Seks Mutfağı

Seks Oyuncakları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Partneriniz ile olan cinsel ilişkiniz artık rutinleşen bir hal almış, bu durumda partnerinizin veya sizin partnerinize olan ilginizi azaltmaya başlamış ve seks yapmak artık sadece doğal bir aktiviteden öteye geçmediği için arzu dolu seks anları özler bir hale gelmiş olabilirsiniz.

Partneriz ile monoton bir cinsel hayatı geride bırakıp yeni, rengârenk ve fantezi dolu bir sekse kavuşmak için öncelikle cinsellik konusundaki tabularınızı yıkmalı ve her fikre açık olmalısınız.  Kesinlikle cinsel yaşantınızın tekdüze gitmesinden ne kendinizi ne de partnerinizi suçlayarak bir suçluluk psikolojisine kapılmamalısınız. Bu düşünceden çıkarak seks hayatınızı yeniden canlandırmak için nasıl bir çözüm yolu bulacağınıza eşiniz ile karar vermelisiniz.

Bu yazıda sizlere birçok çift tarafından cinsel hayatlarını yeniden canlandırmak için kullanılan seks oyuncaklarından bahsederek nasıl kullanılacağı hakkında açıklık getirmeye çalışacağım.

Aile yaşam tarzınız, cinsel mitler ve korkularınız veya kültürünüz gibi kavramlar seks oyuncaklarının kullanımı konusunda sizleri endişelendiriyor ve cinsel hayatınızda kullanmaktan sakınıyor olabilirsiniz. Fakat cinsel yaşamınızı yeniden canlandıracak ve arzu dolu anları yeniden hissedebilmeniz için pozitif yönde bir yarar sağlayabilmektedir. Tabii ki bu durum fantezi ve seks oyuncakları bilinçli, aşırıya kaçmaksızın kullandıkça veya partnerinize karşı zarar vermedikçe geçerlidir.

Bazı dönemlerde hayat koşuşturması veya iş hayatınızda kötü giden şeyler ikili ilişkilere doğrudan etki edebildiği için yeni şeyleri hayatınıza katmak sizleri rahatlatacak ve cinsel birliktelikten de zevk alma olasılığınızı arttırabilirsiniz. Birçok çiftler tarafından cinsel hayatını daha zevkli bir hale getirmek için seks oyuncakları ve seks oyunlarından yararlanmaktadır. Eğer sizde cinsel birlikteliğinizi monoton olarak değerlendiriyorsanız cinsel hayatınıza renk katmak seks oyuncaklarını tercih edebilirsiniz.

Cinsel hayatınızda kullanmak isteyeceğiniz seks oyuncağınızı ihtiyacınıza göre belirlemelisinizdir. Çünkü seks oyuncakları geniş bir yelpaze içerisinde çeşitli olarak bulunmaktadır: kelepçe, dildo, vibratör, penis oyuncakları, birçok farklı türde prezervatifler ve çeşitli toplar.

En Çok Kullanılan Seks Oyuncakları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

 Seks oyuncaklarını partneriniz ile beraber cinsel hayatınızı renklendirmek için kullanabilirken bireysel olarak da arzularınızı tatmin edebilmek içinde kullanabilme imkânına sahip olabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus sahip olmak istediğiniz seks oyuncağının özelliklerini öğrenmeli ve ihtiyaç duyduğunuz oyuncakları almalısınız. Çünkü kullanma konusunda bilgi sahibi olmadığınız bir oyuncak sizlere hep fiziksel hem de psikolojik olarak tahribatlar oluşturabilir. Bu doğrultuda bazı seks oyuncaklarında kolaylık sağlaması adına kayganlaştırıcılar kullanılmalıdır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir önemli husus ise bazı kayganlaştırıcılar aromalı olabildiği için içlerinde şekerler bulunmaktadır. Bu da oyuncağın kullanımı esnasında vajinada enfeksiyon gibi sorunlara yol açtığı için prezervatif kullanmalısınız ve her yeni denemede de prezervatifinizi değiştirmeyi unutmayınız.

