Kategoriler: Vajinismus

Vajinismus Egzersizleri

İÇERİK ÖZETİ

Size esas olarak Hipnoz teknikleri öğretilecek, kendi kendize hipnoz yapmayı öğrenerek olumsuz duygu ve düşüncelerin anlamını yeniden düzenleyeceksiniz. Böylece gevşeyerek kolayca başaracaksınız. Aşağıdaki egzersizler de başarmanıza yardımcı olacaktır:

Kegel Egzersizi

İdrarı tutup bırakma egzersizi de denebilir. İdrarı yaparken tamamen durdurma hareketini yaptığımızda vajinayı çevreleyen kasları kasarız. Çünkü bu kaslar idrar ve dışkıyı kontrol etmeyi ve vajinayı daraltmayı aynı anda yaparlar. Aynı şekilde idrar ve dışkı yaparken bu kasları gevşetiriz, aynı anda vajina girişi de gevşer.

Bu kasları anladığınıza göre idrar yapmadan 3 saniye kadar kasılı tutup, 6 saniye içerisinde gevşetin. Bu egzersizleri yaparak hem vajina etrafındaki kasları hissetmiş olursunuz, hem de kasılma yerine gevşemeye şartlanmış olursunuz. Yani kastığın gibi gevşetebilirsin. Bu kaslar normal şartlarda refleks olarak kasılan kaslar değildir, kontrolü her zaman için sizdedir. Sıradan zamanlarda kontrol edebiliyorsanız, cinsel ilişki sırasında da edebilirim fikrini bilinçaltınıza telkin ediyoruz.

Ayna Egzersizi

Bir ayna yardımıyla cinsel organların (dış dudak, iç dudak, klitoris, kızlık zarı, vajina girişi) incelenmesi, doğru bilgilenerek kaygılarınız azaltılacaktır.

Mehmet Ulubey

Paylaş
Yazar
Mehmet Ulubey