Seks Mutfağı

Ön Sevişme Nedir? Nasıl Yapılır?

Cinsel ilişkiye girmeden önce ilişkinin daha kolay gerçekleşmesi açısından ve seks esnasında birleşimin daha rahat olması açısından ön sevişme nedir?  sorusunun cevabını bilmek oldukça önemlidir. Özellikle ilk defa cinsel birliktelik yaşayacak olanlar için ön sevişmenin önemi oldukça büyüktür. Bizde bu nedenlerden dolayı ön sevişme nedir, ön sevişme nasıl gerçekleşir detaylıca değinmek istiyoruz. 

Cinsel ilişki, birbirlerine cinsel ilgi ve istek duyan iki insanın, birlikte ürettikleri ve karşılıklı keyif aldıkları her çeşit cinsel davranıştır. İlk dokunuştan orgazma kadar olan evreler cinsel ilişkinin bütününü oluşturur. Cinsel ilgi duyulan biriyle bazen aynı mekânda bulunmanın ya da telefonla konuşmanın bile cinsel uyarı ve doyuma yönelik yönleri vardır.
Cinsel davranış yelpazesinin bir ucunda duygusal ya da fiziksel bir dokunmayla başlayan uyarılma, diğer ucunda ise sevişme ile sağlanan ruhsal ve fiziksel doyum bulunmaktadır. Cinsel davranış yelpazesi ne kadar geniş, ne kadar zenginse, cinsellikten alabilecek hazlar da o kadar fazla ve değişik olacaktır. Cinsel hazların daha yoğun yaşanabilmesi için ise; kadının ve erkeğin ön sevişme ile birbirlerini sekse hazırlamaları önemlidir. Dokunma, okşama, öpüşme, sürtünme, masaj ve diğer tensel aktivitelerin yer aldığı cinsel isteği artırıcı ve daha zevkli hale getirici tüm iletişimler ön sevişmeyi oluşturur.

Ön Sevişme Nedir?

Ön sevişme partnerlerin cinsel birleşmeye fizyolojik ve psikolojik olarak hazırlanma sürecidir. Ön sevişme sağlıklı bir cinsel yaşantıda kesinlikle olmalıdır. Ön sevişme cinsel birliktelik öncesinde hem bedeninizi hem de ruhunuzu cinsel birlikteliğe hazırlamaktır. Ön sevişmenin uzun tutulması, özellikle ilk defa cinsel birliktelik yaşayacaklar için oldukça önemlidir.

Cinsel birliktelik öncesinde çiftler aceleci davranmazlarsa, birbirlerini keşfetmeye ve dokunmaya zaman ayırırlarsa cinsel birliktelik hem daha keyifli hem de daha rahat gerçekleşecektir.

Bedene dokunulmasından alınan haz, kişi doğduğu andan itibaren geçerlidir. İnsanoğlu çocukluk ve ergenlik dönemi boyunca bunların çeşitli şekilleriyle karşılaşırken, toplumsal baskılar nedeniyle, cinsel haz yaratan bazı dokunmaları engellemeyi de bir şekilde öğreniyorsunuz.. Bu baskılama sürecinin sonunda birçok erişkin erkek ve kadın, maalesef, cinsel ilişkiyi cinsel organların birleşmesinden ibaret bir eylem olarak algılamaya başlarlarsınız. Böylece sevişmeler cinsel birleşme ve orgazma odaklanır, süreç değil hedef önemsenmeye başlanır. Cinselliği cinsel birleşme ve orgazma indirgeyen bu anlayış, cinsellikten alınabilecek birçok hazzın yaşanmasını da engellemektedir. Çünkü dokunma ve okşama gibi birçok cinsel davranış, süre sınırı olmayan bir haz kaynağı iken, cinsel birleşme dakikalarla, orgazm ise saniyelerle sınırlı bir haz üretebilir. Birçok cinsel işlev bozukluğunun ve cinsel doyumsuzlukların temelinde bu indirgeme anlayışı yatmaktadır.(Bkz: Cinsel Sorunlar ve Psikolojik Nedenleri)

Ön sevişmeye, hep bir hazırlık dönemi, bir hedefe giden yolda yapılması gereken zorunlu eylemler olarak bakılmaktadır. Genç çiftlerde, ön sevişmenin daha çok kadının cinsel birleşmeye hazırlanması için gerekli olduğu inanışı yaygındır. Çünkü genç erkeklerin cinsel açıdan uyarılması daha hızlıdır. Cinselliğe fazla ilgi duymayan, cinsel ilişkiye eşlerinin isteğini reddetmemek için girişen birçok kadın, ön sevişmeyi kısaltır, sevişmeyi cinsel birleşmeden ibaret hale getirir. Oysa iki insan arasındaki cinsel ilişki, sevişmeden ve haz yaratan cinsel davranışlardan oluşan keyifli bir süreçtir. Dokunma, öpme, sürtünme, fanteziler, cinsel birleşme, cinsel yanıtlar, boşalma veya orgazm, hepsi bu sürecin ayrı hazlar üreten parçalarıdır. Bunların bazılarını yeğleyip doyum sağlayabilirken göz ardı edilen parçaların potansiyel hazzını kaçırmak da sizin elinizde.

