks hayatına sahip olmanız size öz saygının yanı sıra yaşam enerjisi katmakta ve sosyal ilişkilerinizde de mutlu ve huzurlu olabilmenizi sağlamaktadır. Ailenizin bütünlüğü, iş hayatınızdaki başarılar, arkadaşlarınız ile olan ilişkileriniz gibi birçok çevresel ilişkileriniz daha mutlu ilişkilerden oluşması noktasında düzenli bir seks resmen bir terapi gibi olmakta ve faydası azımsayamayacağınız kadar söz konusu olmaktadır.

2) Düzenli Seks Yapmak Sizi Daha Sağlıklı Bir İnsan Yapar

Düzenli bir seks hayatına sahip olmanız sağlık açısından yaşadığınız sorunların çözümü ve iyileşme noktasında oldukça katkı sağladığı bilinmektedir. Sağlığınıza katkılarından ilki bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. En az haftada çift olarak iki defa yapılan seks bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde %30 civarında etkiye sahip olabilmekte ve hastalıklara karşı bağışıklığınızın artmasını sağlamaktadır. Kaliteli ve düzenli bir seks hayatı fiziksel olarak güçlü kalabilmenizi ve bu doğrultuda grip gibi enfeksiyonların vücuda bulaşmaması konusunda yardımcı olmaktadır. İkinci olarak ise küçük tansiyonunuzun dengelenmesi noktasında da düzenli seks ile bağlantılıdır. Bunun yanı sıra düzenli seks kalp krizi geçirme olasılığını da neredeyse yarı yarıya azaltmaktadır. Cinsel birliktelik sonrasında vücudunuzda salgılanmakta olan oksitosin hormonu yani mutluluk hormonu küçük çaplı baş ağrılarınızın yok olmasını noktasında işe yaramaktadır. Artık eskiden hayır olmaz başım ağrıyor bahanelerin geçerliliği bu bilgili ile olmayacağı ve orgazm ile salgılanan bu hormon başınızın ağrısının kesilmesinde yardımcı olacaktır. Mutsuz ve düzensiz seksin olmadığı bir hayat resmen stres dolu olmakta ve tüm hayata bakış açınızı doğrudan etkilemektedir.

Seks İçin En Doğru Zaman Nedir? İdeal Sevişme Saati!” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

3) Düzenli Seks, Spor Egzersizleri Kadar Faydalı

Düzenli bir seks hayatına sahip olmanız fiziksel gelişiminize katkı sağladığı için bir nevi spor egzersizi olarak niteleyebilirsiniz. Seks yaparken tercih ettiğiniz pozisyonlar esneklik, güç ve denge gibi spor egzersizlerinde olduğu gibi gelişmektedir. Cinsel birliktelik esnasında sürekli olarak vücudunuzun her noktası hareket halinde çalıştığı için düzenli bir seks aynı spor egzersizleri gibi vücudunuzun forma kavuşmasında önemli bir yer tutar. En az yarım saat süren bir seks ile 150-200 kalori yakabilir ve bu düzenli hal aldığı zaman daha fazla kalori yakmayı başarabilirsiniz. Kilolarınızdan şikâyetçiyseniz ve yaklaşık günde 3 km koşmakta size hem zaman açısından hem de yorgunluk açısından cazip gelmiyorsa düzenli bir seks hayatı tam size göre diyebiliriz.

4) Kadınlarda Adet Ağrılarını Azaltır!

Adet döneminde yaşadığınız sancıların azaltılması konusunda da faydası olan düzenli seks hayatı adet döneminde yaşadığınız aşırı sancı ve ağrıların azalmasına açık bir şekilde fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra düzenli sekse sahip olmanız yani ayda bir değil de haftada bir cinsel birliktelik yaşamanız adet döneminizin döngüsel olarak düzenli bir hale gelmesini noktasında da yararlı olacaktır. Aynı zamanda düzenli bir seks hayatı pelvis bölgenizdeki kan akışını da olumlu olarak etkiler ve orgazm esnasında pelvis bölgenizdeki artan kan akışı sayesinde yumurtalıklarınızın ve rahminiz gibi dokuların daha sağlıklı hale gelmesini, işlevsel olarak daha güçlü kalmasını sağlayabilmektedir. Son olarak ise düzenli seks orgazma ulaşma noktasında ve daha hızlı ıslanabilmenizi kolaylaştırmaktadır.

Regl Döneminde Seks Yapılır mı?” adı yazıyı okumak için tıklayınız.

5) Erkeklerde Erken Boşalma ve Sertleşememe Problemini Tedavi Eder

Cinsel birlikteliğin kaliteli olması için her iki tarafında hem fiziksel hem de ruhsal olarak tam performans sergileyebilmesi gereklidir. Bu noktada yaşamış olduğunuz erken veya geç gelme, penisinizin sertleşmemesi ve isteksizlik gibi sorunlara çözüm için ilaç tedavisi ve doğal bitkileri tercih edebilirsiniz. Fakat yine de istediğiniz performansa ve sorunun çözüme kavuşamadığını görebilirsiniz. Bu noktada tercih ettiğiniz çözümlerin yanı sıra düzenli seksi de hayatınızdan eksik etmemelisiniz. Çünkü kullandığınız ilacın faydasını görebilmeniz için arada sırada seks yapmanız yeterli olmayacaktır. Düzenli bir cinsel birliktelik yaşadığınız cinsel sorunun yavaş bir şekilde kaybolmasını sağlayacak ve eski performansınızı yeniden yakalayabilmenizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra sürekli bir orgazma ulaşım çoğu erkeğin yaşama ihtimali olan prostat kanseri riskini de daha aza indirgemektedir.

SORU: PEKİ SİZ DÜZENLİ SEKS YAPMAYA BAŞLADIĞINIZDA KENDİNİZDE NE GİBİ DEĞİŞİMLER OLDUĞUNU HİSSETTİNİZ? DENEYİMLERİNİZİ ANONİM OLARAK PAYLAŞIN!
Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Selam ben kocami cok porno videolarina bakmasinin sahidi oldum benim kocam virtusl yasiyor nasil karsosini alabilirim?

    • bu konuda mehmet hocam size yardımcı olabilir. randevu alır mısınız?

  • Bende ilişkinin düzenli olmasını istiyorum ama sıkıntı şu ki ben iki isterken eşim üç bazende dörde kadar çıkabiliyor ne yapmalıyım
    Bu faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim
    Başarılar