Aydın Psikolog Hizmetleri, Yorumları ve Ücretleri

Psikolojik danışmanlık ofisimize gelen birçok soruya genel olarak cevap vermek istedik. Bizi arayanlar genelde iyi bir psikolog nasıl bulurum, iyi psikolog hizmeti nasıldır, psikolog ücretleri ne kadardır, psikolojik danışmanlık randevusu nasıl alırım? Tarzı soruların cevabını merak ediyorlar.

Psikoterapist mehmet ULUBEY hocamıza bu soruları sorarak vermiş olduğu cevapları kısa kısa özetledik. Bu konuda size yardımcı olacağını düşünüyoruz. Aklınıza takılan başka sorular olursa yorum kısmına ya da iletişimden bize yazabilirsiniz.

Yapılan çalışmaya göre psikolog yardımı yani psikolojik destek alan insanların psikolojik destek almayan insanlara göre daha mutlu olduklarını söylüyor. Bilimsel çalışmalar psikolojik destek alanların %50’si gözle görülür şekilde kendilerini iyi hissettiklerini, %75’inin de 6 ay sonra tamamen sorunlarından kurtulduğunu gösteriyor.  Önemli bölümünün büyük bir rahatlama ve umut duygusu hissettiklerini söyleyebiliriz.

Aydın’da Psikolog Hizmeti

Aydın’da Psikolog hizmeti almak istiyorsanız öncelikle hangi konuda psikoloji destek almanız gerektiğini bilmelisiniz. Psikolojik destek kapsamında aile danışmanlığı, evlilik ve çift terapisi, cinsel terapi, çocuk pedagojisi ve ergen sorunları ile bireysel sorunlar ele alınabilir.

İnsanlar genelde çok zor durumda kalmadıkça profesyonel destek almak istemezler. Aslında ruh halimizin bu kadar yıpranmasına izin vermeden düzenli olarak yardım almanız gereklidir.

Ruh sağlığımıza da en az bedensel sağlığımız kadar önem vermeliyiz. Çünkü tüm bedensel rahatsızlığımızın altında dahi aslında dolaylı olarak psikolojik sağlığımız yatıyor.

 

Aydın’da psikologlar insanların bu hayatta yaşadıkları sorunlar ve zihinsel sağlık sorunları ile etkili biçimde başa çıkabilmelerine yardım eden profesyonellerdir.

Aydın’da psikologlar insanların stresli durumlarla başa çıkabilmesi, bağımlılıklardan kurtulması ve yaşamda karşılaştıkları problemleri çözebilmeleri adına destek olurlar. Onların nasıl düşündüğü, hissettiği ve davrandığı konusunda etkili çalışmalar yaparlar. Düşüncelerinde meydana gelen çarpıtmalardan kurtulmalarına destek olur. Bu sayede doğru düşünceden yola çıkan doğru duygular ve davranışlara erişimi kolaylaştırırlar.

Aydın’daki psikologlar insanların yaşamlarını iyileştirmeye yarayan çeşitli psikoterapi (konuşma terapisi) yöntemleri kullanırlar. Danışanın sorununu çözmek için en doğru yaklaşımı belirlemek, kişinin özelliklerine ve tercihlerine uyan en iyi yaklaşımı belirlemeye çalışır. En çok kullanılan bilişsel davranışçı terapi yöntemi merkezimizde uygulanmaktadır. Bu yöntem bireyler, çiftler ve aileler için oldukça etkili ve güzel sonuçlar almamızı sağladı.

 

Aydın Psikolog Ücretleri Ne Kadar?

Aydın’da psikologların seans ücretleri 250 TL ile 650 TL arasında değişim gösterir.

Aydın’da psikolojik danışmanlık süreleri 45 ile 60 dakika sürer.

Aydın psikolojik danışmanlık merkezimizde seans ücretleri en alt sınırda tutularak 350 TL olarak belirlenmiştir.

