Giresun Boşanma Süreci ve Sonrası Psikolojik Danışmanlık Hizmeti

Merhaba ben Uzman Psikolojik Danışman/ Aile Danışmanı Mehmet Ulubey. Giresun’da Aile Danışmanlığı ve daha birçok alanda psikoterapi hizmeti vermekteyim. Bazen cifler için aile olmak kadar sağlıklı boşanmak da çok önem arz eder.

Giresun’da Boşanma ve boşanma sonrası psikolojik danışmanlık hizmetinin önemi çiftler için her geçen gün artmaktadır. Boşanma sonrası şiddet, kadına şiddet, çocukların durumu, aldatma gibi yani kısaca boşanma öncesi ve sonrası durumların daha olumlu şekilde sonuçlanması için olmazsa olmazdır.

Giresun Boşanma ve Boşanma Sonrası Psikoterapi Hizmetinin ihtiyaç halini alması toplum açısından üzücü olsa da bunu değiştirmemiz şimdilik çok mümkün gibi gözükmüyor. Engelleyebilmenin tek yolu bence evlilik öncesi psikoterapi ya da aile danışmanlığı olmaktadır. Bizim amacımız bu olumsuz ihtiyaçtan sağlıklı ve olumlu sonuçlar çıkartmak ve sizleri bir an önce normal yaşama dönmenizi sağlayarak, mutluluğunuzu daim kılmaktır.

Uzman Psikolojik Danışman/ Aile Danışmanı Mehmet Ulubey kimdir? Öğrenmek için tıklayınız

 

BOŞANMAK NEDİR?

Boşanmak; evlenmek kadar kolay, evlenmek kadar zor bir süreçtir. İnsan hayatta eşini seçer ama seçenek olup olmadığının farkında olmadan seçer.  İnsan tanıyarak evlenmeye çalışır ama tanımadığı insanla ya da daha doğrusu tanımadan evlenir.

Evlilik her kızın ve erkeğin hayali ve ikinci hayatıdır. Kendi yuvası, kendi sorumluluğu, kendi kimliğidir. Bu yüzden evlilik bizim gibi toplumlarda özellikle büyük beklentilerle yapılan resmi bir sözleşmedir. İnsanlar hayalini kurduğu çoğu şeyi evleneceği kişiler üzerinden kurar.  Ama eş seçmek beyaz eşya seçmek gibidir. En iyi markanın en yeni ürününü seçseniz de bazen o ürün arızalı çıkabilir. Ya da kısa ömürlü olabilir. İşte evlilik ve eş seçimi de tamda bunun gibidir. En iyi ihtimalde bile seçimleriniz konusunda şanssız olabilirsin. Çok iyi tanıdım, çok güveniyorum deseniz de bazen karşılıklı olarak çiftler birbirini şaşırtabilir. Böyle bir durumda çiftler o resmi sözleşmeyi iptal ederek ayrılmaya yani ayrı ayrı yaşamaya karar verir. Bu olayın adına da boşanma denir.  İşte günümüz evliliklerinde çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak boşanmalar hızla artış göstermektedir.

Evlenmek nasıl ki bir birleşme ise boşanmak ta o birleşmeden ayrılmaktır. Önce yastıklarınız, sonra yataklarınız sonra, odalarınız belki de direk evleriniz ayrılır ve siz boşanmış olursunuz.

Boşanma sonrası…

Boşanma sonrası çiftler için çok zorlu bir süreçtir. Neticede sonu nasıl biterse bitsin kimse ayrılmak için evlenmez.  Ayrılık ne kadar anlaşmalı olursa olsun, isterse iki tarafta cani gönülden istesin kişileri üzen, olumsuz bir sonuçtur. Çünkü insanların nefret bile etse ayrıldığı kişiyle yaşanmışlıkları ve yaşadıkları vardır.  O yaşanmışlıkları, anıları, evlenirken kurduğu hayallerinin tuz buz olan cam kırıklarını cebine koyarak uzaklaşır evinden. Başka bir eve, başka bir mekâna doğru… 

Sevgi öyle bir şeydir ki teraziye koysan iki kol asla eşit olmaz. Çünkü kimse kimseyi eşit derecede sevemez. Hep biri daha çok sever diğerinin onu sevdiğinden. Kimisi çok severken üzer sevdiğini, kimisi de diğerinin sevdiğinden daha az sevdiği için üzer. Bazen zamanla ve emekle eşit olmasa bile bir birine çok yakın hale gelebilir eşit kollu terazinin kolları ama bunun için sabır gerekir, Sükût gerekir, Huzur gerekir, Güven gerekir, Saygı gerekir. İşte bunların eksik olduğu sevgi yorar, üzer, bıktırır ve yollarını ayırma noktasına getirir. 

Giresun’da boşanma sonrası psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmeti için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Giresun Boşanma Sonrası Psikolojik Danışmanlığının Amacı Nedir?

Yolların ayrılma noktasına geldi diye hayatın sonu da gelmedi ya hayat devam ediyor.  Yeniden başlamak gerekir. Bu noktada bakıldığında sıfırdan başlamak gerekir gibi gözüküyor. Ama asla sıfırdan başlayamazsınız, çünkü artık sıfırdan çok daha fazlasısınız. İlk başta çoğu insan ne yapacağını bilemez. Nereden başlayacağını bilemez. İşte tam o noktada ister ki biri çıksın senin önünde şu şu yollar var, senin için en güzel yolda bu desin ister. İşte bu noktada biz evlilik terapistleri size yardımcı olmaya çalışırız. Giresun’da sizlerde iyi bir evlilik terapisinden boşanma sonrası psikolojik danışmanlık almak isterseniz bizimle iletişime geçiniz.

Hayat cevabı kolay vermez. Daha doğrusu hiç kimse diğerine en doğru yolu da gösteremez. Kişi ancak kendisi bulabilir o yolu ama yaşayarak, ama sorarak ama illaki kendisi bulur. İşte Giresun’da biz evlilik terapistleri bu noktada yanınızda oluruz, sizlere destek oluruz. Bir nebze dahi olsa farkındalığınızı artırarak size yardımcı olmaya çalışırız. Yanınızda olmaya çalışır, sizleri eleştirmeden, yargılamadan yardımcı olmaya çalışırız. Bitti dediğiniz her an yeniden başlayacağınız andır.  Yapmanız gereken tek şey geçmişle hızlıca yüzleşip odak noktanızı geçmişten bugüne ve geleceğe çevirmektir.

Boşanma sonrası süreç özellikle çocuk da varsa çok daha zor bir süreç haline gelebilir. Size bağımlı yaşayan birilerinin daha olması sizi daha da yorabilir. Daha kendiniz için ne yapacağınızı bilmezken çocuklarınız için ne yapacağınızı hiç bilemeyebilirsiniz. Boşanan kişiler siz anne ve babalardır. Sizin ortak eseriniz olan çocuklarınız ayrılığı kabul ettirmeniz zannettiğinizden daha zor gelebilir. İşte bu süreçlerin sağlıklı ve mutlu sonuçlar doğurabilmesi için biz aile danışmanları Giresun’dayız.

Genelde mutsuz anne ve babalar çocukları için evliliklerini devam ettirmeye çalışabilir. Ya da boşanmalarından dolayı hep bir vicdan azabı çekebilirler, benim yüzümden oğlum babasız kaldı ya da tam tersi annesiz kaldı gibi ve hatta çocuklarınız siz anlamadıkları için sizi bununla suçlayabilir.   Boşanmak tıpkı evlilikte olduğu gibi sadece sizin kararınızdır. Bunu eleştirmek ölçmek ve tartmak başkasının haddine üzgünüm ki olamaz.

Unutmamalısınız ki siz mutlu değilseniz, sizin mutluluğunuzdan ilham alan veya size bağımlı yaşayan hiç kimse de mutlu olamaz. O yüzden bazen kendinizi düşünmek sevdiğiniz herkesi düşünmek demektir.

Ama bu süreci kalıcı yıpranmalar oluşturmadan atlatmakta yine sizin elinizdedir.  Boşanmak sadece maddi bir şey değildir. Aynı zamanda duygusal olarak boşanmak demektir.  Duygusal boşanmalar ise kişinin veya çocukların zihninde bir travma yaratabilir. O yüzden bu süreci çocuklarında sizinde zihninizde normalleştirmek ve sağlıklı, özgüvenli sonuçlar varedebilmek için biz uzmanlar Giresun’da sizi bekliyoruz. 

Giresun’da boşanma sonrası psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmeti için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Giresun’da Boşanma Sonrası Aile Danışmanına Ne Zaman Gidilmelidir?

Giresun’da Boşanma sonrası aile danışmanına boşanma sürecinin başlaması ile gidilmeye başlanmalıdır. Çünkü boşanmak bir olay değil bir süreçtir. Mahkemeye çıkmak ve hâkimin kararı vermesi boşanmayı başlatan olaydır. Ama boşanma fikri zihninizde yer etmeye başladığı anda Giresun’da bir uzmanla görüşmeye başlamak her zaman en iyi olanıdır. Çünkü evlilikler bazen maalesef ki bir inat uğruna belki boş bir gurura hatta daha kötüsü saçma bir iletişimsizliğe kurban gidebiliyor. O yüzden bu fikir ya da benzeri bir çatışma durumunda uzmanla görüşmeye başlamak belki de boşanma fikrini tamamen ortadan kaldıracaktır.

Boşanma sürecinde ve sonrasında Giresun’da bir evlilik terapistine gitseniz de gitmesiniz de bu kararı verecek olan sizsiniz.  Aile Danışmanları sizin vereceğiniz herhangi bir karar için sizi ikna etmeye çalışmazlar. Kararı her zaman verecek olan sizsiniz. Aile Danışmanları sizi vereceğiniz kararla ilgili duygusal düşünme gerçeğinden alarak mantıklı düşünme çabasına itecektir.  O yüzden kararınızı değiştirmek için değilse bile bunu en mantıklı şekliyle nasıl düşünürüm ve gerçekleştirebilirim diye bir Giresun’da uzman aile danışmanına gitmenizi tavsiye ederim.

 

Giresun’da Boşanma Süreci ve Sonrası Aile Danışmanlığı Hangi Problemler Üzerine Çalışılır?

  • Olumsuz duyguları daha iyi yönetme ve çatışmaları çözme teknikleri (bu, özellikle birlikte ebeveynlik yapacak çocuklarınız varsa önemlidir)
  • Boşanma seçeneğini düşündüğünüzde ve evliliğinizin geleceği hakkında bir karar verdiğinizde rehberlik (henüz karar vermediyseniz)
  • Ayrı yollara gitmeden önce çözülmemiş sorunları ele alma, ikinize de kapanma ve hayatınızın bir sonraki bölümüne başlayacak olumlu bir temel sağlama zamanı
  • İlişkide neyin yanlış gittiğini ve gelecekteki ilişkileri daha başarılı hale getirmek için ondan nasıl öğrenileceğini daha iyi anlama şansı
  • Konuların her iki tarafının da duyulmasını ve hiç kimsenin görüş ve duygularının daha az önemli olmadığını hissetmemesini sağlayan dış bir bakış açısı
  • Boşanma sonrası hayatın devam ettiğini ve yeni yaşamınıza geçiş için ipuçlarını anlamanıza yardımcı olun

 

Boşanma Süreci ve Sonrası Aile Danışmanlığı Süreci Nasıldır?

Boşanma sonrası aile danışmanlığı sürecinde hangi kısmında başladığınızla ilgili olarak ve çocukların olup olmamasına bağlı olarak değişmektedir.  Bu süreçte boşanma sebebinin farklılaşması, kişilerin birbirine bağlılıklarının sürüp sürmemesi,  şiddet, aldatma gibi kesin sonuçlar doğuracak ihtimallerin olup olmamasına bağlı olarak değişir. 

Boşanma sürecinde Giresun’da aile danışmanı olarak yaptığımız genelde çiftlerin kendilerine tam olarak ne istediklerini, evliliklerinden veya boşanmalarından beklentilerinin ne olduğunu saptamalarını sağlayarak kendilerini sorgulatmak ve kararlarını yeniden düşünmelerini sağlamaktır.  Ama bir şiddet mağduru kadının beklentisi ile iletişimsizlik sebebiyle şiddetli geçimsiz hale gelen çiftin beklentisi farklıdır. Bunların hepsi göz önüne alınarak süreç başlatılır. Çocuklar varsa onlarla ilgili çalışmalar aynı oranla başlar.

Giresun’da Boşanma Süreci ve Sonrası Aile Danışmanlığı Kaç Seans Sürer?

Boşanma danışmanlığı net olarak şu kadar seans sürer diyemeyiz. Belki iki görüşmeden sonra fikirleri değişecek bir daha gelmeyecekler belki de boşanma süreci gerçekleştiği için yeni sürece uyum problemi yaşanacak uzun bir süre devam etmek zorunda kalacağız. Sizde bu süreci daha kendinizi çok yıpratmadan, daha sağlıklı bir şekilde atlatmak isterseniz Giresun’da uzman aile danışmanlarımızdan boşanma süreci ve sonrası aile danışmanlığı ve çifte terapisi alabilirsiniz.

Giresun’da boşanma sonrası psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmeti için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Boşanma Süreci ve Sonrası Aile Danışmanlık Hizmetini Onlıne Terapi Olarak Alabileceğinizi Biliyor Musunuz?

Uzman Psikolojik Danışman /Psikoterapist Mehmet Ulubey son yıllarda oldukça popüler olan E-Terapi & Online Terapi uygulamalarına başlayarak danışanları ile oldukça başarılı sonuçlar elde etmiştir ve etmeye devam etmektedir.

Giresun Online Terapinin Avantajları Nelerdir? Neden Online Terapi?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Sizde Giresun’da evinizin rahatlığında, randevu kaçırdım derdi olmadan, istediğiniz anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde bireysel danışmanlık hizmeti almak isterseniz hemen Uzman Psikolojik Danışman /Psikoterapist Mehmet Ulubey ile görüşebilirsiniz.

Uzman Psikolojik Danışman /Psikoterapist Mehmet Ulubey’ den randevu almak için iletişime geçiniz.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.