Vibratör

Partneriz ile seks hayatınızda artık monotonluğa son vererek ön sevişme safhasını daha da uzatmak istiyorsanız kullanacağınız oyuncaklardan bir tanesi vibratördür. Cinsel ilişkinizde partnerinizin cinsel isteğini ve arzusunu arttırmak için ya da partnerinizin orgazm konusunda geç kalıyorsa vibratör yardımı ile onu daha hızlı boşaltabilirsiniz. Vibratör aletinin birçok farklı boyutu, rengi veya kalitesi olabilirken genel olarak küçük ve dar olan bir üründür. Bunun sebebi ise daha kolay bir kullanım sunabilmesidir. Vibratör tercihinizi düz olarak veya titreşimli olarak seçebilirsiniz. Penis işlevini yerine getiren vibratörlerin titreşim özelliğine sahip olanı seçmeniz partnerinizi daha hızlı orgazm yaşamasını sağlayabilmektedir. Kullanımı oldukça basit ve kolay olan vibratör kullanımında dikkat etmeniz gereken husus ise titreşim hızını doğru ayarlamanızdır. Bunun yanı sıra vibratör vajina içerisindeyken partnerinizin yönlendirmelerine ve isteklerine uygun olarak hareket ederek onun canının yanmasını engeller ve haz duygusunun ortaya çıkması kolaylaşır. Doğru kullanımı daha doyurucu haz yaşamanızı sağlayan vibratörlerin temizliğine de dikkat etmelisiniz.

Belden Bağlamalı Vibratör

Partneriniz ile yatak odanızda arzularınız ve tutkularınız daha fazla canlandırmak için kullanabileceğiniz bir diğer seks oyuncağı ise belden bağlamalı vibratörlerdir. Partneriz bir bayan ise onun daha fazla zevk alabilmesini ve daha arzulu bir seks için normal bir penis boyutundan ve kalınlığından büyük olan bir vibratörü kullanabilirsiniz. Partnerlerden erkeğin belden bağlamalı vibratörü vücuduna takarak eşi ile sevişmeye başlayabilir. Belden bağlamalı vibratörlerin bir çeşidi olan içi boş vibratörleri de tercih ederek kendi penisinizi içi boş vibratöre yerleştirerek sevişirken partnerinizin penisinizi daha kalın ve büyük olduğu duygusu yaşatarak onun cinsel birliktelikten daha çok zevk almasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda belden bağlamı vibratör sayesinde partnerinizden önce boşalma sorununu da aşarak onu da bu zevkten mahrum etmeyerek onun defalarca orgazma ulaştırabilirsiniz. Aynı zamanda belden bağlama kısmından vibratörü sadece kemerden çıkararak da kullanarak partnerinizi aynı anda hem penisiniz hem de vibratör ile zevk almasını da sağlayabilirsiniz. Önyargılarınızı aşmış ve kendinizi fantezi konusunda sınırlamayan bir cinsel ilişkiye sahipseniz rol değişiminde bulunarak da belden bağlamalı vibratörü kullanabilirsiniz. 

Evlilikte Porno İzlemenin Zararları ve Faydaları” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Zevk Arttıran Spreyler

Genel olarak cinselliğe karşı bakış açısı soğumaya başlayan ve cinsel birliktelikte istediği arzuyu partnerine yaşatamayan bayanlar tarafından kullanılan zevk arttırıcı spreylerin kullanımı oldukça kolaydır. Spreyi sadece iki üç defa vajina bölgesine sıkmanız bu bölgenin nemlenmesi sağlarken sizin de cinsel arzularını uyarıcı noktasında etki eder.  Herhangi bir yan etkiye sahip olmayan bu spreylerin içerisinde partnerinizin başınızı döndürecek etkiye sahip olan afrodizyaklar bulunmaktadır.  her iki partner için de kullanımı söz konusu olan bu spreyler uzun soluklu bir performans sergileyebilmenizi sağlarken kendinize olan güveni ve gücü keşfetmenizde de etkili olabilmektedir. Cinsel yaşamınızı daha renkli bir hala getirebilmek ve arzu dolu anları yaşamak için deneyebilirsiniz. Bu noktada önemli konu partneriniz ile bu spreylerin size katacağı etkinin aksine ondan bekletiniz veya yüklediğiniz anlam doğrultusunda sonuca varabilecek olmanızdır.

Anal Tıkaç

Anal bölgenin yapısına göre üretilmiş olan bu seks oyuncağı kadın ve erkek taraf için çeşitli hazları ve zevkleri uyandırabilmekte ve bu tersten ilişkiye yakınlığınız konusundan da bağımsız bir üründür. Anal tıkacın kullanımı öncesinde anüs bölgesini ve aleti kayganlaştırıcı kullanmalı daha sonra anüs bölgesine yerleştirmelisiniz. Bu aşamadan sonra partneriniz ile cinsel ilişkiye başlayarak uyarılana kadar devam ederek partneriz hem penisinizi hem de tıkacı hissederek daha fazla zevk alacaktır. Bununla birlikte anal tıkaç ile penisinizin farklı noktalara baskı neticesinde temas etmesi arzu noktasında her iki taraf için yükselecek ve partneriniz penisinizi daha kalın ve büyük hissiyatını yaşayacaktır. Aynı zamanda penisinizin G noktasına teması kolaylaşarak partnerinizin orgazm yaşamasını sağlayacaktır. Birçok çift tarafından kabul edilmesi zor bir konu seks esnasında erkek tarafın anal tıkacı kullanmasıdır. Erkek tarafın anal tıkacı kullanılması halinde kendisini eşcinsel olarak nitelendirmesine yol açmaktadır. Fakat bu noktada bilmeniz gereken husus eşcinselliğinin genetik olarak eğilim olmasıdır.

