Ankara – Etimesgut Vajinismus Tedavisi | İlaçsız ve Kalıcı Çözüm

Vajinismus tedavisi; cinsel ilişki sırasında vajinanın istemeden kasılması sonucu, cinsel birlikteliği engelleyen sorunlara yöneliktir. Ankara – Etimesgut’da vajinismus hastaları ile ilk görüşmede bize anlattıkları şikâyetleri cinsel birleşmeden korkma ve ağrı, acı olacak düşüncesi ile kasılma davranışıdır. Hastaların cinsel birleşme öncesi yakınlaşmada hiçbir sıkıntısı yokken birleşme anı geldiğinde ağrıdan korkarak istemsiz bir şekilde bacaklarını kapatarak ilişkiye engel olur.

Vajinismus; kadın cinsel problemleri arasında en kolay ve hızlı tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır.

 

Ankara – Etimesgut’da Vajinismus Tedavisi ağrısızdır!

Ankara – Etimesgut’da Vajinismus hastalarının en önemli çekincesi ağrı beklentisidir. Bu nedenle hastalar tedavi sürecini hep erteleme eğilimindedir.Ankara – Etimesgut’da  Vajinismus tedavisinde herhangi bir ağrı söz konusu değildir. Bunun için çekinmeden hemen randevu alıp çözüm için bir adım atınız çünkü Vajinismus tedavi edilmezse sonsuza kadar devam edebilecek bir rahatsızlıktır!

 

Vajinismus Tedavisi Ankara – Etimesgut

Ankara – Etimesgut Vajinismus tedavi merkezinde vajinismus tedavisinde eski yöntemler olan kızlık zarı alınması (himenektomi), ilaç tedavisi, anestezi ile müdahale gibi karmaşık, uzun tedavilerle müdahale edilmez. Çünkü bu hatalı tedaviler, uzun tedavi süreçleri, cerrahi işlemler hastanın gözünü korkutur, tedaviye inancını kaybettirir. Sonrasındaki tedavi aşamasını da zorlaştırır.

Ankara – Etimesgut’da Vajinismus hastalarının genelde ilk görüşmede bize anlattıkları şikayetleri cinsel birleşmeden korkma ve ağrı, acı olacak düşüncesi ile kasılma davranışıdır. Danışanların cinsel birleşme öncesi yakınlaşmada hiçbir sıkıntısı yokken birleşme anı geldiğimde ağrıdan korkarak istemsiz bir şekilde bacaklarını kapatarak ilişkiye engel olur.

Ankara – Etimesgut’da Vajinismus hastalarının pek çoğu cinsel birleşme dışında vajen girişine dokunamama, eşine dokundurmama, vajinal fitil uygulayamama, jinekolojik muayene olamama şikâyeti vardır. Vajinismus hastalığının süresi uzadığında, genelde 2 yıl geçtikten sonra cinsel yakınlaşmadan kaçınma, isteksizlik, orgazm olamama gibi cinsel sorunlar başlar.

Ankara – Etimesgut’da İlaçsız ve kalıcı vajinismus tedavisinde danışanlarımızın %90 kalıcı çözüme kavuşmaktadır. Vajinusmus tedavisinde bu başarıya ulaşmak için;

  1. Şart hastanın vajinismus tedavisini olmayı istemesi,
  2. şart eşinin vajinismus tedavisi sürecinde ona gösterdiği destek
  3. son şart ise tedaviyi yürüten hekimine tam güvenmesi gerekir.

Ankara – Etimesgut’da vajinismus tedavisi hizmeti veren merkezimizde tedavi süreci ortalama 6 -7 seans sürmekte, bunu hastanın durumuna, isteğine ve eşinin desteği azaltmakta ya da artırmaktadır. Seanslardan önce bilgilendirme görüşmesi bizzat Cinsel Terapist Mehmet Ulubey tarafından yapılmakta. Çiftler karar verirlerse vajinismus tedavisine hemen başlanmaktadır.

Vajinismus tedavisinde amacımız çiftlerin cinsel birleşmesini sağlamaktır. Daha açıklayıcı bir dille penisin vajinaya girmesidir.  Cinsel isteksizlik, orgazm olamama ya da cinsellikten haz alma gibi durumlar için sonrasında psikolojik danışmanlık seansları yapılmaktadır.

Ankara – Etimesgut vajinismus tedavi merkezimizde vajinismus tedavisinin yanında sonrasında cinsel istek ve haz alımını kolaylaştırmak amacıyla çiftlere özel çalışmalar yapılmakta ve eğitimler verilmektedir. Vajinismus tedavi edildikten sonra iki ay sonrasına ücretsiz kontrol seansı verilir.