Kısa tutulan bir ön sevişme cinselliğinizi olumsuz etkilediğinden, ön sevişmenin süresi çiftin cinsel doyum yaşamasına yetecek kadar uzun olmalıdır. Sevişmeyi aceleye getirmeyin. Çünkü cinselliğin %90′ı dokunarak haz almak ve dokunarak haz vermektir yani sevişmektir. Geri kalan %10′luk kısmı ise penis vajina birlikteliğidir. 

Ön sevişmenin süresinin uzatılması ve içeriğinin değiştirilmesiyle, erken boşalmadan, sertleşme sorunlarına, orgazm olamamadan cinsel uyarılma bozukluklarına kadar birçok cinsel işlev bozukluklarının tedavisini  yapılabilmek mümkün. Uzun süreli ilişkilerde, çiftlerin sevişmesinde cinsel birleşme nitelikleri çok değişmezken, ön sevişme süreleri ve davranış çeşitliliği genellikle azalmaktadır. Bu da cinsel ilişkinin monotonlaşmasına, cinsellikten alınabilecek birçok hazzın yok olmasına yol açabilir dikkat edelim. Öte yandan, eşlerden birinde veya her ikisinde cinsel işlev bozukluğu olan, cinsel sorunları nedeniyle cinsel birleşmenin kurulamadığı çiftlerde, sevişme uzundur, cinsel davranışlar çeşitlidir, karşılıklı birçok cinsel haz üretebilirler. Ancak cinsel ilişkilerinde, istedikleri halde cinsel birleşme olmadığı için, cinsel doyumsuzlukları ortaya çıkabilir.

Sonuç olarak; ön sevişmeler kadını ve erkeği ruhsal ve fiziksel olarak cinsel birleşmeye uygun konuma getiren keyifli ve önemli bir aktivitedir. İyi bir cinsel birleşmenin temelinde iyi sevişmek vardır. Ön sevişme orgazm yolunda altın bir anahtar gibidir. Çünkü cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır.

Peki, Ön Sevişme Nasıl Yapılır?

Ön sevişmeyi gerçekleştirmek için birkaç adıma uymak gerekiyor. Ön sevişmede uygulanması gereken adımları bilmiyorsanız sizin için aşağıda adım adım anlatmış bulunmaktayız.

1. Birbirinize dokunmayla başlayın.

Ön sevişmeye birbirinize dokunarak başlayabilirsiniz. Böylelikle hem partnerinizin sıcaklığını hissedecek hem de birbirinizin erojen bölgelerini keşfetmiş olacaksınız. Birbirinize dokunmaya parmak uçlarınızla ve avuç içlerinizle dokunarak başlayabilirsiniz.  Aynı zamanda dokunmanın uyarıcı olduğu kadar iyileştirici bir etkisi vardır

2. Öpüşerek birbirinizi tadın.

Ön sevişme sırasında öpüşmek oldukça önemlidir. Öpüşürken bir takım ipuçlarına dikkat etmelisiniz. Doğru şekilde öpüştüğünüz takdirde cinsel birlikteliğiniz daha güzel ve keyifli bir şekilde gerçekleşecektir. Ancak ön sevişmede öpüşme tekniklerine de dikkat etmek gerekir. Ateşli bir öpücük cinsel birlikteliğinizi daha baştan çıkartıcı bir hale getirecektir.

3. Birbinize masaj yapın.

Ön sevişmeyi en iyi hale getiren yöntemlerden birisi de hiç kuşkusuz masaj tekniğidir. Partnerinize masaj yaparak yorgunluğunu alabilir, aynı zamanda da ona sıcaklığınızı hissettirerek cinsel birlikteliğe hazır hale getirebilirsiniz.

4. Konuşun, birbirinizi duyun.

Biribirinizi neden beğendiğinizi söyleyin. Birazdan size neler yapmasını istediğinizi söyleyin ve sizin ona neler yapmanızı istediğini sorun. Ön sevişmenin olmazsa olmazı konuşmaktır, unutmayın.

