İdrar tutup bırakma egzersizi de denebilir. İdrarı yaparken tamamen durdurma hareketini yaptığımızda vajinayı çevreleyen kasları kasarız. Çünkü bu kaslar idrar ve dışkıyı kontrol etmeyi ve vajinayı daraltmayı aynı anda yaparlar. Aynı şekilde idrar ve dışkı yaparken bu kasları gevşetiriz. Aynı anda vajina girişi de gevşer.

Bu kasları anladığınıza göre idrar yapmadan 3 saniye kadar kasılı tutup, 6 saniye içerisinde gevşetin. Bu egzersizleri yaparak hem vajina etrafındaki kasları hissetmiş oluyoruz hem de kasılma yerine gevşemeye şartlandırıyoruz. Yani kastığın gibi gevşetebilirsin. Yani bu kaslar refleks olarak kasılan kaslar değildir, kontrolü her zaman için sizdedir, sıradan zamanlarda kontrol edebiliyorsam cinsel ilişki sırasında da edebilirim fikrini biliçaltımıza telkin ediyoruz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.

Paylaş
Yazar
Psikoterapist Mehmet ULUBEY