Martürbasyon prostat kanserini ihtimalini önlüyor!

Martürbasyon prostat kanserini ihtimalini önlüyor!

Harvard Ünitersitesi’nden yapılan bir açıklamada bilim insanları, ayda en az 21 defa mastürbasyon yapan erkeklerde prostat kanseri gelişme olasılığının üçte bir oranında azaldığını söylediler.

European Urology’de yayınlanan ve 18 yıl süren bu bilimsel araştırmada 32 bin erkeğe anket yapılmış. Erkeklerin kaç kez seks yaptıkları ya da mastürbasyon sayılarını değerlendirip araştırma grubundakileri prostat kanseri ile ilişkilendirmişler.

Ekip Başkanı olan Profesör Jennifer R. Rider, haftada en az beş defa mastürbasyon yapan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin büyük oranda azaldığını açıkladı. Bu arada şunu da hatırlatmak gerekir ki Prostat kanseri oldukça ciddi bir hastalık olup Dünya genelinde her yıl 1.1 milyon prostat kanseri teşhisi koyuluyor.

Risk 65 yaş üstü erkeklerde dramatik şekilde artıyor. Sadece bu yıl 300 bin erkek prostat kanseri sonucu hayatını kaybetti.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY