Seks Mutfağı

Anal Sex Nedir? Nasıl Yapılır?

Anal sex nedir: literatürde ters ilişki olarak adlandırılan cinsel birleşme sırasında penisin vajina yerine makata sokulması olayına denir. 

Sağlık açısından hem erkek hem de partneri için önerilmediğini en baştan belirmem gerekir diye düşünüyorum. Cinsel birleşmeler partnerlerin rızası ile ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilirse zevk vereceğini diğer türlü birleşmelerin beden sağlığınıza ve psikolojinize ciddi zararlar açacağını unutmayınız. Tüm bunlara rağmen anal sex nasıl yapılır? ile alakalı kafanızdaki soruların cevabı ve en azından en sağlıklı yöntemi anlatma mecburiyeti hissediyorum.

Anal Sex Nasıl Yapılır?

Şimdi anal sex nasıl yapılır? konusunu üç aşamada değerlendireceğiz. İlk olarak psikolojik hazırlık diğeri temizlik yönünden hazırlık en son birleşme hazırlığı.

Anal Sex’e Psikolojik Hazırlık

Kültürümüz ve inançlarımız gereği bazı katı kurallar ile çevrelenmiş yaşantımız vardır. Bunun en kırılgan noktalarından biri şüphesiz cinsel hayattır. Cinsellik konusu tüm aşamaları ile birlikte sorulması, konuşulması ve hatta doğruluğu ispat edilmeyen yöntemlerin şehir efsanesi ile öğrenilmiş bir dizi karmaşa kutusudur. Nedense birçok konu hakkında fikrimizi veyahut fikirlerine danışabildiğimiz bir sürü kişi olurken cinsellik konusu hep öksüz kalmıştır. Mahrem ve günahlar üzerine kurulmuş tabuları çok fazla olan bu hassas konuda doğru bilinen yanlışları düzeltmek adına ön psikolojik hazırlıkların doğru bir şekilde yapılması gerekir diye düşünüyorum. Anal sex için psikolojik hazırlıkta partnerinizin suçluluk duygusuna kapılması gayet normaldir. Yıllarca ayıp, günah olgusu ile üstü örtülen cinsellik konusunda partnerlerin sıklıkla yaşadığı duygu yoğunluğudur. Bu tip durumlarda yapacak olduğunuz eylemlerin ruhsal çöküntüye sebebiyet vermemesi gereklidir.  Partnerlerinizin rızası çok önemlidir bunu ihmal etmeyiniz. İkinci bir konu ise anal ilişkinin yapılacağı dönemde doğru hazırlık yapılmamasından kaynaklı erkek açısından iğrenme ilişkiden ve eşden soğumaya varan psikolojik durumlar ortaya çıkabilir. Aynı şekilde bayan açısından çok fazla acı çekme bundan dolayı eşden soğuma ve maneviyatına zarar gelme durumları yaşanması olsıdır. Anal sex için psikolojik hazırlık yapmadan denememenizi tavsiye ederim.

Anal Sex Temizlik Hazırlığı

Bu tür ilişkide psikolojik hazırlık ne kadar önemli ise sağlık açısından da temizlik o kadar önemlidir. Anal sex temizlik hazırlığı iki partner için kendi bedenlerinde yapması gereken hem ilişki öncesi hemde sonrası için geçerlidir. Unutmamalıdır ki anal ilişkilerde bakteri, mikrop ve enfeksiyon riski çok fazladır. Aslında dini inançların, kültürümüzün ve tüm otoritelerin ters ilişkiyi önermemelerindeki temel nedenlerden biride sağlık açısından ciddi enfeksiyonlara açık olması ve tamiri imkansız psikolojik yıkımlar yaptığıdır. Yine de bilinçlendirmek adına temizlik hazırlığı hakkında birkaç önemli noktalara değinmek isterim.