5. Yarı çıplak durmayı deneyin.

Ön sevişme sırasında tamamen çıplak olmak yerine yarı çıplak olmayı tercih etmelisiniz. Seksi iç çamaşırlarınızı veya seksi kıyafetlerinizi giyerek ön sevişmenin daha ateşli bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

6. Birbirinizin kokusunu duyun.

Ön sevişmenin en önemli kurallarından biriside iki tarafında kokusudur. Cinsel birliktelik öncesi vücut temizliğine önem vermeniz gerekir. Aksi taktirde en ufak bir ter kokusu bile cinsel birliktelik öncesi partnerinizin sizden uzaklaşmasına neden olabilir.

7. Erotik filmler izlenebilir.

Kadınlar da erkekler gibi erotik film izlemekten hoşlanır. Birlikte seks içerikli bir film izlemek, daha birbirinize dokunmadan sevişmeye hazır hale gelmenizi sağlayabilir.

Aynı zamanda ön sevişme sırasında küçük oyunlar oynarak partnerinizi cinselliğe daha çok istekli hale getirebilirsiniz. Bu adımları öğrenmek için aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayabilirsiniz.

Birçok insan, partneriyle daha iyi seks yapmak ister, bu bir gerçek. Daha iyi bir seks hayatı için ihtiyacınız olan şeyler şunlar: yeni süslü oyuncaklar, yeni pozisyonlar ya da yeni bir beden. Bunların hiçbirinde bir sıkıntı yok tabi; ama ilişkinizin mimarisinde, özsaygınızda, iletişim tarzınızda ya da yetki verme algınızda sorunlar varsa eğer, emin olun ki o oyuncakların, pozisyonların ve diyetlerin hiçbiri işinize yaramaz. Daha iyi bir cinsel ilişki , mutlu bir yaşam için alanında Uzman Psikolog Mehmet Ulubey’den destek alabilirsiniz.

 

Erkeklerin En Sevdiği Seks Pozisyonları” adlı yazıyı okumak için tıklayın.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Yorumlar Göster

  • Hocam mükemmel bir anlatımınız var. Roman okur gibi okudum. Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

  • Merhaba Mehmet Ulubey hocam gerçekten o kadar anlatmışsınız ki sanki akıcı bir roman okur gibi kaptirdım kendimi. Çok iyi bir diliniz var gerçekten ve okurken neleri yanlış bildiğim i de görmüş oldum sayenizde teşekkür ederim
    Saygilar

    • yorumunuz için çok teşekkür ederim. iyi ki varsınız

    • teşekkür ederim, çok mutlu oldum. yorumunuz çok hoşuma gitti.

  • Merhaba hocam ben görücü usulü ile evlendim bir sene oldu yanlız eşimle sevişirken serlesmem olmuyor eşime karşı cinsel uyarı olmuyor ve video izleyerek sert kalmaya çalışıyorum bu durumdan da kendimi eşime karşı çok rahatsız ve suçlu hissediyorum istiyorum ki eşimle çok mutlu bir cinsellik yasayayım ama bir torlu olmuyor aliemle kaliyoruz 34 yaşındayım bir çocuğumuz olsun istiyorum öneriniz benim için önemlidir şimdiden teşekkürler

    • merhabalar, öncelikle üzüldüğümü bilemni isterim. bu konuda daha ayrıntılı bilgi almak ve sorunu çözebilmek adına randevu almanızı gerekmketedir.

  • Merhaba hocam yazdıklarınızda çok haklısınız yazınızı daha önceden okumuştum. Partnerimle denedik ve daha mutlu olduk.

    • merhaha , yorumunuz için teşekkür ederim. bu şekilde güzel yorumlarınız hem danışamların için hemde benim için çok motive edici oluyor. mutlu güzel ve haz dolu zamanlar geçirmeniz dilegiyle

  • Merhaba hocam. Öncellikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Size bi sıkıntımı sunmak isterim . Bi arkadaşımın partneri on sevişme olmadan iliskiye giriyorlar. Erkek rahatlıyor ama kadın istediği gibi sexs yaşayamıyor. Arkadaşım bu sefer partnerimi rahatlayabiliyorum diye düşünmeye başlıyor. Partner için ilişkide vajinanın ıslanması yetiyormuş. Beni bilgilendirirseniz sevinirim hocam.

    • merhabalr , bu tarz bir cinsel birlikteliğin sağlıklı olmadıgını düşünüyorum. arkadaşlarınızın cinsellik ve sevişme ile ilgili sıkıntıları olabilir. bir cizel terapisten yardım alabilir. bizimle de iletişime geçebilir.