Hatay – Defne Evlilik Öncesi Psikolojik Danışmanlık Hizmeti

Merhaba ben Uzman psikolojik danışman/ psikoterapist Mehmet Ulubey. Hatay – Defne’de aile danışmanlığı ve ve daha birçok alanda psikoterapi hizmeti vermekteyim.  Bunlardan biri deHatay – Defne’de  vermiş olduğum evlilik öncesi psikolojik danışmanlık hizmetidir. Evlilik öncesi psikoterapi hizmetinin her geçen gün önemi artmakta ve başvuranların sayısı artmaktadır.

Evlilik aile kurmanın ilk adımıdır. Sağlıklı aile kurabilmek ise evlilik öncesi danışmanlıkla başlar. Evlenmeden eş adayınızı tanımak, kişilik özelliklerini bilmek, sevgi dilini öğrenmek evlilik sürecinizde çok işinize yaracaktır.  Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için Hatay – Defne’de elimden geleni yapabileceğimi bilmelisiniz.

Uzman psikolojik danışman/ psikoterapist Mehmet Ulubey kimdir? Öğrenmek için tıklayınız

 

Evlilik Nedir?

Evlilik bir birleşme halidir. Önce soyadlarınız birleşir. Sonra o gün itibariyle yataklarınız, yastıklarınız, hani derler ya bir yastıkta kocayın diye, bir tane yastığa iki baş sığmaktır evlilik. Yatağın birleşmesiyle beraber, bedenleriniz birleşir. Cinsel organlarınız birleşir.

Evlilik belki de bir tek cinsel fantezilerinize özgürlük tanır. Evlilik hem özgürlük, hem de aitliktir. Zaten insanoğlu ömrü boyunca hem özgür olmak için çırpınmış hem de bir şeylere ait olmak için. İşte insanoğlunun bu anlamsız çelişkisi evlilikle gün yüzüne çıkar.

 

Evlenmeden önce

Nikâh evliliğin başlangıcıdır. Ama nikâh masasına gelene kadar da önemli bir süreçten geçer çiftler. Bu süreçte birbirlerinin eşi olmaya karar vermişlerdir, karşılıklı olarak.  Hani bazı sözler vardır. Birini tanımakla ilgili, mesela bir tanesi birini tanımak istiyorsanız yolculuğa çıkın, başka bir tanesi onu öfkeliyken tanıyın, başka bir tanesi bir kriz anında tanımakla ilgili bir diğeri aynı evde yaşamak. İlginç olan bu saydıklarımın çoğunu evlendikten sonra yaşarsın. Ama evleneceğin kişiyi evlenmeden önce tanırsın. Yani anladığım kadarıyla sözün kısası tanımadığın kişiyle evlenirsin.

Daha küçük yaşlarda çocukların kafasında yer etmeye başlar evlilik.  İster erkek olsun ister kadın herkes günün birinde evlenmek ister ve hatta bunun için yaşar. Çünkü evlilik aynı zaman üremek, çoğalmak demektir. Dolayısıyla herkes kendini çoğaltmak ister. Evlilik içinde cinsel hazları uyandırabilecek romantik duygular besler. Bu duygular aşk ve sevgi olarak kalpten yüze yansır.

Hatay – Defne Boşanma Süreci ve Sonrası Psikolojik Danışmanlık Hizmeti” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

İnsanlar hiç tanımadıkları birilerini aşk sevgi ve arzuyla isterler ve hayatlarına alırlar. İşte hayatımızın neredeyse birincil ihtiyacı haline gelen sevip sevilme isteği ve bunun altındaki cinsel arzular evleneceğimiz kişiyi seçmede bize yardımcı olur. Bu duygular ve önsezilerle seçeriz çoğunlukla eşimizi.  Sevmenin sevilmenin verdiği heyecanla ayaklarımız yerden kesilir. Sürekli sevdiğimiz kişiyi mutlu etmek isteriz. Mutlu olabileceği şeyler yaparız. Bunun altında yatan sebeplerden biriside beğenilme duygusudur. Kendimizi eş adayımıza beğendirmek için çoğu zaman olduğumuzdan biraz daha farklı göstermemizi sağlar. Bu da evlilikle ilgili büyük beklentilere girmemize neden olur.  Aşık oluruz ya da mantıkla da olsa eşimizi seçeriz. Evlilik bizim için ikinci bir yaşamdır. Orada her şeyin çok güzel olacağına düşünür, hayaller kurar, beklentilere gireriz. Bu yüzden çoğunlukla da evliliğimiz bir hayal kırıklığıyla hüsrana uğrar. Özellikle aşk denilen o uçara duyguyla ne yapacağımızı şaşırdığımız için, gözlerimiz kör olur ve yere çakılma yaşabiliriz.

Hatay – Defne’de Evlilik Öncesi Danışmanlığın Amacı Nedir?

 Hani dedik ya tanımadığımız kişilerle evleniyoruz diye. İnsan çoğu zaman kendini de tanımaz aslında belki de bu yüzden tanımadığımız kişilerle evleniyoruzdur. Boşanmalar arttı ve çoğunun söylediği şey evlendikten sonra her şey değişti. Bilemiyoruz tabi bir şeyler mi değişti yoksa bizim yaşamımız mı? İşte tüm bunlara önlem almak, sonradan pişman olmamak, mutlu bir evlilik yapabilmek için biz danışmanlar Hatay – Defne’de evlilik öncesi danışmanlığa davet ediyoruz sizleri.

Hatay – Defne’de Evlilik öncesi danışmanlığının amacı öncelikle kişinin kendisini tanımasıdır. Ben ne istiyorum? Ben bu adamı seviyor muyum? Onunla aynı yatakta yatabilecek miyim?  Evlilikten beklentilerim nelerdir? Bütün bunları doğru analiz etmek. Kişilerin birbirleriyle aralarındaki iletişimi güçlendirmek, görmedikleri ayrıntıları göstermek, evliliğin bir evcilik oyunu olmadığını daha doğrusu bir oyun olmadığını kişilere anlatmak. Bir nebzede olsa birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlamaktır.

 İnsanlar evlenmeden önce sevdikleri kişiye bir misafir gibi davranırlar. Hani misafir evimize geldiğinde en güzel takımlarımızla ağırlarız ya onları, işte evlilik öncesi süreçte böyledir. Kişiler birbirlerinin gönüllerinde bir misafirdir. Bu yüzden birbirlerini kendi gönüllerinde en güzel takımlarla, yemeklerle ve çeşitli sürprizlerle ağırlarlar. Ne zamanki evlenip, gönüllerinin sahibi yaparlar, işte o zaman her şey bir başka oluverir. Artık en özel takımlar yoktur. En özel giysiler, çeşitli sürprizler öyle çok olmaz. Kişiler en doğal halleriyle ağırlarlar gönüllerinde gönüllerinin sahiplerini. Misafirken gördükleri ilgiyi hep devam edecek zanneden kadın ve erkek ev sahibi olduğunda ne yazık ki hayal kırıklığına uğrarlar.  Gizem biter, sürprizler biter, artık her şey daha doğaldır aslında. Ama neden eskisi gibi değil diye hayıflanır çoğu insan bu yüzden de evliliğe ve eşine suç bulup durumu boşanmaya kadar götürebilir. İşte biz danışmanlar sizleri misafirlikten ev sahipliğine geçtiğiniz bu sürece önceden hazırlamak istiyoruz. Yaşayacağınız sürprizleri, olumlu olabilecekleri veya olumsuz olabilecekleri hepsine karşı savaşmayı, kabullenmeyi iyisiyle kötüsüyle birlikte yaşamayı ve yaşatmayı size öğretmeye çalışıyoruz.

Hatay – Defne Aile Danışmanlığı – Aile Psikoterapisi Nedir?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Hatay – Defne’de Evlilik Öncesi Danışmanlığa Ne zaman Gidilmelidir?

Hatay – Defne’de Evlilik öncesi danışmanlığa evlenmeye niyet etmenizle birlikte gitmeye başlayabilirsiniz. Ya da evlilikle ilgili bir fobiniz olduğunu düşünüyorsanız o zamanda hemen bir randevu almanızda fayda var. Ya da tamamen evlenmeye karar verdiniz. Evlilikle ilgili tereddütleriniz var veya yok yine gelebilirsiniz. Öncesi danışmanlık sağlam temellere oturacak bir evlilik için önemlidir. Kısacası ihtiyaç duyduğunuz anda ve henüz evlenmediyseniz e evlilik Hatay – Defne’de öncesi danışmanlık diye randevu alarak gelmelisiniz.

Hatay – Defne’de Evlilik Öncesi Danışmanlığa Hangi Problemler ile Başvurulabilir?

  1. Evlilik yaşantısına geçişi kolaylaştırmak,
  2. Uzun ve kısa vadede çiftlerin ilişkideki tatminini sürekli kılabilmek,
  3. İletişim becerilerini arttırmak,
  4. İlişkide yakınlığı ve bağlılığı arttırmak,
  5. İlişkide güven ortamını güçlendirmek ve
  6. Problem çözme ve karar verme becerilerini güçlendirmektir.

Hatay – Defne Evlilik Öncesi Danışmanlığı Süreci Nasıldır?

Bu danışmanlık süreci evlenmeden önde kişi ve kişilerle yapılabilir. Evliliğe yüklenen anlamla ilgili veya başka bir problemle ilgili gelen kişiler çift olarak geldiler ise önce birlikte sonra tek tek en son çift olarak görüşmeler devam eder. Süreci terapiyle geçirmek önemli olabilir. Evlilik öncesi illaki evleneceğiniz kişiyle tanıştıktan sonra olacak diye bir şey yok tabiî ki belki de henüz tanımadan buna ihtiyaç duyuyorsunuzdur. Bu süreçte sizin evlilikle ilgili zihninizdeki oluşumları birlikte ele alırız.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.