Dildo

Genel olarak seks oyuncakları arasında en fazla tercih edilen dildolar yani gerçekçi penisleri cinsel ilişkide vajina bölgesinde kullanarak orgazm hazzını tadabilmenizi sağlamaktadır. Vibratörün aksine titreşim özelliği olmayan dildoları eliniz yardımı ile vajina içerisinde ileri geri yaparak kullanabilirsiniz. Cinsel ilişkinizde seks oyuncağı olarak dildoyu tercih ediyorsanız satın alacağınızın kalitesi yani üretiminde kullanılan malzemelerin sağlıklı ve uzun ve ömürlü olmasına dikkat etmelisiniz. Dildo kendi içerisinde birçok farklı şekilde üretilmektedir. Plastik, ten dokusunda olan, silikon, cam ve metal dildolar gibi birçok farklı ürünü tercih edebilirsiniz. Bu noktada partneriniz ile karar vermeli ve nasıl bir dildo almak isteğinizi seçmelisiniz. Sizleri daha çok zevklendiren bir ürünü kullanmanız cinsel ilişkinizdeki performansa doğrudan etki edecektir.

En İyi Seks Pozisyonları ve En Çok Tercih Edilen 39 Pozisyon” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Fetiş &BDSM Oyuncakları

Bu tarz seks oyuncakları zor kullanma, ya da talimat verme, itaat etme gibi fantezileri cinsel yaşantınıza eklemek ve daha renkli bir sekse sahip olmak istediğiniz zaman tercih edebilirsiniz. Bu tarz seks oyuncaklarına karşı korku ile yaklaşmanız oldukça normaldir fakat bu oyuncakları kullanırken partneriniz ile illaki sadist veyahut mazoşist duyguları barındırmanız gerekmemekte ve sadece cinsel arzularınızı ve tutkularınızı arttırmak adına kullanabilirsiniz. Romantik ve duygusal bir cinsel birlikteliğinizde bir süre sonra eksiklikle hissedebilirsiniz. Bu durum tam olarak partneriniz ile kendinizin içinizde bastırdığınız arzulardan kaynaklanmaktadır. Çünkü sekste aşırıya kaçmadan sert ve zorlama sevişme isteğini arttırır ve partnerinizi tahrik eder. Biraz da korku ve utangaçlıktan kaynaklı olan bu konu dile getirilmez. Fakat partnerinize karşı istek ve arzularınızı dile getirerek cinsellikte ihtiyaç duyduğunuz yeniliklere açılmalısınız. Bu seks oyuncakları ile partnerinizin canını aşırıya kaçarcasına yakmadan çeşitli fantezileri yaşayabilirsiniz. Bu seks oyuncakları ile oynana oyunlardan birisi köle erkektir. Erkeğinizin gözlerini bağlayarak ve ellerini de bağlayarak ona her istediğinizi yapan ve itaat eden bir eş modeli yaşayarak ölçüsünü kaçırılmadığı sürece her iki tarafta yeni zevkleri tadarak bir cinsel birliktelik yaşayabilir. Çeşitli kurgular eşliğinde cinsel hayatınıza farklılıklar katmanızı sağlarken çeşitli kostümlerle de kendinizi farklı karaktere büründürebilir ve yatak odanızda köklü bir değişime gidebilirsiniz.

Prezervatifler

Ve son olarak da günümüzde artık gebelik konusunda önlem dışında fantezi amaçlı olarak da prezervatifler kullanılmaktadır. Partneriniz ile olan cinsel birlikteliğinizde seks süresini uzatmak, erkek tarafın boşalmasını geciktirerek, kadın tarafın da orgazma ulaşmasını sağlamak ve cinsel hazları ortaya çıkaracak birçok farklı prezervatif bulunmaktadır; kokulu, geciktirici, renkli, tırtıklı, halkalı…  düz olan seks hayatınızda klasik prezervatiflerin aksine bu prezervatifleri kullanarak ufakta olsa seks hayatınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Bu yeni tarz prezervatifler aynı zamanda vajinadaki klitoris noktasını uyarma noktasında işlevsel özelliğe sahip olması partneriniz ile doyasıya bir gecenin kapılarını aralama şansı sunabilmektedir.

