Gaziantep – Nizip En İyi Çocuk Psikoloğu – Pedagog Hizmeti

Merhaba ben Uzman Psikolojik Danışman/ Psikoterapist Mehmet Ulubey, öncelikle nasılsınız? Gaziantep – Nizip’de aile danışmanlığı, çocuk danışmanlığı, oyun terapisi ve resim analizi gibi daha birçok alanda hizmet veriyorum.  Bu hizmetlerin hepsi çocuklarımızı daha yakından tanımak ve onların ihtiyaçlarına uygun psikolojik danışmanlık hizmeti vermek içindir.

Gaziantep – Nizip Çocuk danışmanlığı hizmetimiz en kapsamlı psikolojik danışmanlık hizmetlerimizden biridir. Çünkü çocuklar kendini anlatan değil kendilerini anlamamızı bekleyen bireylerdir. Bu yüzden bu konuda kendini anlatabilen bireylere oranla daha titiz davranmamız gerekiyor. Ben Uzman psikolojik danışman/ psikoterapist Mehmet Ulubey ve ekibim bu konuda gereken titizliği fazlasıyla gösteriyoruz. Onları anlamak ve sizlere anlatabilmek için Gaziantep – Nizip ilinde çocuk psikoloğu hizmeti vermekteyiz.

Uzman Psikolojik Danışman / Psikoterapist Mehmet Ulubey Kimdir? Öğrenmek için tıklayınız

Gaziantep – Nizip En İyi Çocuk Psikoloğu ve Pedagog Hizmeti Süreci Nasıldır?

Çocuklarla yürütülen psikolojik danışmanlık süreci, yetişkinlerle çalışmaktan farklıdır. Yetişkinler kendi iradeleri ile uzmana gitmeye karar verirler ve ne konuda yardım almak istediklerini farkındadırlar. Ancak çocuklar psikolojik danışmanlık sürecine anne-baba, öğretmen vb. bir yetişkinin yönlendirmesi ile başlarlar.

Yardım sürecine başlandığında anne-baba ve çocukla yapılan değerlendirme görüşmeleri sonucunda sürecin hedefleri açıkça belirlenir. Yardım sürecinde anne-baba, uzman ve gerektiğinde okul arasındaki işbirliği çalışmanın verimliliği için çok önemlidir.

Gaziantep – Nizip En İyi Çocuk Psikoloğu / Pedagog Hizmeti Nedir?

Gaziantep – Nizip en iyi çocuk psikoloğu ve pedagog hizmeti, çocuğun bireysel gelişiminin yaş grubu özelliklerine ve cinsiyetine uygun olarak ilerleyip ilerlemediğinin tespit edilmesi, çocuğun verdiği mesajların doğru algılanması ve oluşabilecek davranışsal veya duygusal sorunların önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Gaziantep – Nizip Çocuk psikoloğu hizmeti; aileler ve gerektiğinde okul ile işbirliği içerisinde sürdürülen danışmanlık hizmeti olarak da anlaşılabilir.  Çocuk pedagogu, çocuğun gelişim ve eğitim sürecinde ailenin nasıl bir yol izlemesi gerektiği, çocukla ilgili zorlandığı alanlarda nasıl davranması gerektiği, hangi alanlarda çocuğunu desteklemesi gerektiği bilgilerini de kazanmasına yardımcı olur.

Gaziantep – Nizip çocuk psikoloğu ve pedagog hizmeti neden önemlidir. Bu konuyu biraz daha betimsel anlatmak gerekirse;

Hayatta okullar iki alanda birebir ders vermezler. Genellikle yaşayarak öğreniriz. Birisi eş olma konusunda diğeri ise anne-baba olma konusunda. Anne olmayı da eş olmayı da annemizden ya da babamızdan öğreniriz. Bu öyle bir şey ki neredeyse kopyala yapıştır, şeklinde olur.

Annemizin bize yüklediği korku, kaygı, sevgi, mutluluk ne varsa bizde aynı şekilde çocuklarımıza yükleriz. Ancak bizler ve çocuklarımız, her ne kadar biz dünyaya getirsek de tamamen farklı bireylerdir.  Bu yüzden öğrenme yani gelişim süreçleri çoğunlukla farklıdır. Bizse genelde aynı olmasını bekleriz.   Onların bizim öğretmeye çalıştığımız şeylere verdikleri tepkiler veya algılama biçimleri farklıdır.  Bazen o sürece tamamen karşıdırlar ve tepki gösterirler. Çünkü biz annemizden öğrendiğimiz şekilde öğretmeye yaşamaya çalışırken anneliği, bulunduğumuz çağın getirisi annemizinkinden tamamen farklıdır ve bu yüzden aynı sonuçları doğurmaz. Örneğin çoğunlukla bizim annelerimiz çalışmaz, evde bize bakan kişidir. Ama artık anneler çalışıyor ve çocuklar elden ele gezerek büyümek zorunda kalıyor. Tabii ki bunlar da çocuklar üzerinde gerek duygusal, sosyal veya davranışsal olarak farklı etkiler bırakıyor.  Böyle bir durumda ebeveyn ne yapacağını çocukla nasıl bir iletişim kuracağını bilemez. Biz psikoterapistlere ihtiyaç duyar.