Online psikolog seans ücretleri daha düşük olduğundan 250 TL olarak belirlenmiştir. Danışmanlık maliyetleri bu şekilde belirlense bile asıl önemli olan çalışacağınız psikoterapistin deneyimi ve meslekteki başarılarıdır.

Aydın’da Psikolog ücretleri uygun olmakla birlikte yaşadığınız ile bağlı olarak değişmektedir. Örneğin İstanbul, Ankara gibi daha büyük şehirlerde yaşıyorsanız psikolog seans ücretleri oldukça fazla maliyetlere çıkmaktadır.

Toplum ruh sağlığı merkezleri özel muayenedeki bir psikoloğa göre daha uygun maliyetlerle danışmanlık hizmetleri vermektedir. Ancak gerek seans süresinin kısalığı gerekse gün içerisinde çok fazla insanın talebinden dolayı yeterli düzeyde hizmet almak zorlaşmaktadır. Bu konuda daha fazla çalışmanın yapılması ve ruh sağlığı merkezlerinin sayısının artması önemlidir. Ancak bizler Aydın  psikolojik danışmanlık merkezimizde sizlere profesyonel psikoterapi hizmeti vermekteyiz.

Uzman psikoterapist Mehmet Ulubey’den randevu almak için tıklayınız.

 

Aydın Psikolog Yorumları Okuyun

Aydın’da iyi psikolog bulmak isterseniz dikkat etmeniz gereken bazı temel unsurlar var. İyi bir psikoloğun en önemli özelliği dinleme becerisidir. Dinlemek size basit gelebilir ama etkin dinlemek; biri konuşurken pasif biçimde beklemekten fazlasını gerektiren çok yönlü beceriler gerekir. Sadece sizin sözlerinizi anlamakla kalmaz aynı zamanda anlatmak istediklerininiz sinyallerini de verir. Mutlaka sizi dinleyen birisi olmasına özen gösterin. İletişim konusunda en önemli güç konuşmaktan ziyade etkin dinlemektir.

İyi psikolog aynı zamanda sizin düşüncelerinizi, duygularınızı ve eylemlerinizi anlamlıdır. Anlattıklarınız konusunda suçlayıcı veya yargılayıcı değer yargıları ile karşılık vermekten kaçınır.

Psikologlar sizi yapmak istemediğiniz şeylere asla zorlamazlar. İçinde bulunduğunuz durumu en açık şekilde size açıklayabilir ve anladığından emin olmak ister ve bunun için size sorular sorabilir. Ancak iyi psikolog kendisine uygun olmayan danışanla karşılaştığında bu kişiyi başka sağlık kuruluşuna yönlendirebilendir.

 

Aydın’da Psikolog Randevusu Almak

Yapılan çalışmaya göre psikolog yardımı ile bir kaç seansı olan insanların psikolojik destek almayan insanlara göre daha mutlu olduklarını söylüyor. Bilimsel çalışmalar psikolojik destek alanların %50’si gözle görülür şekilde kendilerini iyi hissettiklerini, %75’inin de 6 ay sonra tamamen sorunlarından kurtulduğunu gösteriyor.  Önemli bölümünün büyük bir rahatlama ve umut duygusu hissettiklerini söyleyebiliriz.

Aydın’da psikologlar ilaç vermese de sizi en uygun psikiyatriste yönlendirecektir. Eğitimli, tecrübeli ve tarafsız biz göz olan psikolog, danışanın sorunlarla başa çıkabilmesi için mevcut tüm kaynakları kullanmasına yardımcı olacaktır.

Aydın’da psikolog randevusu almak için iletişime tıklayıp bizi arayabilir veya Whatsap butonuna basıp seanslar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Psikolojik danışmanlık Merkezimiz sizlere Psikoterapist Mehmet Ulubey hocamızın önderliğinde en donanımlı ekibi ile aile, evlilik, çocuk, ergen ve bireysel konularda yardımcı olmaya hazırdır.

Unutmayın her sorun aynı zamanda birer fırsattır.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY