Kategoriler: Vajinismus

Vajinismus ve Gebelik

Vajinismuslu hastaların tam anlamıyla cinsel birleşme olmadan da gebe kalmaları son derece nadir olsa da mümkün.Tam olmayan cinsel ilişki sırasında erkek spermleri vajina içerisine kaçabilir. Bu tamamen vajina dışına atılan spermlerin yüzme kabiliyetindendir. Spermler önce vajinaya, vajina içinden de rahim ve sonrasında tüplere ulaşarak yumurtlama ile atılmış bir yumurtayı dölleyerek gebelik oluşumuna neden olabilir. Cinsel birleşme olmadan kızlık zarının hala olduğu, bakire bayanlarda da benzer gebelik tabloları ile karşılaşmak mümkündür. Yani siz vajinismus problemi yaşarken çocuk sahibi olabilirsiniz. Ancak bu durum vajinismus probleminizi çözmez. Problemi daha da ertelemenize sebep olabilir.

Kliniğimize vajinismus tedavisi için başvuran hastalarımızın en büyük arzuları çocuk sahibi olabilmek ve ailelerinin devamlılığını sağlamaktır. Hastaların çoğunun direk çocuk sahibi olabilmek için maalesef tüp bebek merkezlerine başvurduklarına da tanık oluyoruz. Her ne kadar çiftlerin tüp bebek veya aşılama ile çocuk sahibi olma şansları olsa da, vajinismus ve cinsel problemleri çözüme ulaşamayacaktır.

Oysa vajinismusun merkezimizde 2-3 gün içinde yapılabilecek tedavisi ile hem doğal yollardan gebelik şansınızı hem de kalıcı olarak cinsel probleminizi çözme şansınızı yakalayacaksınız.

Vajinismus problemininin çözüme ulaşması ile çiftlerin birbirleri ile iletişimi daha da güçlenir, sevgi ve saygıları, kendilerine olan güvenleri de artar. Mutlu ve kaliteli bir birliktelik ile sağlıklı bir çocuk yetiştirmek için önceliğiniz mutlaka vajinismusu çözmek olmalıdır.

Mehmet Ulubey

Paylaş
Yazar
Mehmet Ulubey