Cinsel Sağlık

Sekste 69 Pozisyonu Nasıl Yapılmalıdır ?

69 pozisyonu birçok kişi tarafından merak edilen, yapılması çok kolay olan ve müthiş zevk veren seks pozisyonlarından biridir. Bu seks pozisyonu  son yıllarda oldukça çok fazla tercih edilmektedir. Çiftler arasındaki uyumu ve zevk almayı artıran özellikleri bulunmaktadır.

İnternette birçok kişi tarafından konulardan biri olan  “69 pozisyonu nasıl yapılır ?”  “Sekste 69 pozisyonu püf noktaları nelerdir ? ” sorularını cevaplayacağız.

Sekste 69 Olmak

Seks pozisyonu: Kadının ve erkeğin aynı anda birbirine oral yaptığı bir pozisyondur. Partnerlerin karşılıklı olarak birbirine oral seks yaptığı bir pozisyondur. Eğer yanlama olarak yatılarak yapılırsa daha kolay olur ama altlı-üstlü yapıldığı an alınan zevk daha yüksektir.

69 seks pozisyonu en iyi nasıl yapılır?

69 seks pozisyonunda daha fazla zevk almak için kadın mutlaka üstte olmalıdır ve bütün vücutsal hareketleri o yönetmelidir. En uygun olanı kalçasını ileri geri ve dairesel oynatarak erkeğinin oral yoldan istediği yeri uyarmasını sağlamaktır. O esnada penis kadın tarafından sikaca kavranmalı, dil ve dudaklar vasıtasıyla aşağıdan yukarıya ve dairesel hareketlerle ve hafif dokunuşlarla uyarılmalıdır. Diğer yandan  penis kesinlikle ağıza tamamen sokulmamalıdır. Belirli aralıklarla ağıza sokulup uzun sure tutulmadan hemen tekrar çıkarılabilir. En çok zevk veren seks pozisyonu sorusunun cevabı çok sayıda kişi için 69 pozisyonudur.

69 Pozisyonunda Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Vajinaya hemen girilmemeli yüzeysel dil darbeleriyle uyarılmalıdır. Dil yordamıyla anüsten klitorise ve klitorisin etrafında dolaşarak ve aralıklarla emerek uyarmalı, ar aşıra vajinal dudaklar da hafifçe emilmelidir. Bu esnada asla vajina derinlerine girilmemeli, 1-1.5cm kadar sadece dil vasıtasıyla aralıklarla girilmelidir.

Kesinlikle aceleci olmadan, sabırla oral yapınız.  Sert müdahalelerden, ısırmak veya kuvvet uygulamaktan kesinlikle kaçininiz. Not : Bu pozisyonu yapmadan önce kesinlikle öz bakım ve temizliğinize dikkat ediniz. Aksi takdirde zevk alayım, fantezi yapayım derken cinsel soğukluk ve isteksizlikle karşılaşabilirsiniz.

 

Sizlerde cinselliğinizin monotonlaştığında sıkılmışsanız ve cinselliğinize renk katmak istiyorsanız cinsel terapist desteği için  için randevu alabilirsiniz.

 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • hocam siz harikasınız, çok efsane anlatmışsınız... sizden dinlemek isterdim bunu?