Kadınlarda Squirting Nedir?

Kadınlarda Squirting Nedir?

Kadınlarda Squirting Nedir?

İlişki sırasında ya da orgazm sırasında dışarıya gelen sıvı idrar mı yoksa başka bir şey mi?

Bu durumu çoğunlukla idrar zanneden ilişkiden kaçan oldukça çok fazla sayıda kadın vardır. İlişki sırasında bir sıvı gelecek ve bu sıvı nereden gelecek. İki tane yer var ya vajinadan gelecek ya da idrar deliğinden gelecek, bunun dışında başka bir yol yok. Burada bizim daha çok fışkırarak gelen sıvı vajinadan gelmez. Vajinadan gelen sıvı klasik kadınlarda olan vajinal sulanma ve vajinal mukasyon dediğimiz ilişkiyi kolaylaştırıcı kayganlaştırıcı bir sıvı gelir.

Böyle beyaz daha çok kremsi renkte kaygan bir sıvıdır. Biz ondan bahsetmiyoruz. Bizim bahsettiğimiz daha çok idrar yollarından fışkırarak gelen sıvıdır. Bu sıvı bazı kadınlarda, idrar yollarının etrafında dışardan bakılınca gözle görülmeyen, içerden kamerayla girdiğimiz zaman idrar yollarında göremediğimiz küçük bezler vardır. Bazı kadınlarda bu bezler idrar yollarının son kısmına doğru olabileceği gibi, bazı kadınlarda ise idrar yollarının etrafında tamamen olabilir. Bu bezlerin salgıları dışarıya fışkırarak gelebilir. Yani aynen erkeklerde olduğu gibi, nasıl 1 ila 5 ml sperm geliyor. Kadınlarda da orgazm esnasında bu bezlerin bir uçları idrar yollarına içerisine açılır ve oradan aynen erkek orgazm gibi bir orgazm yaşayabilir.

Dr. Zlatko Charles Üniversitesinde bir çalışma yaptı. Yaptığı çalışma aslında bir özetti. 46 tane çalışma yapıp inceledi ve 5 kitaptan da bilgileri alarak, sonuçta bize bir özet verdi. Bu özette bu durum her kadında görülmez. Görülme sıklığı %10-54 oldukça açık bir oran. Aslında biz bunu biliyoruz.

Masters ve Johnson, 1960 lı yıllarda gönüllülerin de katılığı yaklaşık 7500 tane çifti laboratuvar ortamında cinsel ilişki sırasında inceledi. O da yaklaşık 380 kadında bu durumu tespit etti. Yani orgazm sırasında dışarıya bir şey fışkırmasını tespit etti. Peki bu gelen idrar mı, bu gelen boşalma sıvısı mı?. Bahsettiğimiz bezlerden mi geliyor. Yoksa her ikisinden mi geliyor. Ya da üçü de olabilir bunu nasıl ayırt edeceğiz. Bunu ayırmak aslında çok zor değil.

Çünkü gelen sıvıdan örnek alırsak bunu çok net bir şekilde ayırabiliriz. Sadece boşalmaysa yani bu idrar yollarının etrafındaki bezlerden geliyorsa, aynen erkeklerde olduğu gibi yani bir prostat salgısı gibiyse, o zaman içerisinde tabiki idrara ait üre ve creatinine olmayacak, fructose bol miktarda olacak ve bu beyaz bir sıvı olacak. Burada erkeklerde olduğu gibi bir fışkırma olabilir. Peki bu sadece idrar ise, o zaman tabiki içinde fructose olmayacak, sarı renkte bildiğimiz idrar olacak, içinde üre ve creatinine olacak ve 50-900 ml yani bol miktarta gelecek.

Psikoterapist Mehmet Ulubey hocamızdan bilgi ve randevu almak için tıklayınız.

Peki Squirting nedir? Porno sektöründe çok kullanılıyor. Squirting böyle bol miktarda kadınlar birşeyler fışkırtıyor. Bu aslında squirting dediğimiz şey hem idrar hem boşalmayı içeren bir şey.

Kadın hem orgazm olduğu zaman bu idrar yollarının etrafındaki bezlerden bir salgı geliyor hem de aynı zamanda idrarı geliyor. Bu daha çok şeffaf, renkli bu da 50 ila 900 ml arasında olabiliyor. Yani açıkçası kısaca şunu diyebiliriz. Eğer gelen sıvı çok miktarda değilse erkeklerde olduğu gibi 1 ila 5 ml hatta 6, 7, 10 da olabilir uyarılmaya bağlı. Buna biz genellikle kadın boşalması diyoruz. Ama bol miktarda geliyorsa, içerisinde büyük bir ihtimalle idrar da olacaktır.

Tabii burada önemli olan sadece idrar geliyorsa biz buna ilişki sırasında olduğu için idrar kaçırması da diyoruz. Yani penetrasyona bağlı yani penisin vajenin içerisine girmeye bağlı idrar kaçırması diyoruz tabi ki bunun tedavisi muhakkak yapılmalı. Ama boşalmanın özellikle bir tedavisi yapılması diye bir şey yok. Kadınların zaten 3/1 inde bu gözükebilmektedir.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.