Gaziantep – Nizip En İyi Çocuk Psikoloğu ve Pedagog Hizmeti Kapsamında Hangi Konular Üzerinde Çalışılır?

Gaziantep – Nizip çocuk psikoloğu ve pedagog hizmeti kapsamında ben ve ekibim geniş bir çalışma alanına sahibiz. Gaziantep – Nizip psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı merkezimizde psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikoterapistler, oyun terapistleri ve resim analizi uzmanları hep birlikte çalışmaktayız. Çocuğun ihtiyacına göre en uygun hizmeti vermek için çalışmaktayız. Bu kapsamda Gaziantep – Nizip psikoterapi merkezimizde çocuklarımız için aşağıdaki hizmetleri profesyonel olarak vermeye çalışmaktayız.

  1. Ağlama Nöbetleri,
  2. Uyku Problemleri/ Uyku Alışkanlığı
  3. Tuvalet Eğitimi
  4. Alt Islatma/Dışkı Kaçırma
  5. Parmak Emme
  6. Tırnak Yeme
  7. Korkular – Kaygılar
  8. Yalan Söyleme
  9. Tikler – Takıntılar
  10. Saldırganlık – Vurma Davranışı
  11. Okul Korkusu/Fobisi
  12. Çalma Davranışı
  13. İçe Kapanma – Utangaçlık
  14. Geç Konuşma
  15. Kardeş Kıskançlığı
  16. Boşanma Döneminde Çocuk Danışmanlığı
  17. Evlat Edinme Süreci Ve Sonrası Çocuk Danışmanlığı
  18. Beslenme Ve Yeme Problemi
  19. İştahsızlık Ve Yemek Yememe
  20. Çocukluk Çağı Depresyonu
  21. Gelişim Problemleri
  22. Yaygın Gelişimsel Bozukluk
  23. Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite (DEHB)
  24. Özgüven Eksikliği
  25. Öfke (Sinirlilik Dürtü Bozukluğu) – Saldırganlık
  26. Yalan Söyleme
  27. İnatçılık
  28. Bağlanma Problemleri
  29. Anne-Baba-Çocuk Üçgeninde Çatışma Ve İletişimsizlik
  30. İstismar (Fiziksel, Cinsel, Duygusal, Sosyal)
  31. Kabuslar – Gece Korkuları
  32. Seçici Sessizlik – Konuşma Problemleri
  33. Sosyal Dışlanma Travmalar / Performans Düşüklüğü
  34. Tuvalet Sorunları
  35. Ebeveyn Kaybı
  36. Disiplin Ve Sınır Koyma
  37. Anneden Ayrılma Korkusu
  38. Cinsel Eğitim – Mastürbasyon
  39. Bilgisayar Ve Tablet Bağımlılığı

Çocuk psikolojik danışmanlık hizmetinin bu kadar önem arz attığı günümüzde bir uzmanla çalışmak her zaman kolay olmayabilir. Yaşadığınız ilde iyi bir çocuk psikoloğu ya da pedagog bulamayabilirsiniz. Sizler de çocuk psikoloji ve pedagoji alanında uzman bir ekiple çalışmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gaziantep – Nizip’de En İyi Çocuk Psikologu ve Pedagog Hizmetini Online Terapi Olarak da Alabileceğinizi Biliyor musunuz?

Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Ulubey son yıllarda oldukça popüler olan e-terapi & Online Terapi uygulamalarına başlayarak danışanları ile oldukça başarılı sonuçlar elde etmiştir ve etmeye devam etmektedir.

Sizde evinizin rahatlığında, randevu kaçırdım derdi olmadan, istediğiniz anda, hızlı ve güvenilir bir şekilde çocuk psikolojik danışmanlık hizmetini en iyi uzmanlardan almak isterseniz hemen bizimle iletişime geçiniz. 

Gaziantep – Nizip Online Terapi Nedir?” adlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.