 

Ankara – Etimesgut’da Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vajinismus hastalığının %98 inde fiziksel bir problem yoktur. Çocukluk döneminden itibaren yanlış verilen mesajlar, katı, kuralcı aile yapısı, korumacı aile, ilk gece ile ilgili anlatılan hikayelere bağlı bilinç altına yerleşen olumsuz düşünceler vajinismusa sebep olur.

Vajinismus kesin tanısı, altta yatan fiziksel bir problemin varlığını ekarte ederek konulur. Tanı için kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından yapılan jinekolojik muayene şarttır. Vajinismus tanısında ağrılı cinsel birleşme olan disparoni, vajinal doğumsal gelişim bozuklukları gibi durumların ayırt edilmesi gerekir.

Vajinismus tedavisi için danışanlarımız Ankara – Etimesgut vajinismus tedavi merkezine geldiğinde öncelikle ayrıntılı bir cinsel öyküleri alınır. Bu cinsel öykü formu,  vajinismus tedavisi için gelen danışanın çocukluğunu, aile yapısını, cinsellikle ilgili bilgisini, cinsel mitlerini, ilk gece korkusunu, kadın genital anatomi bilgisini, vajinismus hakkında bilgisini, önceki tedavi tecrübeleri gibi konuları kapsar.

Fiziksel olarak bir kadın doğum uzmanına gidip gitmediği sorulmalı eger gitmemişse öncelikle bir kadın doğum uzmanına yönlendirilmelidir. Kadın doğum doktorunun muayenesi sonucu fiziksel bir rahatsızlığı yoksa psikoterapi surecine başlanmalıdır.

Vajinismus yaşayan kadının cinselliğe bakış açısını, cinsel mitlerini, çarpıtmalarını ve cinsel bilgilerindeki eksiklikler için bir psiko- eğitim yapılmalıdır. Bu sürece başlamadan önce danışanımızdan aşağıdaki bilgileri net olarak almamız gerekmektedir. Bu bilgilere ne kadar açık ve samimi cevap verilirse psikoterapi surecinin o kadar hızlı ilerleyeceği açıklanmalıdır.

  1. Aile yapısı
  2. Ailenin cinselliğe bakış açısı,
  3. Yetişme ortamı,
  4. Cinsel istismar ya da benzeri bir durum
  5. İlk cinsel bilgilerin kaynağı
  6. Cinsel mitler sorulduktan sonra daha özel bir alan olan cinsel birliktelik aşamasına geçilmelidir.

Cinsel birliktelik aşamasında danışanınıza; cinsel ilişki sırasında ilişki anı geldiğinde istemsiz kasılma, İlişkide hissedilen acı, korku, eşine karşı suçluluk hissi, kendini yetersiz hissetme ve sorunu kimseyle paylaşamama gibi durumlar üzerinde durulmalıdır.Tüm bu sorular sorulduktan sonra cinsel mitler giderilmeli, kadın genital anatomi anlatılmalı yani kısaca bir psiko eğitim yapılmalıdır.

 

Ankara – Etimesgut’da Vajinismus Tedavisi Fiyatları nedir?

Vajinismus hastalığı tüm dünyada çok farklı sıklıkta izlenen bir rahatsızlıktır. Avrupa ülkeleri gibi kadın ve erkek eşitliğinin sadece teorikte kalmadığı ülkelerde %1 in altında iken bizim gibi kapalı toplumlarda %10 un üzerinde görülür. Yani 8 evli çiftin 1’i karşımıza vajinismus olarak çıkar. Ama korkmayın, vajinismus hastalığı tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Vajinismus tedavisi fiyatları lütfen bizi arayınız. Cinsel sağlığınızı ertelemeyin!

 

Vajinismus Tedavisi Merkezi Ankara – Etimesgut

Cinsel Terapist Mehmet Ulubey  vajinismus belirtileri yaşayan ve vajinismus hastalığından şüphelenen çiftlereAnkara – Etimesgut’da vajinismus tedavi merkezinde hizmet vermektedir.

Cinsel Terapist Ulubey’e iletişimdeki telefonu arayarak, mail ya da Whatsaap yoluyla doğrudan ulaşabilirsiniz. Telefondan online oalrak ilk görüşmenizi yapabilir aklınıza takılan her soruyu sorabilrsiniz.

Cinsel Terapist Mehmet Ulubey ile iletişime geçmek için tıklayınız.

Psikoterapist Mehmet ULUBEY

Psikoloji alanında 12 yıllık tecrübesi olan Uzman Psikoterapist Mehmet Ulubey daha çok aile, çocuk ve cinsellik üzerine çalışmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kişinin kendisine, ailesine, cinselliğine ya da çocuklarına psikoterapi ve eğitimlerle ile farkındalık katmaktadır.