Kategoriler: Online Terapi Nedir?

Zonguldak Online Terapi Nedir?

Online terapi nedir? Online terapi hangi rahatsızlıklarda etkilidir? Zonguldak’da Online terapiye kimler katılabilir? Online terapinin avantajları nelerdir? Online terapinin dezavantajları nelerdir? Online terapide kullanılan yöntemler nelerdir? Online terapi çeşitleri nelerdir? Online terapide etik çerçeve nedir? Zonguldak’da Online terapiye kimler katılamaz? Gibi bir çok sorunun cevabını bu makalemizde anlatacağım.

Günümüzde teknolojide meydana gelen değişikliklerle birlikte iletişim araçlarında farklılaşmalar olmuş ve görüşmeler online terapi olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştır.  Bu gelişmeler ruh sağlığı alanını da etkilemiş ve elektronik terapielektronik danışmanlıktele terapi veya siber terapi olarak da bilinen online terapi hizmeti ortaya çıkmıştır.

Online terapi, profesyonel ruh sağlığı hizmet ve desteğinin internet yada telefon üzerinden sunulduğu, yeni bir yaklaşımdır.

Online terapi; terapist ya da danışman tarafından yardım için başvuran bireye internet üzerinden psikolojik destek hizmetinin verildiği alternatif bir psikoterapi yöntemidir. 

Online terapide psikoterapi görüşmeleri Zonguldak’da telefon ve video konferansları şeklinde gerçek zamanlı şekilde gerçekleştirilebileceği gibi mail mesajları ve online yazışmalar şeklinde zaman gecikmeli bir yolla da gerçekleştirilmektedir.

Online terapi, Zonguldak’da bireye randevu kaçırdım derdi olmadan, istediği an, hızlı bir şekilde, istediği psikolog yada psikoterapiste ulaşma fırsatı sunmaktadır. Başta Amerika olmak üzere birçok ülkede yaygın şekilde tercih edilen online terapi son yıllarda ülkemizde ve Zonguldak’da yaygınlaşmaya başlamıştır.

Online terapiyi yüz yüze terapiden ayıran en temel özelliği; zaman, mekan ve terapi ortamının çok esnek ve seçenekli olması kabul ediliyor.

Online terapiyi Zonguldak’da alanında uzman güvenilir birinden aldığınız takdirde yüz yüze terapi gibi etkili olabilir. Uzman bir psikolog hangi psikolojik problemlerin online terapi ile çözülebileceğini bilmektedir. Psikolojik rahatsızlık online terapi ile çözülemeyecek bir konu ise sizi yüz yüze terapi alma konusunda destekleyecektir. Online terapi ile başta cinsel sorunlar ve aile danışmanlığı konusunda çok etkili olurken kişilik bozuklukları, madde bağımlılıkları gibi konuda etkili olmayabilir.

 

ONLİNE TERAPİ HANGİ PSİKOLOJİK SORUNLARDA ETKİLİDİR?

Online terapi, ABD ve birçok Avrupa ülkesinde çok sayıda makale, tez, kongre ve araştırmalara konu olmuştur. Tüm bu çalışmalar sonucunda online terapinin ağır psikotik hastalıklar dışındaki diğer psikolojik sorunlar için yüz yüze terapi kadar etkili olduğu ve bu şekilde yürütülen seanslardan son derece etkili sonuçlar elde edildiği ortaya konmuştur.

Online terapi ile kısaca bireysel psikoterapi, çocuk ve ergen psikoterapisi, çift ve aile terapisi, cinsel terapi alanlarında profesyonel destek alabilirsiniz.

Ayrıca yapılan araştırmalar ile online terapinin en çok faydalı olduğu psikolojik sorunlar şu şekilde belirlenmiştir;

  • Aile Danışmanlığı,
  • Anksiyete,
  • Panik Bozukluk,
  • Yeme Bozuklukları,
  • Major Depresyon,
  • Cinsel Sorunlar,
  • Fobiler,
  • Obsesif Kompulsif Bozukluk.
  • Bunlara ek olarak hastalık sayılmayan aile ve evlilik sorunları, yaşam koçluğu, kariyer ve okul sorunları gibi problemler için de online terapi uygun bir yöntemdir.

 

Online terapi ile yukarıdaki alanlarda profesyonel destek alabileceğiniz sahsi bir görüş değildir. Bir çok Avrupa ülkesi online terapiyi psikolojik sorunlara çözüm sunmasından dolayı kabul etmektedir. Bir çok gelişmiş ülkenin online terapiyi tercih etmesinin sebebi psikolojik danışmanlık seanslarının etik değerlerine uyması ve ekonomik olmasından dolayı olmaktadır.

Zonguldak’da Ofisimizde yapılan online terapiler, yüz yüze terapiler desteklenmektedir. Danışanın iyi oluşunu en hızlı artıracak yöntemler tercih edilmektedir. Psikolojik sorunlar eğer online terapi ile çözülmeyecekse yüzyüze danışmanlık önerilmektedir.

Siz de evinizde oturarak Zonguldak’da Online Terapi hizmetinden yararlanmak istiyorsanız Psikoterapist Mehmet Ulubey ile iletişime geçebilirsiniz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Hocam merhabalar iyi akşamlar bnm ikiz kızlarım var ve artık çokkkkk yoruldum onlara yetemiyorum artık kendimi sorguluyorum ben iyi bir anne değilim diye yardımınıza ihtiyacım var inanın çok zorlanıyorum ya. akıllılar sağlıklı lar yazık olmalarını istemiyorum şu süreçde onlara nasıl yardımcı olabilirim neyi denediysem başarılı olamıyorum daha da çok batıyorum diyebilirim çamura okulda iyiler sorun yok dersle ilgili 2 gün gidiyorlar ama eve gelince canavar kesiliyor ikiside dışarda melek evde tam tersi öğretmen beni suçluyor sen çocuğun başarısını görmüyorsun benmi göreyim bunu başka velilerle konuşurken duydum sınıfta kapıdan ben gelince sustu biz kalabalık bir aileyiz kaynana görümce iç içe kuzen dip dibeyiz yani okul da başlarda çok çekingenlerdi 3.sınıfa gidiyorlar 03.01.2012 doğumlular hala utangaçlar böyle nasıl anlatim sus pus ağzını bıçak açmıyo cinsten anasınıfından beri öyleydi şimdi biraz aştık arkadaşları var ama yalnız ayıramadım nekadar uğraştıysam öğretmen ayırma aynı sınıfta olsunlar dedi öyle de kaldı çok çaresizim şu an anneme gittiğimiz de bile her haftasonları gidiyorduk pandemiden önce tanıdıkları yer aslında yani başlarını eğiyolar aşağıya eve gelmeye yakın konuşmaya başlıyorlar şaka gibi ya hu nasıl olucak böyle ya size anlatacağım aslında çok şey var hocam yardımınıza gerçekten ihtiyacım var lütfen bana geri dönüş yapın nasıl sevinicem anlatamam.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY