Gaziantep – Nurdağı Vajinismus Nedir? – Vajinismus Sebepleri

Kasların Sinirlenmesi – Vajinismus Problemi

Merhaba ben Uzman Psikolojik Danışman/ Psikoterapist Mehmet Ulubey. Gaziantep – Nurdağı’nda aile danışmanlığı özellikle de cinsel terapi alanında danışmanlık yapmaktayım. Cinsel terapi, özellikle de vajinismus problemi Gaziantep – Nurdağı’nda en çok rastladığımız en kolay çözüme kavuşan problemlerdendir. Bu konudaki asıl problem çiftlerin vajinismusu kabullenip çözüm aramadan yıllarca bununla birlikte yaşamayı tercih etmeleridir.Gaziantep – Nurdağı’nda cinsel terapi alanı en çok ihtiyaç duyulan ancak ne yazık ki en az yardım çağrısında bulunulan alandır. Bunun sebebi kişilerin gerekli cinsel eğitimden geçmeyip kulaktan dolma bilgilerle cinselliği öğrenmeleridir. Cinselliği ayıplamak daha büyük ayıpların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Lütfen kızlarımıza ve oğullarımıza doğru bir şekilde cinsel eğitim vermeye çalışalım. Cinsellik hayatımızın önemli bir parçasıdır.

Şimdi sizlere cinselliğin kadınlar üzerindeki en baş probleminden bahsedeceğim…

Gaziantep – Nurdağı – Vajinismus Nedir?

Vajinismus cinsel birleşme sırasında kadınların çeşitli sebeplerle kendini sıkarak vajina bölgesinde kasların kasılmasını sağlamasıdır. Çeşitli kaynaklarca cinsel işlev bozukluğu diye geçer. Ancak işlev bozukluğu demek organın işlevini yerine getirememesi anlamına gelmektedir.  Vajinismus vakalarında vajina bölgesinin işlevini yerine getirme konusunda hiçbir problem yoktur.  O bölgeyi işlevsiz hale getiren kişinin o anki düşünceleridir. Kişi düşüncelerini kontrol etmeyi bırakıp kendisini olayın akışına bıraktığında vajina bölgesi de kendi işlevini yerine getirmeyi gayet sağlıklı bir biçimde başaracaktır.  O yüzden vajinismus vakasına işlev bozukluğu diyemeyiz.

Cinsel işlev genellikle bildiğiniz üzere iki kişi arasında gerçekleşir. Bunlar kadın ve erkek kahramanlardır.  Sevişme sırasında kadın tahrik olursa vajina ıslanır.  Erkek tahrik olursa penis sertleşir. Bütün bunlar gerçekleştiğinde kadın ve erkek cinsel birleşmeye hazır demektir. Penis vajina girebilir. Ancak tam o esna da kadın herhangi bir tedirginlik yaşarsa vajina bölgesinde bulunan kaslar kasılır ve oraya bir kilit vurur. Bu kilit vajinaya girmeye hazır olan penisin geçişine izin vermez. Zorlandığında kadın tarifsiz bir acı yaşar. Yaşadığı bu acıdan dolayı da olay bir problem haline gelir. Kadın ve erkek cinsel birleşme yaşayamaz. O an acıyı hisseden kadın her defasında böyle olacağını düşündüğü için hiçbir zaman cinsel birleşme sağlanamaz.  Sağlanamayacağını zanneder bu yüzden çeşitli psikolojik buhranlar bile geçirebilir. Ancak bu durum istenirse düzeltilebilecek bir durumdur. Bunun için

Uzman Psikolojik Danışman/ Psikoterapist Mehmet Ulubey kimdir? Öğrenmek için tıklayınız.

Gaziantep – Nurdağı – Vajinismus Probleminin Sebepleri Nelerdir?

Vajinismus problemi cinsel organ aracılığıyla yaşanılan psikolojik bir problemdir.  Kaynağı çeşitli sebeplerle kişilerin zihninde oluşan tabulardır. Cinsellik insanlığın en hassas noktasıdır. Çünkü hayatımızda cinsel eğitim diye bir eğitim yoktur. Bizler cinselliği içgüdüsel olarak bir ihtiyaç hissederiz.  Cinsellik üremenin kaynağıdır. Bu yüzden kadın ve erkekte belli yaşlarda başlar ve ömür boyu süren bir süreçtir. Bu süreci bizler nasıl yaşayacağımızı özellikle başlangıç aşamasını daha önce yaşamış ama ne kadar doğru yaşadığını bilmediğimiz kişilerden kulaktan duyma bir şekilde öğreniriz.  Bu kulaktan duymalarda içinde belli belirsiz efsaneleri veya benzetmeleri içerir. Cinsellik konusunda ailenin kadına yüklediği anlam dini gereksinimler gibi daha birçok mesele kişiler üzerinde tabu oluşmasını sağlar. İşte bu tabular cinselliği korkulacak acı verecek ama yine yaşanmak zorunda olunan bir mesele haline getirir. Bunun sonucunda kafasında cinsellikle ilgili kurduğu düşünceler vajinasında kilit oluverir farkına bile varmadan.  

İşte bu vajinismusa sebep olan belli başlı nedenler

  • Cinselliğin ayıplanması
  • Kadınlar arasında yapılan bilinçsiz benzetmeler
  • Dini yargılar
  • Aile içinde kadına yüklenen anlam
  • Aile bireyleri arasında konuşulan bel altı benzetmeler veya kelimeler(sokmak gibi)
  • Aile içi şiddet
  • Aile içi cinsellik
  • Taciz, tecavüz
  • İstenmeyen evlilik
  • Erkeklerden tiksinme
  • Cinsel ilişkiden tiksinme

Gaziantep – Nurdağı – Vajinismus Nasıl Çözülür?

Vajinismus tamamen zihinsel düşüncelerden kaynaklı bir problemdir. Çözümü de oldukça basittir. Çözümün en temel mantığı sizi tedirgin eden düşünceyi bulmak ve onun yerine daha güzel bir düşünce koymaktır. Ama burada yazdığı basit değildir elbette bunun için Gaziantep – Nurdağı’nda bir uzmandan yardım almalısınız. Özellikle de eşinizle birlikte almanız tavsiye edilir. Ortalama 4-5 seansta sonuçlanabilecek bir problemdir. Çözüm aşamaları olarak ilk olarak problemle yüzleşmek yani her defasında yeni bir bahane bulmaktansa en kısa zamanda bu problemi kabul etmek çözüm için ilk adımdır. Problemin varlığı çözümü mutlak kılar zaten çok klişedir biliyorum ancak çözümsüz problem yoktur. Problem kabul edildiyse geriye uygun denklemi oluşturmak kalıyor. Yani size verilenler, sizden istenenler belirlenir. Olması gerekenlerden olmaması gerekenler belirlendikten sonra önce yok etme metodu uygulanarak olmaması gereken düşünce saptanır.  O düşünce yok edilerek olması gereken düşünce saptanır. Saptanan o düşünce yerine koyulur ve problem çözülmüş olur. Bu en basit anlatımı tabiî ki yaşayan için bu kadar zor olan bu problemi basite almak değil amacımız. Sadece çözüme yaklaşım tavrınızı değiştirmek. Korkmanıza gerek kolayca çözülebilir. Tabiî ki bir uzman danışmanlığında

Uzman psikolojik danışman/ psikoterapist Mehmet Ulubey kimdir? Öğrenmek için tıklayınız

 

Vajinismus – Cinsel Terapi Hizmetini Gaziantep – Nurdağı’nda Online Terapi Olarak Alabileceğinizi Biliyor musunuz?

Uzman Psikolojik Danışman /Psikoterapist Mehmet Ulubey son yıllarda oldukça popüler olan E-Terapi & Online Terapi uygulamalarına başlayarak danışanları ile oldukça başarılı sonuçlar elde etmiştir ve etmeye devam etmektedir.

Sizde evinizin rahatlığında, randevu kaçırdım derdi olmadan, istediğiniz anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde Gaziantep – Nurdağı’nda bireysel danışmanlık hizmeti almak isterseniz hemen Uzman Psikolojik Danışman /Psikoterapist Mehmet Ulubey ile görüşebilirsiniz.

Gaziantep – Nurdağı Online Terapi Nedir?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

 

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.