Güncel

Derin Penetrasyon İçin En İyi Sex Pozisyonları

Derin Penetrasyon İçin En İyi Sex Pozisyonları

Sex pozisyonları resimli olarak 10’dan fazla yazımızda yer almakta… Bu yazımızda ise derin penetrasyon için en iyi seks pozisyonlarını ele alacağız. Önce derin penetrasyon nedir, nereleri uyarır onu açıklayalım:

Penetrasyon sex pozisyonları cinsel ilişki esnasında penisin her zamankinden farklı olarak 1-3 cm daha ileriye girmesine olanak sağlayan seks pozisyonlarına derin penetrasyon sex pozisyonları denir. Erkeğin penisi, kadının vajina içerisindeki farklı erojen noktalara temas eder ve alınan zevk artar.

Peki derin penetrasyonla hangi bölgeler daha fazla uyarılır?

En şiddetli uyarım A noktasında yaşanır. A noktası, vajenin sonlanma noktasına yakın bir yerde bulunan his demetidir. Kalın bağırsak duvarına yakındır. Bu nedenle anal sex ile de uyarım sağlanabilir. Ama en ideali, A noktasına direk temas ederek uyarım sağlamaktır.

A noktası uyarımını küçük penis ile yaşamak zor olabilir. Bu nedenle, derin penetrasyon sex pozisyonları denemek faydalı olabilir. Hala uyarım sağlanamıyorsa, penis kılıfı, vibratör gibi yardımcı sex oyuncaklarından destek alınabilir.

Başka hangi bölgeler derin penetrasyonla uyarılabilir?

G noktası vajen girişinin 3-4 cm içerisinde ön duvara yapışıktır. Bu nedenle uyarılması için eğri penis veya seks oyuncakları idealdir. Ancak, genelde erkeğin arkadan yaklaştığı derin penetrasyon seks pozisyonları da ters açıdan dolayı şiddetli g spot uyarımı yapmaya yardımcı olurlar.

 

Bu özet bilgilerin ardından, derin penetrasyon için en iyi cinsel ilişki pozisyonlarını karikatür resimli olarak inceleyelim.

Ayakta El Arabası Pozisyonu

Erkek ayaktadır. Kadın arkasını döner, kolları üzerine ağırlığını vererek, bacaklarını erkeğin beline dolar. Bu aşamada penis vajinaya girer. Giriş açısı, kasık yağları gibi sınırlı penetrasyon sağlayan olumsuzlukları ortadan kaldırır. Penis tam olarak gidebileceği son noktaya kadar vajinada ilerler. Kadında,büyük penisle seks yaparmış gibi dolgunluk hissi sağlar. Hatta diyaframa yapılan dolaylı baskıdan dolayı nefes alması dahi yavaşlar.

A noktası uyarımı için en iyi pozisyonlarından birisidir. Ancak kadının kollarına aşırı yük bineceği için uzun süre yapılması zor olabilir.

Oturarak El Arabası Pozisyonu

İngilizcede ‘deep penetration’ olarak bilinen derin penetrasyon için en konforlu cinsel pozisyonlardan birisidir. Yukarıda açıkladığım pozisyonun erkek oturarak yapılan halidir. Penis vajen içerisinde halk arasında bilinen tabirle ifade edecek olursak;  ‘köküne kadar’ ilerler.

A noktası ve g noktasını güçlü uyarır. Ayrıca, penisin yaptığı basınç  nedeniyle klitoris uyarımı da sağlanır. Kadın yaşanan üçlü uyarımdan dolayı daha şiddetli ve kolay orgazm olabilir.

Yine kollara binen yük ve kafanın aşağıda yer almasından dolayı kadın uzun süreli deneyimde zorluk yaşayabilir. 3-5 dakika arası rahatlıkla bu pozisyonda sevişilebilir.

Yılan Pozisyonu

Görünümü yılanların çiftleşmesine benzediği için bu ismi almıştır… Kadın yüzüstü uzanır ve altına bir yastık koyar. Böylelikle anal girişi ve vajinal girişi arkadan yukarı kalkar. Erkek bu esnada yaklaşır ve birleşme yaşanır. Tamamıyla ortaya çıkan vajinaya penis, girebileceği son noktaya kadar girer.

Vajinanın daha hiç uyarılmamış bölgelerini uyararak benzersiz bir orgazm yaşanmasına olanak sağlar.

Ayna Pozisyonu

Erkek ve kadın yatakta aynı duruşla ,aynı ritmik hareketleri yaptığı için ayna pozisyonu denir. Erkek yatağa ellerini yaslayarak yarı uzanmış haldedir. Kadında erkeğin kucağına aynı şekilde oturur. Kollarından destek alarak penisi vajina içerisinde istedikleri gibi yönlendirirler. Penisin 90 derecelik dik giriş açısı sayesinde vajinada en uç noktalara ilerler. A noktası temasının en kolay olduğu sex pozisyonlarından birisidir.

 

Derin Penetrasyon İçin ipuçları

Dikkat ederseniz vajinaya penisin en fazla girdiği tüm pozisyonlarda erkek arkadan yaklaşıyor… Vajinanın arkaya kıvrımlı olan anatomik yapısı, arkadan girişlerde daha fazla penetrasyon sağlanmasının en önemli nedeni.

Sağlıklı bir cinsel yaşam dileklerimle…

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.