İlişki Rehberi

Erkeklerin Seks Sırasında En Sık Yaptıkları 9 Hata

Seks sırasında yaşanan olumsuzluklar, ilişkileri de olumsuz etkilemektedir. Yapılan hataları fark etmek ve hataları düzeltmek partnerler için daha iyi olacaktır. Bu yazımda erkeklerin yaptıkları hataları dile getireceğiz. 

1-) Cinsellik Sırasında Başka Şeylerle İlgilenmek:

Kadınların en şikayetçi olduğu konulardan biridir. Cinsellik sırasında televizyona bakan erkeklerle cinsel ilişki yaşayan kadınlar orgazm olamamaktadır. Orgazm olmaktan ziyade kadının kalbini kıran bu durum kadını, romantik ilişkisinden bile soğutabilir. 

2-) Sevişmek İstemeyen Partnere Israrcı Davranmak:

Libidonuz tam yüksekken partnerinizin seks istememesi sizin moralinizi bozabilir. Ancak karşı tarafın istememesini normallikle karşılamanız gerekmektedir. Bu sayede ilişkiniz dürüstlük çerçevesi içerisinde yaşanmış olur. Ters tepki gösterirseniz, partnerinizi istemediği bir ilişkiye zorlamış olursunuz ve bu da ilişkinize elbet yansıyacaktır.

3-) Ön Sevişmeye Önem Vermemek:

Kadınlar ön sevişmeye erkeklerden daha fazla önem vermektedir. Hızlı olan erkek, ön sevişmeyi kısaltarak kadını mutsuz edebilir. Partnerinizin vücudunda sevdiği noktalara yoğunlaşmak onu sekse daha istekli hale getirir. Bu yüzden ikinizin de mutlu olacağı bir cinsel ilişki yaşanmış olur. 

4-) Yatakta Rekabetçi Davranmak:

Erkeklerin rekabetçi yapısı yatakta da devam etmektedir. Ancak bu durum bazı kadınların hoşuna gitmemektedir. Partnerinizin kişilik yapısına uymayan emirler onun zevk almasını önler. Yapılan emrivaki oyunlar da onları rahatsız edebilir. Kadınlar bu hareketleri genellikle kaba bulmaktadır.

 

Kadınları Zevkten Uçurma Rehberi” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

 

5-) Kendinizle Övünmek:

Düşündüğünüzün aksine aslında penis boyunuzu kadınların gözüne sokmak onların hoşuna gitmez. Cinsellikle alakalı bilgi ve deneyimleri dile getirip bunlarla övünmek, itici durmaktadır.

6-) Partnerin İsteklerini Umursamamak:

Öncelikle birbirinize karşı açık ve dürüst olmanız cinsel ilişki sırasında da işe yaramaktadır. Partnerinizin ilişki sırasında neyden hoşlandığını öğrenmek ve ona göre davranmak ona daha çok zevk verecektir. 

7-) Prezervatif Kullanmak İstememek:

Hamile kalmaktan korkan kadın en etkili yöntem olan prezervatif kullanmayı seçebilir. Haz almayı azalttığını düşünen erkek istemeyebilir. Ancak kadını böyle riskli bir ilişkiye zorlamak onu kötü etkilemektedir.

😎 Partnerinin Sertlik İstediğini Düşünmek:

Bir gün sertlik isteyen partneriniz başka bir gün istemeyebilir. Her zaman sert davranmak, kadını yorabilir. O yüzden 6. maddede bahsettiğimiz gibi partnerin ne istediğini açıkça sorup öğrenmek sizler için daha iyi olacaktır.

9-) Cinsel İlişki Sonrası Davranışlar:

Çoğu kadının cinsel ilişkiden sonra erkeğin tavırlarından şikayetçi olduğu bariz ortadadır. “Seviştik, bitti.” tarzı davranışlar kadını çok incitecektir. Bu yüzden ilişki sonrası onu yatakta yalnız bırakmamak, ona sırtınızı dönmemek veya başka şeylerle ilgilenmemek gerekir. 

 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.