Beden temizliği: ilişki öncesinde tıb dilinde lavman dedikleri yöntem ile makatın temizlenmesi ilişki sırasında yaşanacak olumsuzlukları önlediği biliniyor. Temizlik aşamasından sonra krem ya da vücut yağları ile vücudunuzu yağlayınız. bedeni güzel kokuların yanında ilişkiye de hazır hale getirmiş olursunuz. İlişki öncesinde partneler temiz bir şekilde hazırlandığı gibi ilişki sonrasında temizlenmelidir. Anal ilişkiden sonra vajinal birleşme asla yapılmamalıdır. Her ne kadar kondom kullanılmış olsa bile sağlık açısından kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Anal Birleşme Hazırlığı

Anal birleşme yaşayacak çiftlerin psikolojik ve temizlik aşamalarını bitirdikten sonra ilişkiye hazır hale geldiklerini düşünüyorlarsa birleşme öncesi birkaç anekdota dikkat etmeleri gereklidir. Öncelikle partnerinizin rahatlaması için ön sevişme makat bölgesinin gevşemesi için masaj ve dokunarak ilk girişleri parmaklarınızla yapmalısınız. Penisin makata girişinden önce mutlaka prezervatif kullanmalı pozisyonu en rahat ettiğiniz noktaya ayarlamalı yavaş ve nazik girişler ile partnerinize acı çektirmemelisiniz. İlişki sırasında birbirinize anlayışlı olmalısınız. İlişki devam ederken veya arada vajinaya girmemeli ya da oral sex’e dönmemelisiniz. Tüm bu zahmetli yolları deneyerek yine de bu ilişkiyi tecrübe etmek istiyorsanız kurallara riayet ederek sağlıklı anal sex ile birleşme gerçekleştirebilirsiniz. 

Oral Seks Nasıl Yapılır?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • merhaba
    lavma ne zaman ilişkiden ne kdar zaman once yapılmalıdır. ve bazı sitelerde yemek yemeyın 2 saat onceden dıyor.

    • Temizleme amacıyla kullanılan lavmanın yemek yiyip tuvalete gittikten sonra yapılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum.

  • ben ilk kez yaşadım bu tecrubeyi ama anlamadağım bişey oluyor temizliğe son derece dikkat ediyorum ama ortaya koku çıktı nasıl olduğuna anlam veremedim ve utanç hissi yaratıyor bu erkek arkadaşımı benden soğutuyor olabilir de sebebi nedir yani nasıl önlemler alabilirim kokuya koku olmasını normal mi

    • merhabalar, koku olması çok normal ...çünkü ilişkiyi girdiğiniz yer anüs... koku olması için tüm gerekli malzemeler orada bulunmakadır.

  • ne haya kaldı ne başka bişi kadın edemiyle güzel nadil yapacağını zaten söylüyor burda ve bı erkeğe diyorsun bu soruyu @serpil

  • Merhaba Mehmet Ulubey hocam öncelikle sizi tebrik ederim hiç tavsiye etmediğiniz bir konuda bile insanları doğru bilgiler vermek için bu yazıyı yazmış siniz. Ama hani demişsiniz toplumun tabularindan diye bırakalım da böyle bir konuda toplumda tabu olarak kalsın ya bu kadar da her şey normalleşmesin herşey

  • öncesinde yapılan temizlik kaç saat önceden yapılmalı? yapıldıktan hemen sonra ya da 10-15dk sonrasında yapılsa sorun olur mu?

    • merhabalar, sorunuzu tam olarak alamadım desem , isterseniz whtsaptan iletişie geçebilirisniz.

  • öncesinde yapılan beden temizliği kaç saat önceden yapılmalı? gerekliği temizliği yaptıktan hemen ya da 10-15dk sonra başlanabilir mi?

  • Sevgilim sürekli anal sex yapmak istiyor bende istemiyorum. Çok korkuyorum anl seks yapmaktan sizce ne yapmalıyım. En son beni anal seks yapmazsam ayrılıkla tehdit etmeye başladı. Onu Çokkda seviyorum ama arkadanda yapmak istemiyorum. Sizce be yapmalıyım?

    • Merhaba serpil. Sen bunu istemediğin sürece yapmak zorunda değilsin. Kendini mesuliyet altında hissetme lüfen. Şunu bil ki seksin her türlüsünde partnerlerin rızası olmalı. Senin bunda rızan yoksa bu tecavüzdür. Sevgilinden ayrılmanı öneriyorum.

    • merhabalar bu konu farklı bir konu olmuş. nasıl cevap vereceğimi şaşırdım.çünkü bu bir tercih meselesi ancak dogru karar vermek gerekiyor. bence anal seksle ile ilgili makalelerimi okumanızda fayda var. Anal seks ilerleyen zamanlarda sağlık sorunlarına sebeb olabilir.