İlk Cinsel İlişki

İlk Cinsel İlişki Deneyiminizi Rahat Geçirmeniz İçin Bilmeniz Gerekenler

Ön sevişmenin uzun tutulması, özenli yapılması; hem kadının vajinasının yeterince ıslanmasına hem de erkeğin penisinin yeterince sertleşmesine neden olacaktır. Ön sevişmeden sonra gerçekleşen cinsel birleşme oldukça yavaş olmalı, acele edilmemelidir.

İlk cinsel ilişki sırasında birbirinize karşı sabırlı, anlayışlı ve hoşgörülü olmanız gerekir.

Ön sevişme sonrasında, birleşmeden hemen önce vajina ağzına sürülecek kayganlaştırıcı krem veya jeller ilişkinin daha rahat geçmesini sağlayabilir.

Ön sevişmenin uzun tutulup kadının kendini hazır hissettiği durumlarda, kadının kızlık zarı bozulması sırasında ağrı hissetmez veya çok az ağrı hissedebilir. İki tarafında birliktelik sırasında hazza odaklanması hissedilen bu ağrıyı daha da hafifletecektir.

Genellikle ilk cinsel ilişki sonrasında kanama miktarı değişkendir. Çok az olabilir veya bazen hiç olmayabilir. İlk cinsel ilişki sonrası mutlaka kanama olacak diye bir şart yoktur. Kanamanın olması veya hiç olmaması kızlık zarının anatomik yapısı ile ilgili bir durumdur.

Hemen çocuk sahibi olmak istemeyen çiftler doğum kontrol yöntemlerinden (doğum kontrol hapları, iğneleri, kondom gibi) birini uygulayabilirler. Bunun için evlilik öncesi bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmaları ve kendilerine en uygun yöntemi seçmeleri gerekir.

Başarılı bir ilk cinsel ilişki için kadının yapması gereken; eşine veya partnerine hazır olduğu ya da hazır olmadığı mesajını net olarak vermesi gerekir. Kadın ön sevişme aşamasında kontrolü kendi eline almalı ve erkek de kontrolü kadına bırakmada gönüllü olmalıdır.

Başarılı bir ilk gece için erkeğin yapması gereken; kadının kendisinden farklı bir doğası olduğunu kabul etmeli ve bir kadının cinsel ilişkiye hazır olmasının erkekten çok daha uzun sürdüğü gerçeğini unutmaması gerekir. Erkek kadının gevşemesi ve rahatlaması için elinden geleni yapmalı ve çok sabırlı olmalıdır.

Pek çok cinsel sorun (vajinismus, cinsel isteksizlik, orgazm olamama gibi); ilk cinsel ilişki sırasında yaşanan, eşin veya partnerin olumsuz tutumlarından kaynaklanmaktadır.

Mehmet Ulubey

Paylaş
Yazar
Mehmet Ulubey