SORU: Peki siz cinsel hayatınızı renklendirmek için hangi seks oyuncaklarını kullanıyorsunuz? Anonim bir şekilde yorum yaparak görüşlerinizi paylaşın!
PARTNERİNİZLE CİNSEL HAYATINIZDA SORUNLAR YAŞIYOR VE CİNSEL UYUMU YAKALAYAMIYORSANIZ PROFESYONEL BİR DESTEK ALMAK İÇİN PSİKOTERAPİST/CİNSEL TERAPİST MEHMET ULUBEY İLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

    • seksten zevk almamanın bir sürü sebebi vardır. bunun için ayrıntılı görüşmek gerekir. fizyolojik mi psikolojik mi yoksa seksi bilmemekten kaynaklanabilir

  • Merhabalar. Esim anal sexte hemen baslamak istiyor, bu seferde cani yaniyor, cabuk bitirmek istiyor. Bize yardimci olacak kolaylastirici sex urunleri tavsiyelerinizi bekliyorum.

  • Merhabalar,

    Yazınız birçok noktadan bilgilendirici olsa da anal tıkaç kullanımı maddesinde erkeklerin anal tıkaç kullanması hususunda gay olarak algılanmaları konusunda 'Fakat bu noktada bilmeniz gereken husus eşcinselliğinin genetik olarak eğilim olmasıdır.' cümlesine katiyen katılmıyor ve okuyucularınızı yanlış yönlendirdiğinizi düşünüyorum. Öncelikle gay olmak yalnızca anal yolla ilişkiye girmek değildir. Anal olarak uyarılmaktan çok zevk alan hetero erkekler de olabilir. Gay kısaca, cinsel ilişkilenme ya da duygusal birliktelik için kendi hemcinsini seçen kişi demektir ve 'gay geni' diye bir gen de yoktur. Gayliğin genetik olarak aktarılabilmesi için aynı saç rengi, göz rengi gibi bir gen kodu olması gerekir ki böyle bir gen az öncede bildirdiğim gibi bulunmadığından bu şekilde bilgi vermeniz bilmeyenler için sanki gaylik genetik yolla aktarılan bir 'hastalık' izlenimi uyandırabilir.
    Teşekkürler.

  • Zex oyuncağının büyüklüğü ve kalınlığı vajina yı zamanla genişletirmi vajina içi kaslarında sarkma yırtılma olma ihtimali varımıdır. Sex oyuncağı kullanımı için ortalama bir süre verebilirmisiniz

    • ortlama bir süre yok, sizi mutlu ettiği sürece kullanabilirsiniz.

  • Merhaba Mehmet bey, kaleme aldığınız her bir cümleniz ile beni motive ediyorsunuz.
    Sizinle daha sonra online görüşmede yapabilirim.
    Hazır konu açılmışken sormak istedim. Penisim normaldende küçük. takma realistik kılıf aldım ama uç kısmındaki 5 cm'lik dolgu tat vermediği gibi kırılıyor.
    Xlove marka almıştım. farklı marka ve 8 cm için kullanışlı modellerde tavsiyelerinizi bekliyorum.

    • merhabalar seks oyuncakları ile ilgili herhangi bir marka tavsiyesinde bulunamıyoruz. bunun için herhangi bir seks shopla iletişime geçebilirsiniz.

  • Seks oyuncaklarını benden temin edebilirsiniz.
    10 yıldır seks shop işletiyorum. Bakanlık onaylı kaliteli ve özel seks aletlerim var. Gizli kargo ile kapınıza kadar yolluyoruz. Tüm Türkiyeye kargo hşzmetimiz bulunmaktadır

  • Merhabalar , eşim marketten. Prezervatif bile alamıyor. Bu seks oyuncaklarını nasıl alacak. Yazıyorsunuz boyle insanlar denemek istiyor. Ama bulundugumuz yerde almanın bir imkanı yok.

    • merhabalar, seks oyuncaklarını online olarak alabilirisniz. ama daha hassas olacagım bundan sonra. istediğiniz bir oyuncak varsa sizi hediye etmek isteriz.

  • Seks oyuncaklarını sizden temin edebilir miyiz?
    Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    • merhabalar, seks oyuncagı satışımız yoktur. sadace seks oyuncakları konusunda danışmanlık yapıyorum. faydaları zararları , hangisinin kullanılması gerektiği, hangi sorun için kullanılacagı gibi...

  • Seks oyuncakları gerçek bir penisin yada vajinanın yerini tutar mı? Hiç evlenmeden seks oyuncakları ile cinsel yaşam devam edebilir mi? Evlenmeden dememden kastım gerçek bir cinsellik yaşamadan yani

    • seks oyuncaklarının gerçek bir seksin yerini tutmayacagını düşünüyorum. evet evlenmeden önce de seks oyuncakları kullanabilirisniz. yeter ki hangisini hangi amaç için kullanacagınızı bilin. bunun için bizimle iletişime geçebilirisiniz