Sakarya Aile Danışmanlığı Hizmeti – Amacı Nedir?

Sakarya – Aile Danışmanının Amacı Nedir?

Burada amaç, ailedeki bir kişiyi suçlamak ya da problemli görmek yerine, aile sisteminde problemin devam etmesine neden olan döngüleri tespit etmek ve bunları değiştirmektir. Sakarya’da Aile terapisi, gerektiğinde aile içindeki dinamikleri incelemek ve düzeltmek, gerektiğinde de süreğen rahatsızlıkları olan bireylere destek amaçlı yapılır. Örneğin, böyle bir psikolojik soruna sahip kişinin ailesine sunulan terapi hem hastalıkla başa çıkmada yardımcı bir unsur hemde bir bilgi kaynağı görevi yapar. Sakarya’da Aile terapisi, aile üyelerinin uzlaşarak birbirlerine yardım etmesine olanak sağlar. Aile içinde her bireyin farklı yanlarını kabul edip, beraber yaşamanın dengesini sağlamaya odaklanır. Bu durumda tedavi gören, bireyler değil, bireyin bağlı olduğu ilişki ağlarıdır. Belirli durumlarda, terapist gelen ailenin fark etmediği  sorunlara dikkat çekebilir ve bunlar üzerinde ailenin çalışmasını sağlayabilir. Aynı zamanda terapist,  aile fertlerinin birbirlerine nasıl davrandıklarına da dikkat çekebilir. Sakarya’da Aile terapisi gerektiren problemler; aile  içindeki ikili ilişki güçlükleri,  sorumlulukların paylaşımına ilişkin problemler ya da sadece bir üyenin yaşadığı problemin, ailenin diğer üyelerinide etkilemesi (panik atak, hayvan fobisi, öfke kontrolü, depresyon vb.) olarak gösterilebilir.Yine ailenin yaşadığı her tür travmada (kayıp, iflas, kaza vb.) aile terapisinin çalışma alanları içerisinde yer alır.

Sakarya’da Aile danışmanlığının belirgin ve açık hedefleri vardır. Amaç, ailenin yaşadığı sorunların çözümünün yanı sıra aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamalarını, belirgin ve esnek sınırlar çizebilmelerini sağlamayı kolaylaştıracak yeni beceriler kazandırmaktır.

Aile üyelerinden herhangi birinin yaşadığı sorunun etkisi tüm aileyi kapsar ve çözüm sürecinde ailenin tümü belirleyici bir rol taşır. İlişkiler açısından sorunları olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olur. Aile danışmanlığı, incinmiş duygular, siz ve eşiniz arasındaki veya ailedeki diğer bir kişi ile olan sorunlar, yeni yaşam düzenlemeleri ve çocukların bakımı ve mali düzenlemeler konusundaki sorunlarla ilgili olabilir.aile danışmanlığı, aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları birlikte çözmeye çalışmaları üzerine kurulur.                                                        

Hedef ailenin kendi güç kaynaklarını geliştirmesi – işlevselliğini sağlaması, gerçekçi hedefler edinmelerini, açık iletişim kurmalarını sağlamak, empati kabiliyetlerini geliştirmeye ve kendi yaratıcı çözümlerini ortaya koymaya yönelik hedefler doğrultusunda Aile Yasası (Family Law Act) çerçevesinde gerçekleştirilen psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetidir.

Sakarya Aile Danışmanlığı – Aile Psikoterapisi Nedir?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Sakarya’da Aile Danışmanının Aile Danışmanlığı Sürecindeki Rolü

Sakarya’da Aile danışmanı, aile üyelerinin birbirleriyle ilişkilerinde aksayan yönleri ortaya çıkarmaya ve aile üyelerinin de bunu görmesini sağlamaya çalışır. Aile danışmanlığında bireyler ailede yaşanan bir problemi, kendi bakış açılarından ortaya koyarlarken aile danışmanı, bireylerden her birinin;

  • Diğerlerini saygı ile dinlemesine,
  • Diğerlerinin bakış açısını görememesine ve anlamasına,
  • Diğerlerin karşı duygu ve düşüncelerini daha açık bir dil ile ifade etmelerine, diğerlerine karşı incitici davranışlarda bulunmamasına,
  • Soruna yönelik olarak konuşmasına,
  • Diğerlerini oldukları gibi kabul etmesine,
  • Diğerlerinden beklentilerini açıkça ifade etmesine yardımcı olur.

Danışmanlığının inceleme konusu aile fertlerinden herhangi birinin yaşadığı sorunun etkisi tüm aileyi kapsar ve çözüm sürecinde ailenin tümünün belirleyici bir rol taşıması yer alır.

Sakarya’da Aile Danışmanlığı Hizmeti Kaç Seans Sürer?

Sakarya’da Aile danışmanlığında görüşmelerin kaç seans süreceği aşağıdaki kriterlere bağlı olarak değişebilmektedir:

  • Neden Aile Danışmanına Başvurulduğu, yani aile danışmanlığı alınmak istenen konu,
  • Konuya bağlı olarak yaşanan problem alanının sıklığı ve hayatı ne ölçüde olumsuz etkilediği,
  • Danışmanın süreç içinde hangi yöntemi kullandığı, (Danışman farklı aile danışmanlığı ekollerinden birini ya da birkaçını aynı anda kullanıyor olabilir.)
  • Danışmanlık hizmetinden faydalanan kişinin psikoloğa geliş sıklığı, Bu noktada zaman ve danışanın ekonomik durumu önemli etkenlerdir.

Danışanın danışmanlık sürecinden faydalanabilme hızı, Burada iletişime çık olmak ve direnç vb birden çok durum söz konusu olabilmektedir.Danışmanlık seanslarının ortalama süresi ise 8-10 seanstır.  Daha karmaşık ve çözüme ulaştırılması zor olan durumlarda bu süre 6 ay ile 1 yıla kadar uzayabilmektedir. Aile Danışmanlığında bir seans ortalama 50 dakika sürmektedir

Sakarya’da Aile Danışmanlığı Hizmetini Onlıne Terapi Olarak Alabileceğinizi Biliyor Musunuz?

Uzman Psikolojik Danışman /Psikoterapist Mehmet Ulubey son yıllarda oldukça popüler olan E-Terapi & Online Terapi uygulamalarına başlayarak danışanları ile oldukça başarılı sonuçlar elde etmiştir ve etmeye devam etmektedir.

Sizde evinizin rahatlığında, randevu kaçırdım derdi olmadan, Sakarya’da istediğiniz anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde bireysel danışmanlık hizmeti almak isterseniz hemen Uzman Psikolojik Danışman / Psikoterapist Mehmet Ulubey ile görüşebilirsiniz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.