Kategoriler: Güncel

Merhamet Seksi ( Pity Sex) Ne Demek?

Merhamet Seksi Ne Demek? Sınırları Neler?

Merhamet seksi, cinsel literatüre yeni giren kavramlardan birisidir. Aslında cinsel açıdan insanlığın tarihi kadar eskidir, sadece yeni tanımlanmıştır.

Bu yazımda, merhamet seksi tanımını yapacağım. Hangi cinsel ilişkilerin bu tür sekse dahil olduğunu açıklayacağım. Hazırsanız başlayalım:

Merhamet Veya Acıma Seksi Ne Demek?

Merhamet seksi; bir insanı daha iyi hissettirmek için veya onu teselli etmek için yapılan sex türüdür. İngilizcede pity sex olarak bilinir. Tanımdan da anlaşılacağı gibi, o kişiye duygusal veya cinsel bir ilgi olmaksızın, sadece acıma duygusu ile yapılan sekstir.

Merhamet Seksi Yapmanın Fayda Ve Zararları Neler?

Bir şey hissetmeden, karşımızdakinin durumuna üzüldüğümüz için seks yapmak, ilerleyen süreçte kendimizi kötü hissetmemize neden olabilir. Çünkü cinsellik bir etkileşim ve çekim bütünüdür.

Diğer yandan, hayrına seks de denilen merhamet seksi, vicdani bir rahatlama da sağlayabilir. Eğer seks yapılan kişi bizim için çok değerliyse, ona iyilik yapma hazzını yaşayabiliriz.

Karşı taraf için ise durum daha karışık bir hal alır. Eninde sonunda sizin onunla acıdığınız için seviştiğinizi bilecektir. Siz söylemeseniz dahi bunu fark eder. Daha dazla üzülmesine neden olabilirsiniz. Diyelim ki, sizin onunla merhamet seksi yaptığınızı fark etmedi. Bu durumda da,  ya sizinle sevgili olduğunu düşünecek ya da, bu seksin devamını isteyecektir. Özetle, her iki senaryoda sonuçlar olumsuzdur.

İnsanlar En Çok Ne Zaman Merhamet Seksi Yaparlar?

Uzun Süre Devam Eden İlişki Bitince

Boşanma veya ayrılık sonrası yaşanan cinsellik içerisinde merhamet seksinin payı büyüktür. Değer verilen karşı cinsten bir arkadaş, terkedildiği için kendisini değersiz ve talep edilmeyen insan olarak görür. Onu teselli etmek için ortamında etkisiyle yaşanan seks, bir acıma veya merhamet seksidir.

 

Fiziksel Anlamda Kendini Yetersiz Bulan Arkadaş Veya Kanka

En sık yaşanan pity sex  türlerindendir. Sizin için çok değerli olan kankanız maalesef çirkin bir karşı cins… Kimse onu beğenmiyor, hiç cinsel deneyimi de yok. Onunla yatıyorsunuz ve kendisini iyi hissetmesini sağlıyorsunuz. Kanka ile yaşanan sex deneyimi çoğu zaman değerli dostlukların da bitmesine neden olur.

 

Eski Eş Veya Sevgili İle Yapılan Seks

Boşanılan eş veya terk edilen  sevgili ile yaşanan cinselliklerin çoğu merhamet seksidir. O insan hala bizim için değerlidir ama cinsellik ve sevgi bitmiştir. Aylar sonra perişan halde kapımızı çaldığında onu içeri alıp, değerli olduğunuz hissettirmek için sevişirsek, aslında ona acıyoruzdur. Başka üst nedenler bulunur genelde (özlem, sevgi, bağ v.s) ama gerçek neden onu mutlu etmek adına gösterdiğimiz merhamettir.

 

Uzun Süre Cinsellik veya İlişki İçin Israr Eden Biriyle Yapılan Seks

Bazı insanlar beğendikleri birisinin peşini bırakmazlar. Israrlı teklifler ya sevgili olmak ya da  sex yapmak için içindir.  Bu ısrarlara olumlu yanıt alamayınca bir noktada o insanın peşini bırakırlar. İlginçtir ki, peşinden koşulan bu ilgiye alışmıştır. O ısrarı görmeyince kendisini kötü hisseder ve peşinden koşanın tekrar ilgisini çekmek için onunla cinsel ilişkiye girer. Her ne kadar ısrar edilenin ego tatmini gibi görünse de, bu da bir merhamet seksidir. Çünkü, ona istediği seksi vererek amacına ulaşmasını sağlar. Dolaylı yoldan kendisi de ego tatmini yaşar.

Eş İle Sırf O İstediği İçin Yapılan Seks

En yaygın merhamet seksi nedenini sona sakladım… Karı- koca arasında yaşanan cinselliğin önemli kısmı bu gruba girer. Karşılıklı saygı ve sevgi ortamı bulunan evliliklerde bazen bir taraf sekse daha isteksiz olabilir. Ama eşin seks ısrarı kırılmayarak cinsellik yaşanır. Bu tür sekste genellikle kadınlar merhamet gösteren, verici taraftır. Eşinin artan libidosunu düşürmeye yardımcı olmak için istemeden de olsa sevişirler.

Ona karşı olumsuz duygu ve hisler beslemezler.  Bu yönüyle evlilikte cinsel istismar başlığı altında değerlendirilemezler. Çünkü cinsel istismarda zorlama vardır, kadın kendisini kullanılmış hisseder.

Konuya başlarken de belirttiğim gibi, merhamet seksi sadece karşı tarafın iyi hissetmesini sağlamak için yapılır.

Sağlıklı bir cinsel yaşam dileklerimle…

Cinsel yaşamanızla ilgili profesyonel destek almak isterseniz Cinsel terapist Mehmet ulubey İle iletişime geçebilirsiniz.

Mehmet Ulubey

Paylaş
Yazar
Mehmet Ulubey
Etiketler: cinsellik